Šodien vārdadienu svin Meldra, Meldris, Melisa, rītdien - Marija, Marika, Marina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Sauer 303 XT Classic 9,3x62

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 38 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.11.2013. 09:19

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
19.08.2013. 16:34
Lieks kJ enerģijas nevienam nekad nav nācis par skādi. Īpaši vēl tik sarežģītā, no šaušanas viedokļa, medību veidā, kā dzinējmedības. Bet pārliecināt nevajag - ja uzskati, ka pietiek ar .30-06, tad medī un miers.
.30-06 ir labs, jā, bet 9mm ir 9mm.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
19.08.2013. 19:42
Nu es arī piederu pie tiem ,kam likums piespieda kompensēt meistarību ar stobra resnumu.Jo nu jau vairākus gadus medīju ar 300 WM. Kaut gan vecajos labajos laikos brangi krita ar 243W. Pat vēl labāk,jo biežāk lietoju. Taču dēļ pāris šāvieniem gadā diez vai izvēlētos. Bet ,ja gribās un var atļauties ,tad jāpērk.
P.S. Šautuvē ,ar raustīkli, pa skrienošo alni ,100m divus tēmētus šāvienus var mierīgi veikt ar p/a vispār nav ko runāt. Vajag vienkārši biežāk braukt pašaudīt. Savukārt medībās šaut pa sivēniem ar 9mm ,nu vispār jau ......var un vajag.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
19.08.2013. 23:00
...nu nezinu,kāpēc to devītnieku uzskata par tādu "bubuli". ja medījumu šķaida ar 18,5 mm diametra gludo ,tad vispār pieņemtais situācijas atzinums ir ok.tā visu laiku darīts,? ja uzvelk ar devītniekiem renkām vai trīs bumbiņām tad jau skaitās varen maigi šauts.,tagad pat ar likumu aizliegts.,:) šķīstošās vītņu lodes (ar pie apvalka nepielīmēto svinu ) arī ir ļoti ok,jo ,redz, medījums krīt labi, tas nekas,ka trāpījuma vieta ir uzspridzināta un piedzīta pilna ar svinu.,:) bet deviņi mm kalibrs joprojām ir nevajadzīgs bubuls un trāpīt dzinējmedībās skrejošam dzīvniekam ar mazāku šaunamo pa nāvējošu vietu ir tīrais nieks.,:)
...mans uzskats,ka dzinēmedībās un gaidē līdz metriem 100-150 9,3 mm ar barnes-u GMX-u Lapua naturali,un citām bezsviniecēm ir ļoti ok. par 308-toto un pat 30-06 man ir personīgā pieredze daudzākās situācijās , kad ir pitrūkusi jauda,ir pietrūkusi jauda laba trāpījuma gadījumā.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2018-02-23 09:58
Lietotāja statuss: Lietotājs
20.08.2013. 09:40
Arī man 9,3 gribās un tieši dzinējmedībām, labi džouli, mazāka bīstamība lielās distancēs ("līkāka" trajektorija :)), ir gadījies pamēģināt-bojājumi pat nelielam medījumam nav lielāki, kā 243. Es gan gribu divstobreni, bet pagaidām latus nevaru sakrāt, dārgas briesmīgi :((
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2025-09-16 08:42
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
20.08.2013. 12:28
Šodien vēlreiz piemērīju Sauer 303, BAR un ARGO. Paskatoties kritiski : ir problēma, ka gribās jau to Saueru, bet, tā kā esmu padevies nevis garumā, bet platumā :)) - tad Sauer 303 laide liekas par garu. T-kreklā jau uz robežas; rudenī/ziemā apģērbjot pufaiku - toč būs par garu :(( Ierocim pa 1500-2000 Ls zāģēt nost kaut ko - reliģija neļauj :)
Ja dzinējmedībām - tad parametrs - "krisšana plecā" pat vītnei liekas viens no svarīgākajiem.
