Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
13.04.2013. 21:20
Kādu laiku atpakaļ arī es biju pret loku medībām , bet pamazām domas sāk mainīties. Locinieki varētu aktīvāk iesaistīt tautu šajā nodarbē ar jauniešu nometnēm , bezmaksas semināriem , aprīkojuma sponsorēšanu.
Es domāju ,ka jo vairāk mežā būs ar medībām saistītu cilvēku , jo mazāk būs malumēdību un klaiņojošu suņu.
Medību bultas pie mūsdienu tehnoloģijām ir iespējams aprīkot ar identifikācijas čipiem . Ja locinieki grib izmantot medībās modernos kompaktlokus kuri krietni atškiras no klasiskajiem lokiem , tad zūd jēga neļaut izmantot arbaletus kuru es labprāt paņemtu uz bebriem .Zūd jēga neļaut medībās izmantot klusinātāju jo man nepatīk traucēt citu mednieku , zūd jēga tiem 3000j jo no 22LR alnis arī lēnām noasiņos.
Tā , ka izdzīvos tie kas mainīsies.
Tā vietā, lai domātu par dažu desmitu lokšāvēju vēlmēm, likumā uz trešo lasījumu jāierosina bezsvina ložu un skrošu pielietojums, paredzot pārejas periodu vienu gadu. Pietiek slopēt svina/gaļas maisījumus. Šādi mēs aizstāvētu 25 000 x 5= 100 000 cilvēku tiesības uz veselīgu pārtiku.
...............
Īrijā joprojām vecākām mājām dzeramā ūdens trubas no svina. Neviens netrako, ka jāmaina nost. Tikai ja kārtējais remonts dzīvoklī nomaina, a līdz mājai, velns viņu zina, palikusi svina truba vai jau nomainīta. Jumta segumam joprojām mēdz izmantot svina plāksnes. Ja nemaldos, tad ekonomika tur būs nedaudz gruntīgāka, nekā zaļajā Brīnumzemē un aizdomas, ka dzīves ilgums arī lielāks.
nu ja kaadam garsho cepetis kursh piedziits ar kunjgja un zarnu saturu, tad droshi var shkjenbu duplekseni lietot. Un veel , sliktaakiem shaaveejiem var izsniegt granaatmeteeju ,tad nevajadzees pat pa dziivnieku traapiit , pietiks ja laadinjsh nokritiis kautkur tuvumaa. :):):)
.......
Varētu konkrētus faktus par to "kuņģa" saturu? Vēlams ar visām bildēm. Citādi tāda muldēšana vien sanāk.
nu ja kaadam garsho cepetis kursh piedziits ar kunjgja un zarnu saturu, tad droshi var shkjenbu duplekseni lietot. Un veel , sliktaakiem shaaveejiem var izsniegt granaatmeteeju ,tad nevajadzees pat pa dziivnieku traapiit , pietiks ja laadinjsh nokritiis kautkur tuvumaa. :):):)
jaa vienmer divi viedokli vieni par otri pret bet taisniiba ir kautkur pa vidu.var jau aizliegt ar loku ssaut bet tas kurss tiessaam gribees ar loku mediit taapat to dariis .taapat kaa ar nakts optikaam arii aizliektas pagaidaam bet cik procentiem mednieku taas daudziem.es personigi atbalstiitu lokus ja buutu nosacijumi ka jaabuut sunim kas meklee pa asins peedu eksaamens jaliek ssaussanai utm.savaadaak buus daudz sakropllotu zveeru vairaak nekaa ssaujot noteikti.bet zinot musu tautas mednieku it sevisskki pilseetas medniekus vairumu ne visus tad diezvai vinns ie pa mezzu un meklees zveerus pec tam ja ar dzipu nevar iebraukt tad lai paliek kaaa teikt:):)tas nav aizvainojums bet esu vairaakos kolektivos pamedijis un taada ir realitaate.bet kas gribees tas mediis taa vai taa.es gribeetu lai labaak atllauj ar klusinaataajiem ssaut jo mazaak traumeetu citus zveerus un netrauceetu tos cilvekus ar ssavieniem vakara stundaas kam mediibas neintresee.kaa tas ir skandinavu valstis
Aprīkojums: 16.kal. horizontāli Tikka T3 Hunter 30-06
Suņi: rej
13.04.2013. 14:27
Kas jums pret to loku? Nesaprotu! Pilnīgi normāls medību paņēmiens.Visas iepriekš lasītās šmuces tikpat labi var sastrādāt gan ar gludo,gan spico. Un manisprāt labāk ,ka tā lieta būtu officiāla ar attiecīgu eksāmenu,statusu un kontroles iespējām,neviss kā tagad...sportoju kur un kā gribu,,,,nemedīju.
