Jo ierocis būs vieglāks - jo atsitiens jūtamāks...
Un ar salīdzinoši smagāku ieroci - šūposies tieši mazāk. Protams, pie nosacījuma, ka laides garums tiek pielāgots konkrētam šāvējam.
Par ieroča svaru - nav ko baidīties... Latvijā daudzas sievietes šauj sportingu - neesmu dzirdējis kādu būtu sūdzamies, ka plinte par smagu:) Pēc kultūristēm viņas arī neizskatās :)))
Vienīgais - protams, DAUDZ STILĪGĀK izskatās, kad meitenei ir uz spec-pasūtījumu taisīta bisīte 16/16 vai 16/20 kalibrā.
Lētākais un pieejamākais šajā gadījumā ir Rizzini. Varu palīdzēt ar kontaktiem un šādas pļintovkas organizēšanu :)
Starp citu - Rēzeknē ir apskatāma un nopērkama Rizzini bise kalibrā 20/28... Bet tā gan vairāk ir ložu šaušanai.
Ja ierocis šāvējam der (pamatu pamats trāpīgai šaušanai gludstobra ierocim), tiek pareizi ieplecots utt... atsitiens būs konfortabls gan šautuvē gan medībās.
Labvakar vīri!
Meklēju sev pirmo karabīni pārsvarā gaides medībām, retos gadījumos dzinējmedībās.
Nopietni skato uz Tikka T3 ,kas nav nekas īpašs, bet kalibru gan domaju ņemt uzreiz 7mm Rem mag, jo jauda un balistikas īpašības liekas "ļoti iespaidīgas" un kolektīvā " mūsu blicē" visi medī ar 7 mm un slavē uz nebēdu, bet nedaudz raustās, vai nebūs pa traku priekš iesācēja un nevajadzetu virzīties uz priekšu palēnām???
Paldies par komentāriem, priekšlikumiem utt.
Lai medītu ir glulži vienalga 7, 8 vai 9 mm. Visi gāzīs to kustoni zemē. Savukārt ,lai iemācītos puslīdz pareizi un precīzi šaut 7mmrīgie un lielāki būs dikti dārgi, savukārt par kalibru ,kurš netur 3000 J tevi nozviegs, ja jau reiz"jūsu blicē" visi gāž ar 7 niekiem :) Vienīgā izeja pirkt abus divus.:) Nu vēl ir 6,5 mm, kas tur 3000J ,taisni lido, taču dzinējmedībām nebūs īsti piemērots, ja nav labas šaušanas iemaņas, jo 7 nieks ar saviem 4,5 tūkstošiem gāž labāk ( izlabo šāvēja kļūdu) nekā 6,5 nieks bišķi virs 3tūkst.
No pieredzes. Ar 222ro sezonā izšauju 200/250 šāvienus atkarībā no sacensību un trenniņu daudzuma. Ar 243šo - 20. Ar 300to 5-10 šāvienus, atkaībā no veiksmes.
Tā kā padomā , kādam mērķim to ieroci vajag un to arī pērc.
TIKKA T3 ir pilnīgi normāla plinte. Nedomā, ka ja paņemsi Sauer vai Blaser, tad gāzīsi zvērus 2x vairāk. Līdzīgi kā audio mīlētājiem, arī medību mīlētājiem ir stroķi, kas atbilst terminam rifle jewelry, proti no praktiskās puses uz rotaslietas pusi. Ar inkrustācijām un gravējumiem, he-he. Ja medīsi Latvijā, tad uz magnumiem un Āfrikas kalibriem labāk nesaspringt. Ja jāšauj Zemgalē, tad mož arī vajag kādu magnum kalibru, kam 300 metros minimāls kritums. Vidzemē, Kurzemē jau grūti atrast tos laukus, kur var bliezt tālāk par tiem pašiem 150 metriem. Ja skaiti naudu, tad lētākās un izplatītākās pie mums ir 30 kalibra patronas ,308win un 30-06Spr. Aizmirsīsi magazīnu, varēsi aizņemties patronas no kāda :)
Ja medīsi Latvijā, tad uz magnumiem un Āfrikas kalibriem labāk nesaspringt.
