Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
21.01.2014. 09:25
Kombinējot metodes: gaide, slazdi un suņi - nu jebkuru objektu var iztīrīt 2-3 sezonās."
Nu,nu Žanna, pamēģini tādu bebru inkubātoru, kā Babītes ezers iztīrīt NO BEBRIEM, ja nav kāda ĪPAŠA stimula....Cik tad ir tādu mednieku , kas slaktē vienkārši prieka pēc?
Iztīrīt lielos ezerus ļoti būs grūti, lielās upses nereali, tad vajag visai LAtvijai ķerties pie bebriem, bet vienalga tie atpeldēs no kaimiņu valstīm. Trešais kā jau žanna rakstīja ka it kā liekas ka visus iztīrīji, bet pēc laika skaties ka to vel vairak paliek nekā bija līdz šim. Mums tagad bebri dzīvo tādās vietās kur nekad nav dzīvojusi, kaut medījam tos riktīgi, bet no kurienes sarodas vellns viņu sazin.
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
21.01.2014. 10:52
pirms gadsimta taču bebri bija pilnībā iznīcināti.
Ne tikai bebri , lai kautko iznīcinātu pilnībā ir vajadzīgs stimuls , un vislabākais stimuls ir bads , karš . Var bebrs maksāt 100eiro , tāpat ne visi sēdēs ar plintēm pie grāvjiem .Un tie kas atceras veikala plauktus pirms 30 gadiem un tagad pateiks, ka bebri nav iznīcināmi.
Jāni! Atļaušos Tev atgādināt,ka 30 gadus atpakaļ visi bija paēduši,arī likteņa pabērni,un ko nevarēja nopirkt no plaukta,to nopirka "zem plaukta",jo tas bija tas laiks,ka nekā nebija,bet visiem viss bija:).Par tiem 100euro Tu drusciņ pārspīlē.Ja par katru nomedītu bebru man maksātu 100 eiriķus,tad es uz laiku pārtrauktu pamatnodarbošanos un nodarbotos ik dienu ar bebru medībām un tici-es nebūtu vienīgais.Tūlīt iegādātos "ražošanas līdzekļus",tai skaitā kārtīgu alu suni.Domāju,ka 10 gadus nevajadzēs,lai bebra kungs būtu atpakaļ licencēto kārtā.Tu pats saki:..."vajadzīgs stimuls...".
Īsāk sakot, agrāko laiku mednieki bija spējīgāki par mūsdienu paaudzi, ja reiz ar mazāk efektīviem paņēmieniem, spēja bebrus PILNĪBĀ IZNĪCINĀT VISĀ LATVIJAS TERITORIJĀ. Ak mēs, nespējnieki...
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
21.01.2014. 14:12
Iztīrīt lielos ezerus ļoti būs grūti, lielās upses nereali,...
Edgar - lai takš tie bebri tur dzīvo...problēmas bebri nerada pašam Babītes ez.,problēmas ir man manā īpašumā kurš robežojas ar šo Ezeru.Man viņi nebūvē dambjus neko neapludina, man viņi būvē alas zem ceļa, kurš ir piebraucamais ceļš man piederošai laivu bāzei. Kartē var apskatīties - http://www.ekodalderi.lv/konta... .... Ceļi ar laiku iebrūk. Bebru medības NEPĀRKĀPJOT medību likumdošanu efektīvas pavasarī, vienkārši pastaigājoties pa ceļu vai dambi(meliorācijas).Cits medību veids nepārkāpjot likumdošanu NAV IESPĒJAMS.Šeit neviens vēstules neraksta, viss paša rokās.
Cita lieta mednieku kolektīva līgumplatībās ,kurās esmu medību koordinātors , kuras ir 20km atālumā no bebru inkubātora Babītes ez. un robežojas ar Lielupi, kas savukārt ir saistīta ar Babītes ez.Tur medījam pietiekoši aktīvi, bet viņi kā ir.... tā ir. Noteikti tavā pusē ir kaut kas līdzīgs. Šajā gadījumā lieta ir nopietnāka jo ir LVM "norādījumi" bebru jautajumā.Šajās vietās bebru medības, nepārkāpjot medību likumdošanu, ir efektīvas uz gaidi, jo upītēs ūdeni nolaist īpši nevar ,arī straume pietiekoši liela, ja zems ūdens līmenis Lielupē, ja ūdens līmenis Lielupē augsts, viss ir noplūdis tāpat.
