Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
27.05.2008. 14:18
Īr vēlme iegādāties jaunu šaujamo. Grbējās jau ļoti Tikku 7mmm RemMag, bet veikalā Jelgavā atbildēja, ka šis kalibrs vispār neesot un būšot ap jauno gadu. Bija Sako 75 ar matēto stobru un sintētisko laidi, cena, protams uzreiz 2x lielāka kā jau jebkurai Tikkai. Apzvanīju lielāko daļu veikalu, un praktiski Latvijā ir tikai CZ, Titan un Sauer Hubertā ar šo kalibru. It kā CZ man stingri ieteica neņemt. Jautājums vai ir vērts maksāt gandrīz 2x vairāk nekā Tikka par Sauer Classic vai Sakko? Vai arī labāk ņemt 30-06 Tikku, kas ir plaši pieejams un lietots Latvijā un pasaulē jau sen. Bet tomēr izpētot un apvaicājoties lielākajā daļā medību forumu un papētot balistiku 7mm RemMag ir pārāks par 30-06. Tāpēc arī man ir tāda vēlēšanās ņemt septītnieku.
Jā, domāju šo ieroci tikai uz gaidi un sākot no mežacūka uz augšu. Varbūt pa kādu buku vēl pamedīt.
God.(ā) D Cirule!
Lūdzu par 7 mm rem mag ballistiku nemaldināt tautu:)
Mārcim R. nevēlos neko iestāstīt, tikai teikt to, ka pats lietoju Tikka M965 7mm rem mag., un kad pienāks tā diena, kad būs jāmaina plinte, tad noteikti ņemšu 7 mm rem mag.
Ja domā arī regulāri braukt uz šautuvi, tad iespējams labāk ņemt 30-06 vai 308, bet ja tikai medībām....
Nezinu, manuprāt kaifīgs kalibrs.
Bet par tiem variantiem, kuri saka, ka Latvijā jau nu neko vairāk par 308 nevajag, es vispār nekomentēšu.
Es tev labāk ieteiktu paskatīties uz CZ nu nav ne vainas tam ierocim ļoti precīzs!!! Titan arī ir labs, bet viņš ir drusku par vieglu un arī ievērojami vairak maksā par CZ!!! Tās tikai manas domas!!!
Jā, domāju šo ieroci tikai uz gaidi un sākot no mežacūka uz augšu. Varbūt pa kādu buku vēl pamedīt.
Lūdzu par 7 mm rem mag ballistiku nemaldināt tautu:)
Mārcim R. nevēlos neko iestāstīt, tikai teikt to, ka pats lietoju Tikka M965 7mm rem mag., un kad pienāks tā diena, kad būs jāmaina plinte, tad noteikti ņemšu 7 mm rem mag.
Ja domā arī regulāri braukt uz šautuvi, tad iespējams labāk ņemt 30-06 vai 308, bet ja tikai medībām....
Nezinu, manuprāt kaifīgs kalibrs.
Bet par tiem variantiem, kuri saka, ka Latvijā jau nu neko vairāk par 308 nevajag, es vispār nekomentēšu.
kas Tev ir iebilstams pret 308? Padalies ar savu viedokli un sniedz savu salīdzinājumu 308 pret 7mm rem mag!
Pret 308 man nav iebildumu, drīzāk pret dažiem šī kalibra ieroču īpašniekiem, kuri 308 uzskata par panaceju.