Šī info nav nekas jauns un autori ar visu datumu redzami jau vairākas dienas LM mājaslapā. TAČU šajā informācijā priekš manis gan ir kas jauns, un tas ir pieminētais vilku skaits 1155 (vai uz 01.04.2013?). Ja tā, tad ko- ņemam 26% (300gab.)no populācijas??? Vilkus !!! Ja mans domu gājiens ir aplams, tad lūdzu apskaidrojiet, kurš zinošāks šai jautājumā.
Augsti cienot un godājot profesionālos vetus, un saprotot, ka ar šo pārpublicējumu Andris Bromalds ir centies dot Mārim it kā skaidrojumu PVD vārdā, atļaušos teikt, ka viņš ir, maigi sakot, ļoti labticīgs cilvēks, bet varbūt tāpēc neuzmanīgi lasa LM mājaslapu(nedomāju,ka kāds no šoferu dēliem). Sakiet lūdzu, kā lai tic šiem skaistos vārdos iesaiņotajiem cipariem, ja tai pašā lapelē 07.10.2013 zem virsraksta, VILKI LATVIJĀ. VAI TIEŠĀM DRAUDS?, melns uz balta stāv rakstīts:
Apgalvojumam, ka valstī dzīvotu vairāk kā 1000 vilki, nav izskaidrojuma, jo šāda populācija ik gadus saražotu vismaz tik pat daudz kucēnu un augtu neiedomājami ātri.
Turpinu kopā ar Māri gaidīt no PVD kādu skaidrojumu ĀCM sakarā. Joprojām gaidu labojumus vai nopēlumus, ja domāju aplam.
ĀCM ir epizootiska rakstura slimība, kas ĻOTI STRAUJI IZPLATĀS CŪKU DZIMTAS DZIVNIEKU VIDU. Tās klīniskās pazīmes ir līdzīgas klasiskajam cūku mērim, bet ar šo infekcijas slimību saslimušajiem dzīvniekiem ir AUGSTĀKI MIRSTĪBAS RĀDĪTĀJI (gandrīz 100%). SLIMĪBA cūkām NAV ĀRSTĒJAMA. Situāciju pasliktina atbilstošas vakcīnas trūkums, kura pasargātu no tālākas dzīvnieku inficēšanās un slimības izplatīšanās lielā mērogā. Šīs slimības patoģenēze labvēlīgi ietekmē slimības NEKONTROLĒTU IZPLATĪŠANOS, jo antivielas, kas veidojas pret vīrusu, nav vīrusu neitralizējošas. Vīrusam, nokļūstot uzņēmīgā dzīvnieku populācijā, ir plašas iespējas attīstīties, vairoties un izplatīties, tāpēc MASVEIDĀ IET BOJĀ gan savvaļas, gan saimnieciskiem nolūkiem audzēti dzīvnieki, radot nopietnas ekonomikas sekas līdz pat cūkkopības nozares iznīcināšanas draudiem plašos apgabalos.
Es nesmu ne PVD ne VET darbinieks un nesmu arī mācijies ko tādu no šī citāta ar Caps izcelu tekstu, kas spilgti raksturo ACM. Es kā cilvēks parastais saprotu CŪKAS DZĪVO BAROS, līdz ar ko 1 dzīvnieka saslimšana no visa bara ir diezgan neiespējama. Kur notiek STRAUJĀ UN NEKONLROLĒTA IZPLATĪŠANĀS un kur ir MASVEIDĀ BOJĀEJA? Vai nu Krievija un Baltkrievija slēpj patieso stāvokli ar ACM vai ari tas viss ir diezgan nesaprotams cilvēkam parastam. Un Tagad PVD un VET darbinieki paskaidrojiet parastajiem kur slēpjas tas āķis šajā visā jezgā?
P.S. Šis forums ir pats nožēlojamākais no rakstīšanas un teksta vai sava posta rediģēšanas viedokļa. Pat priekšapskata nav. Arī pārvietoties pa forumu nevar ergonomiski.Vis kaut kā caur ....