Pats ar loku nešauju un negrasos to darīt.
Lēti ar loku nemedīsi,ir man draugs nopietni piegājis loka šaušanai,dažos gados sasniedzis nopietnus rezultātus,es ar bisi tik precīzi nešauju,tie viņa divi loki un viss aprīkojums maksā vairāk kā mani divi ieroču skapji ar visu saturu un vēl.
Nu tā nu gan nav taisnība, ka LMS medības pozicionē kā aristokrātu izpriecu. Zinot cilvēkus kuri veido un vada LMS dažādos līmeņos, paši nav ne aristokrāti ne oligarhi, tad kādēļ viņiem medības pozicionēt kā ekskluzīvu laika pa vadīšanas veidu. Un ja kādam iz vēlme veidot LMS pozīciju ir visas iespējas, jo visas amatpersonas ir vēlētas.
Un medībām ar loku nav nekā kopīga ar aristokrātiju vai ko citu. Ne jau turīgums ir pamats vēlmei medīt vai nemedīt ar loku. Nevajag izplatīt nepatiesu informāciju!!!
Man loka medības neinteresē, bet kam vēlēšanās, lai medī, nav žēl.Katrs kolektīvs var lemt vai medīt ar lokiem, karabīnēm, bisēm, vai individuāli, vai tikai dzinējmedībās, vai lopus barot vai nebarot. Atļaut loku medības-tas jau nenozīmē, ka katram obligāti tas būtu jādara. Laikam jau tie daži loka mednieki Latvijā ir pavisam svarīgi gurķi, kuru dēļ tika iesniegti likuma grozījumi.
Bet uz šī fona aiz borta palicis nesakārtotais jautājums par med. iecirkņu ārējām robežām, līgumi, mikroiecirkņi, utt.Izrādās, ka LMS loka medības ir daudz svarīgākas.
Es domāju ,ka jo vairāk mežā būs ar medībām saistītu cilvēku , jo mazāk būs malumēdību un klaiņojošu suņu.
Medību bultas pie mūsdienu tehnoloģijām ir iespējams aprīkot ar identifikācijas čipiem . Ja locinieki grib izmantot medībās modernos kompaktlokus kuri krietni atškiras no klasiskajiem lokiem , tad zūd jēga neļaut izmantot arbaletus kuru es labprāt paņemtu uz bebriem .Zūd jēga neļaut medībās izmantot klusinātāju jo man nepatīk traucēt citu mednieku , zūd jēga tiem 3000j jo no 22LR alnis arī lēnām noasiņos.
Tā , ka izdzīvos tie kas mainīsies.
...............
Īrijā joprojām vecākām mājām dzeramā ūdens trubas no svina. Neviens netrako, ka jāmaina nost. Tikai ja kārtējais remonts dzīvoklī nomaina, a līdz mājai, velns viņu zina, palikusi svina truba vai jau nomainīta. Jumta segumam joprojām mēdz izmantot svina plāksnes. Ja nemaldos, tad ekonomika tur būs nedaudz gruntīgāka, nekā zaļajā Brīnumzemē un aizdomas, ka dzīves ilgums arī lielāks.
.......
Varētu konkrētus faktus par to "kuņģa" saturu? Vēlams ar visām bildēm. Citādi tāda muldēšana vien sanāk.
Pats ar loku nešauju un negrasos to darīt.
Un medībām ar loku nav nekā kopīga ar aristokrātiju vai ko citu. Ne jau turīgums ir pamats vēlmei medīt vai nemedīt ar loku. Nevajag izplatīt nepatiesu informāciju!!!
Bet uz šī fona aiz borta palicis nesakārtotais jautājums par med. iecirkņu ārējām robežām, līgumi, mikroiecirkņi, utt.Izrādās, ka LMS loka medības ir daudz svarīgākas.