Pamazām jūtas pret Saueru atdziest (šajā konkrētajā gadījumā)..
Mož paņemt BAR 9,3x62 un "ņeparitsa"?
Bet kā ar to garo, nejūtīgo nospiedienu BĀRam?
Tiešām tā ir? vai tie ir idejisko automātu pretinieku pārspīlējumi ?
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
20.08.2013. 12:41
Intar - bar bija pirmā karabīne ar ko šāvis esmu, radiniekam ir tikai 30-06 ar boss sistēmu. Šautuvē no balsta pirmo reizi ar karabīni rokās 3 desmitnieki 1 devītnieks. Varbūt Sauer ir mīkstāks, bet dzinējmedībām domāju tas lielu lomu nespēlē, nav taču Tev no rokas ar to karabīni uz 100 metriem pīlei galvu jānonest.. Bet nu tas ir mans subjektīvais viedoklis...
p.s. Argo ir mans favorīts... :)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
20.08.2013. 14:42
Intar - es ar BAR .30-06 medīju visu, sākot no bebriem uz gaidi (ar FMJ) un beidzot ar aļņiem dzinējmedības. Nezinu kas tur un kam ir nejūtīgs, sprūds ir tieši tik stingrs, lai nesataisītu nejaušus "sūdus" un vienlaicīgi nospiediena brīdī pārlieku nesasprindzinātos. Manam stroķim galā ir BOSS - atsitienu samazina kapitāli, teorētisko "lodi lodē" precizitāti neesmu mēģinājis regulēt, tāds maniaks neesmu, taču - skaņas sitiens pa ausīm, jo īpaši blakus esošajiem ir ļoti ievērojams.
Vienīgais, kas mani tiešām reāli besī BARā - aptveres konstrukcija. Nezinu, kas tas bija par ģēniju, bet tā atveramā enģīte ir kaut kas izcili sviestains.
Tīrījis ieroci neesmu, kopš to pirms 5 gadiem nopirku. Vienīgi ar Boresnake un kādu līdzekli stobru. Nepārspīlējot, vismaz 2000 šāvieni ir bijuši - pagaidām ne reizi nav bijušas kādas problēmas, kuru iemesls neesmu es pats. Tā kā - BAR, tā ir laba izvēle...
Bet - pacilājot Argo un ņemot vērā, ka arī BARi nu jau ir vieglmetāla izstrādājumi - šodien un jo īpaši 9.3X62 izpildījumā, es droši vien ņemtu Argo ;)
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
20.08.2013. 15:04
Inter ņem BAR Zenith Prestige Wood HC vai arī bez HC (lai gan nezinu vai bez HC vēl ražo) un nenožēlosi - smuks, HC sistēma, pārbaudīts mehānisms, pārlāde vienmēr :), nav dārgs (nosacīti) + izdarot vienu fišku ar pastobres stiprināšanu precizitāti var dabūt pat ļoti labu.
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-07-21 19:13
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
20.08.2013. 21:34
Plosa tālu galvenokārt lodes ātrums (vidusskolas kursa fizika, otrais Ņūtona likums), un 9,3x62 gadījumā tas ne tuvu nav tas lielākais.
Labāk Browning BAR Zenith HC. Čoms nopirka Benelli ARGO - izskats tam, protams, smuks pēc suņa, bet čoms spļaudījās, ka mētā munīciju, un par sīkiem rūsas punktiņiem pēc lietusgāzes. Un čoms nav no tiem, kas savu ieroci nekopj.
Slēpts
21.08.2013. 02:04
Kungi, neaizmirstiet par tādu tehnisku sīkumu kā TWIST
Es kad pirku savu pirmo gaļasmašīnu nenopirku Benelli ARGO tieši dēļ sūdzībām .ru domēnu telpā par to ka mētā munīciju un laikam dēļ stobra vibrācijas.
Un tīri mans personīgais viedoklis kam nav jāietekmē jūsu izvēle: Benelli ARGO ir nesmuks!