Ir ļoti būtiska atšķirība starp šiem VMD datiem un reālo situāciju dabā, jo pēc VMD datiem ir PIEŅEMTS nevis UZSKAITĪTS. Neviems VMD neko nav skaitījis un pēc esošajām tendencēm arī neskaitīs, tik turpinās pieņemt.
Un kas gan ir VMD par autoritāti, ka tikai viņu viedoklis ir pareizais? Te izskatās, ka nākotnē šīs lietas būs deliģējamas pašvaldībām.
Kur notiek STRAUJĀ UN NEKONLROLĒTA IZPLATĪŠANĀS un kur ir MASVEIDĀ BOJĀEJA?
Es arī neesmu mediķis, bet secinājumus varu izdarīt.... Gripas izplatība šogad ir ļoti minimāla, kaut arī gripa ir ļoti lipīga... Tam arī ir kaut kāds sakars ar zemniekiem un cūku mēri??? :)))
Slēpts
28.02.2014. 17:32
Gripas izplatība šogad ir ļoti minimāla, kaut arī gripa ir ļoti lipīga... Tam arī ir kaut kāds sakars ar zemniekiem un cūku mēri??? :)))
Lauri S., Lūdzu atsaikti par cūku limita izpildi pēdējās dienās Jūsu iecirknī? :-))
Šķiet, nebūsi persona, kura tiesīga pieprasīt info :)
Bet vēlreiz atkārtoju - tas ir VMD no pirksta izzīsts limits. Jāvadās pēc situācijas reālajā dabā. Katru gadu tiek prasīts papildus cūku atļaujas (saasinājās konflikts, jo pagājušonedēļ VMD ierēdnīši prettiesiski nedeva papildus atļaujas). Tā ka vecozēn, strādājam.
Apgalvojumam, ka valstī dzīvotu vairāk kā 1000 vilki, nav izskaidrojuma, jo šāda populācija ik gadus saražotu vismaz tik pat daudz kucēnu un augtu neiedomājami ātri.
Turpinu kopā ar Māri gaidīt no PVD kādu skaidrojumu ĀCM sakarā. Joprojām gaidu labojumus vai nopēlumus, ja domāju aplam.
Es nesmu ne PVD ne VET darbinieks un nesmu arī mācijies ko tādu no šī citāta ar Caps izcelu tekstu, kas spilgti raksturo ACM. Es kā cilvēks parastais saprotu CŪKAS DZĪVO BAROS, līdz ar ko 1 dzīvnieka saslimšana no visa bara ir diezgan neiespējama. Kur notiek STRAUJĀ UN NEKONLROLĒTA IZPLATĪŠANĀS un kur ir MASVEIDĀ BOJĀEJA? Vai nu Krievija un Baltkrievija slēpj patieso stāvokli ar ACM vai ari tas viss ir diezgan nesaprotams cilvēkam parastam. Un Tagad PVD un VET darbinieki paskaidrojiet parastajiem kur slēpjas tas āķis šajā visā jezgā?
Un kas gan ir VMD par autoritāti, ka tikai viņu viedoklis ir pareizais? Te izskatās, ka nākotnē šīs lietas būs deliģējamas pašvaldībām.
Es arī neesmu mediķis, bet secinājumus varu izdarīt.... Gripas izplatība šogad ir ļoti minimāla, kaut arī gripa ir ļoti lipīga... Tam arī ir kaut kāds sakars ar zemniekiem un cūku mēri??? :)))
:D:D:D
Šķiet, nebūsi persona, kura tiesīga pieprasīt info :)
Bet vēlreiz atkārtoju - tas ir VMD no pirksta izzīsts limits. Jāvadās pēc situācijas reālajā dabā. Katru gadu tiek prasīts papildus cūku atļaujas (saasinājās konflikts, jo pagājušonedēļ VMD ierēdnīši prettiesiski nedeva papildus atļaujas). Tā ka vecozēn, strādājam.