Ko gribu pateikt,pagarinot bebru medību termiņu pavasarī, bija atrasts neliels kompromis starp vēlmēm un iespējām bebru medībās. Tagad TO, kāds (vai kādi) taisās izjaukt.Ņemot nost apriļļa mēnesi no termiņa lūdzu vietā iespēju izmantot lukturi ja ne nočņiku, lai var, bez draudiem kļūt par malīti, izpildīt LVM "norādījumus"rudens mēnešos.Jūlijs, klāt pie termiņa, izskatās smieklīgs.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
21.01.2014. 14:54
pirms gadsimta taču bebri bija pilnībā iznīcināti. Tā kā - iznīcināt var visu.
Mūsdienās tā viš nebūs....JO!!! Pirms simts gadiem nebija meliorācijas!!!! Un tā ir cilvēka pāša radītna dzīvotne bebram. Dabīgos apstākļos, dabīgās ūdenstilpnēs bebra populācijai nebūtu iespēja savairoties līdz mūsdienu apmēriem!
Aigar, krievu laikos viens lielais bebrs bija mežsarga mēnešalgas vērtē- ap 120-130rbļ.- īsti neatceros. Žiguli protams nopelnīt varēja, ja atmeti otrā plānā, tā sauc. maizes darbu. Ja nē, tad tā tik iznāca lai skolotu un audzinātu bērnus un paši normāli apģērbtos. Visos laikos ir bijuši darba cilvēki un naudas cilvēki.
Nu,nu Žanna, pamēģini tādu bebru inkubātoru, kā Babītes ezers iztīrīt NO BEBRIEM, ja nav kāda ĪPAŠA stimula....Cik tad ir tādu mednieku , kas slaktē vienkārši prieka pēc?
Ne tikai bebri , lai kautko iznīcinātu pilnībā ir vajadzīgs stimuls , un vislabākais stimuls ir bads , karš . Var bebrs maksāt 100eiro , tāpat ne visi sēdēs ar plintēm pie grāvjiem .Un tie kas atceras veikala plauktus pirms 30 gadiem un tagad pateiks, ka bebri nav iznīcināmi.
Edgar - lai takš tie bebri tur dzīvo...problēmas bebri nerada pašam Babītes ez.,problēmas ir man manā īpašumā kurš robežojas ar šo Ezeru.Man viņi nebūvē dambjus neko neapludina, man viņi būvē alas zem ceļa, kurš ir piebraucamais ceļš man piederošai laivu bāzei. Kartē var apskatīties - http://www.ekodalderi.lv/konta... .... Ceļi ar laiku iebrūk. Bebru medības NEPĀRKĀPJOT medību likumdošanu efektīvas pavasarī, vienkārši pastaigājoties pa ceļu vai dambi(meliorācijas).Cits medību veids nepārkāpjot likumdošanu NAV IESPĒJAMS.Šeit neviens vēstules neraksta, viss paša rokās.
Cita lieta mednieku kolektīva līgumplatībās ,kurās esmu medību koordinātors , kuras ir 20km atālumā no bebru inkubātora Babītes ez. un robežojas ar Lielupi, kas savukārt ir saistīta ar Babītes ez.Tur medījam pietiekoši aktīvi, bet viņi kā ir.... tā ir. Noteikti tavā pusē ir kaut kas līdzīgs. Šajā gadījumā lieta ir nopietnāka jo ir LVM "norādījumi" bebru jautajumā.Šajās vietās bebru medības, nepārkāpjot medību likumdošanu, ir efektīvas uz gaidi, jo upītēs ūdeni nolaist īpši nevar ,arī straume pietiekoši liela, ja zems ūdens līmenis Lielupē, ja ūdens līmenis Lielupē augsts, viss ir noplūdis tāpat.
Ko gribu pateikt,pagarinot bebru medību termiņu pavasarī, bija atrasts neliels kompromis starp vēlmēm un iespējām bebru medībās. Tagad TO, kāds (vai kādi) taisās izjaukt.Ņemot nost apriļļa mēnesi no termiņa lūdzu vietā iespēju izmantot lukturi ja ne nočņiku, lai var, bez draudiem kļūt par malīti, izpildīt LVM "norādījumus"rudens mēnešos.Jūlijs, klāt pie termiņa, izskatās smieklīgs.
Mūsdienās tā viš nebūs....JO!!! Pirms simts gadiem nebija meliorācijas!!!! Un tā ir cilvēka pāša radītna dzīvotne bebram. Dabīgos apstākļos, dabīgās ūdenstilpnēs bebra populācijai nebūtu iespēja savairoties līdz mūsdienu apmēriem!