Oleg- 20 Ls ir jāmaksā, ja kārto gludstobra eksāmenu, 30 Ls jāmaksā, ja kārto vitņstobra eksāmenu Rēzeknes šautuvē ar šautuves ieroci. Ja ar savu ieroci tad 10 Ls neatkarīgi no ieroča veida. Tās ir tikai šautuves izmaksas.
Sape par to, ka cena ir neadekvata saujot ar miskastes patronam , un parunajot ar eksamenu kartotajiem 5 min pirms eksamena uzzin ka ir jamaksa 30 ls sautuvei plus desmit valstsnodeva , kadam jabut mudakam lai kartotajiem liktu patronas kuras drosi pirktas par padsmit santimiem , izskatas pec naudas pelnisanas biznesa uz lohiem un tie kuri pec dabas bez ziepem lien dirsa un aizstav pasi rada tadu izdevigu vidi apjajejiem , man personigi 25 gadu medibu staza ar vitni bija viena osecka , bet seit no desmit tris , karteis apjajeju cirks ,
Aprīkojums: Sauer 202 7 rem mag, Geco Sauer 16 kal.
Suņi: nav
23.07.2013. 17:28
Ja nepatīk tā šautuve apskaties kalendāru un brauc šaušanu likt uz citu šautuvi... bet nu par attieksmi jāpiekrīt, taj vajadzētu būt korektai.
Katrā ziņā šautuve jau pati tik sevi norok. Es šādā šautuvē, kurā man kas nepatīk, vairs neiegriestos... Eksāmenu likšana jau tāds vienas reizes pasākums, savukārt ja šautuve feina ļaudis tajā atgriežas, lai patrenētos, ieroci piešautu, atpūstos utt.
Paskat - "Mārkulīču" šautuvē kārtējais eksāmens 25. jūlijā. Valsts nodevas "cēnerītis", protams, ir nemainīgs lielums, taču cik atceros, vairāk par mazpadsmit latiem šautuves pakalpojumi (munīciju un ieroci ieskaitot) nemaksāja. Ja vēl esat MMD abonents, tad - mīnuss 20%, kā rezultātā sanāks divreiz mazāka summa par šeit iepriekš piesaukto! Un cilvēki arī "Mārkulīčos" tik forši, ka prieks aprunāties! :-)
...šautuves izcenojumi,protams, īpašnieku ziņā. bet ,ja Rēzeknē tie ir tādi kā šeit rakstīti,tad eksāmena nobeigumā starp jaunmedniekiem izlozē būtu jāuzsauc vismaz plinte.,:).
Pats kārtoju eksi Čornajas šutuvē - pilnīgs bezpridels! Tikai ierodoties šautuvē uzzinājām cik un par ko tad īsti būs jāmaksā, jo pirms tam tika pateikts, ka par šausānu eksāmenā būs 10 Ls. Šautuves īpašnieks ar pārējām "VIP" personām attiecīgi arī pieņēma eksāmenus pie galda ar siltām pusdienām un Henessy. Eksamēnu kārtotājam pašam bija jāsarunā kāds, kas padeva patronas. Man kā topošajam medniekam, kas tikai kursu laikā bija šāvis ar vienu divstobru tozeni, sagādāja problēmas pārlauzt to vienstobreni, lai pielādētu, jo neviens nekādu instruktāžu par ieroča lietošanu un drošības tehniku, kā arī intervālu ar kādu tiks padots mērķis, nesniedza - viss notiek pašplūsmā. Vienīgi pēc eksamenu pieņemšanas ļoti aktīvi tika veikti grāmatvedības aprēķini un konstatēts, ka kāds kaut ko nav samaksājis. Ja salīdzina Čornajas "šautuvi - šaušanas vietu" un tās izmaksas ar Lejasciema šautuvi un attieksmi (par 8 Ls šautuves izmaksas šautuves gludstobra ieroci un munīciju , kur jauni stendi), tad rodas viela pārdomām. Un nav jau runa par to, ka kāds var vai nevar atļauties apmaksāt kādu konkrēto pakalpojumu, bet gan par civēku maldināšanu. Cilvēks, kas pabijis labā šautuvē par tiešām pieņemamām cenām, ieraugot minēto šautuvi (ja tā to vispār var nosaukt) un tās aprīkojumu, saskaras ar konkrētu naudas slaukšanu (bises izmantošana toreiz "vienstobrene" Čornajā maksāja 10 Ls un 5Ls par patronām + vēl 10 Ls šautuves izmantošana = 25 Ls). Ja salīdzina šīs dzivas dažādas šautuves ar to aprīkojumu un attieksmi pret eksaminējamo (nekāds pret ļoti labu) un izcenojumiem 25 Ls Čornaja pret 8 Ls Lejasciems, tad rodas viela pārdomām!!!
Jūnijā kārtoju šaušanas eksāmenu gludstobram Daugavpilī Laucesas šautuvē. Kursus vadīja šautuves vadītājs, mācījāmies šaut ar to pašu sporta iženi ar ko šāvām eksāmenā. Eksāmena gaisotne oficiāla, bez kādiem tur vasj vasj. Jāmaksā bija 10 Ls valsts nodeva + 7 Ls par patronām šautuvei! Pēc posta par eksāmenu Čornajā, saprotu, ka man paveicās ar eksamenu:)
nezinu kas taas par naudaam ssautuvei par to ir jaadomaa eksaamena pienneemaajiem braucu ssaut viitni tevam.iedevu savu ieroci patronas samaksaaja 10ls un vis arii kad es liku samaksaaju tikai par patronaam un ieroci polecistam kas deva savu ieroci.un ssautuvei neko nemaksaaju neko.var jau buut ka citur prasa samaksu par ssautuvi.bet taas naudas nav tik lielas lai buutu jaa cciikst.nepatiik ej maksskkereet tur eksaameni nav jaaliek:):):)
Katrā ziņā šautuve jau pati tik sevi norok. Es šādā šautuvē, kurā man kas nepatīk, vairs neiegriestos... Eksāmenu likšana jau tāds vienas reizes pasākums, savukārt ja šautuve feina ļaudis tajā atgriežas, lai patrenētos, ieroci piešautu, atpūstos utt.
Kas gan var būt labāks par šo.... :)