Suņi: Greisa-vāciete,kas pat stirnas nedzenā,bet dzērājus neieredz .Moča rāmi kož uz pusēm .
09.02.2014. 21:51
Reini-kā sanāk , ja noslēdzu līgumu es automātiski noņemu atbildību no sevis par to kas notiek medibu laikā uz manas zemes un mana zeme nonāk kolektīva iecirkņa teritorijā un svešā iecirknī es bez atļaujas nevaru atrasties ar ieroci , jo par to atbild cilvēks ar kuru tu esi noslēdzis līgumu .Tavā pieminētā punktā ir aprakstīta situacija , kad notiek nelim. medibas uz tavas zemes , kura nav reģistrēta , kā med. iecirknis , tad jābūt Tev pašam vai tam kam tu esi devis pilnvaru.
Gati - nevajag reģistrēt iecirkni, uz savas zemes medī melnu muti kaut lidz brīdim kad neviens zvērs vairs nav palicis, arī bebrus, tapec jau tie visi ir nelimitā...
Suņi: Greisa-vāciete,kas pat stirnas nedzenā,bet dzērājus neieredz .Moča rāmi kož uz pusēm .
09.02.2014. 22:14
Par to jau nav stāsts.Savā zemē nelim. varu medit melnu muti bez iec. reģistrēšanas .Te ir izskatīti gadijumi ja esi noslēdzis nomas ligumu ,tad nebūs tik vienkārši . Tāpēc apsveriet visu pirms slēdzat līgumus .Ar bebriem nav tik vienkarši .Tas ka visi viņus slaktē uz nebēdu nenozīmē ka tas ir likumigi . Starpcitu - mūsu mīļajā Eiropā bebrs ir aizsargājams .
Nu tak tā nav. Likuma panta tulkojums ir vienkāršs - nelimitētus medījamos dzīvniekus savā zemē medī melnu muti, rakstveidā atļaujot to darīt arī citai personai. Principā ir jābūt otrādi - medību kolektīvam, pirms medību uzsākšanas manā zemē, ja ir noslēgts medību tiesību līgums, ar mani kā zemes īpašnieku ir jāsaskaņo medības. Uzsveru vēlreiz - medību kolektīvs ARĪ drīkst medīt nelimitētos
Jo šajā gadījumā medību kolektīvs ir trešā persona, kuras vēlme man kā zemes īpašniekam atļaut vai neatļaut medīt man nav saistoša.
09.02.2014. 23:39
Tev ir taisnība tikai tad ja med. kolektīvs ar kuru tu noslēdz līgumu neriģistrē tavu zemi VMD kā savu med.iecirkni .Kāpēc tad tagad visi cenšas slēgt tos līgumus? Lai palielinatu med. iecirkņus , dabūtu lielākus limitus un TU nevarēsi bez viņu atļaujas medīt nelimitētos .Izņemums ir pa pīlēm .Pamēģini kādam kolektīvam piedavat līgumu ar punktu kur tu neļauj tiem savu zemi reģ. ka med. iecirkni .Pasūtīs Tevi pats zini kur .
Slēpts
10.02.2014. 07:28
Tas tik būtu normāli, ja esi nodevis kolektīvam tiesības medīt, ka tu viņam arī pieteiktos medīt, lai nesanāktu pārsteigumi mežā.
No likumiem izriet ka divi vienlaicīgi nevar medīt uz vienas zemes, ja ir reģistrēts iecirknis tad medības var veikt tas uz kura ir reģistrēts iecirknis, ja iecirknis nav reģistrēts, tad īpašnieks.
PS.
Tas ka VMD nepaziņo zemes īpašniekam ka uz viņa zemes ir reģistrēts iecirknis, un vienlaicīgi ar iecirkņa reģistrēšanu nepaziņo īpašnieka pienākumus un tiesības, manuprāt ir tulkojams kā nopietns caurums Likumdošanā kas var radīt bīstamas sekas - vienlaicīgi divas personas viena ar otru nesaskaņojot medīs, tas var rasties pie situācijas kad ir spēkā vairāki līgumi un pie situācijām ja VMD tiek iesniegts viltots līgums, līguma projekts vai kautkāds VMD un iesniedzējam vien saprotams papīrītis kurš juridiski nevar saukties par dokumentu.
Nav skaidrs tas kāpēc nevar saimnieks savā zemē medīt,vienīgi varbūt saimnieks nevēlas ka dzird viņa šāvienus,ir tāda lieta ka saimnieks ar savu zemes platību iestājās vietējā mednieku organizācijā pats ja vēlās medī kopā ar visiem pa visu medību platību un kad vēlās medīt uz gaidi vienalga kur vai pie sevis vai citur piesaka atiecīgās dienas kad medīs (limitētos)un atskaitās par šāviena veikšanu ,tad ja medī nelimitētos (lapsas,jenotus,vārnas)vienkārši pēc šāvieniem paziņo,nu ir arī tādi zemnieki kas paši medī postijumos un nevēlas citus medniekus ,nav problēmu lai sēd pats tikai medības jāpiesaka kolektīvam .Tas vis tiek darīts lai apkarotu malumedības(šāvienus)un tas vis strādā un nav bijušas nekādas problēmas.
Jo šajā gadījumā medību kolektīvs ir trešā persona, kuras vēlme man kā zemes īpašniekam atļaut vai neatļaut medīt man nav saistoša.
PS.
Tas ka VMD nepaziņo zemes īpašniekam ka uz viņa zemes ir reģistrēts iecirknis, un vienlaicīgi ar iecirkņa reģistrēšanu nepaziņo īpašnieka pienākumus un tiesības, manuprāt ir tulkojams kā nopietns caurums Likumdošanā kas var radīt bīstamas sekas - vienlaicīgi divas personas viena ar otru nesaskaņojot medīs, tas var rasties pie situācijas kad ir spēkā vairāki līgumi un pie situācijām ja VMD tiek iesniegts viltots līgums, līguma projekts vai kautkāds VMD un iesniedzējam vien saprotams papīrītis kurš juridiski nevar saukties par dokumentu.