Šo es nesapratīšu laikam nekad... Tad jau kamdēļ nebraucam ar 80zs motoriņiem, bet gan 200+zs? Jaudas rezerve nekad nav kaitējusi...
Protams apdzīt var arī ar žigulīti, bet vieglāk ar Turbo Poršu :) Tas pats attiecas uz kalibriem. Mans ieteikums ja gribas 7mm tad 270 wsm, krietni patīkamāks atsitiens :)
Ja skaiti naudu, tad lētākās
Ja skaiti naudu tad sēdi mājās un neej uz mežu.. Kāda atšķirība medībām patrona maksā 2 vai 4 eiro? Cik gadā izšauj? Paciņu?
Kā tad, ja bukam pa vidu trāpīs, tad galva un gurni paliks ! Bet neskumsti, ir vēl trakāki kalibri ! Gan jau kāds ieteiks kādu 408 , vai vēl ko. :) http://www.biggamehunt.net/for...
Un ar salīdzinoši smagāku ieroci - šūposies tieši mazāk. Protams, pie nosacījuma, ka laides garums tiek pielāgots konkrētam šāvējam.
Par ieroča svaru - nav ko baidīties... Latvijā daudzas sievietes šauj sportingu - neesmu dzirdējis kādu būtu sūdzamies, ka plinte par smagu:) Pēc kultūristēm viņas arī neizskatās :)))
Vienīgais - protams, DAUDZ STILĪGĀK izskatās, kad meitenei ir uz spec-pasūtījumu taisīta bisīte 16/16 vai 16/20 kalibrā.
Lētākais un pieejamākais šajā gadījumā ir Rizzini. Varu palīdzēt ar kontaktiem un šādas pļintovkas organizēšanu :)
Starp citu - Rēzeknē ir apskatāma un nopērkama Rizzini bise kalibrā 20/28... Bet tā gan vairāk ir ložu šaušanai.
Meklēju sev pirmo karabīni pārsvarā gaides medībām, retos gadījumos dzinējmedībās.
Nopietni skato uz Tikka T3 ,kas nav nekas īpašs, bet kalibru gan domaju ņemt uzreiz 7mm Rem mag, jo jauda un balistikas īpašības liekas "ļoti iespaidīgas" un kolektīvā " mūsu blicē" visi medī ar 7 mm un slavē uz nebēdu, bet nedaudz raustās, vai nebūs pa traku priekš iesācēja un nevajadzetu virzīties uz priekšu palēnām???
Paldies par komentāriem, priekšlikumiem utt.
No pieredzes. Ar 222ro sezonā izšauju 200/250 šāvienus atkarībā no sacensību un trenniņu daudzuma. Ar 243šo - 20. Ar 300to 5-10 šāvienus, atkaībā no veiksmes.
Tā kā padomā , kādam mērķim to ieroci vajag un to arī pērc.
Šo es nesapratīšu laikam nekad... Tad jau kamdēļ nebraucam ar 80zs motoriņiem, bet gan 200+zs? Jaudas rezerve nekad nav kaitējusi...
Protams apdzīt var arī ar žigulīti, bet vieglāk ar Turbo Poršu :) Tas pats attiecas uz kalibriem. Mans ieteikums ja gribas 7mm tad 270 wsm, krietni patīkamāks atsitiens :)
Ja skaiti naudu tad sēdi mājās un neej uz mežu.. Kāda atšķirība medībām patrona maksā 2 vai 4 eiro? Cik gadā izšauj? Paciņu?
Es medībām uz tālo izvēlētos 300WSM. Just love it:)
Es medībām uz tālo izvēlētos 300WSM. Just love it:)
Es gan izvēlētos .300Win.Mag.!