Pirmkārt noteikti nevajadzētu ņemt plinti ar sfērisko sliedes augšu pat ja tā ir mazkalibrene.Protams Umareks,Japan optic un Jaunbērziņa firma ražo kronšteinus kuri balstās uz satvērēja galiem,varbūt mazkalibrenei pietiek!? Principā šī sliede ir paredzēta lai uzķibinātu dioptru,kuram nav tik būtiska optiskās ass ievērošana,jo tiek saskaņots un piešauts kopā ar tēmēšanas graudu.Optikas riņķus vēlams uzstādīt maksimālā attāluma no optikas vidus,tuvāk ieejošai un izejošai lēcai jo nosacīti stikla lēcas ir smagākie elementi optikā un jo tuvāk galiem būs atbalsti,jo mazāka iespēja vibrēt,vai deformēt optikas cauruli nejauši piespiežot.Šajā gadījumā varētu izlīdzēties ar Umarex kronšteina monobloku no gaisenes cerot ka turēs,vai arī jātaisa darbnīcā.
Da nē - nesēž un nav par tuvu (3 mm).
BET pati "pamatideja" tur ir nepareiza:)
Kronšteinam jābūt kā betonam !!! :)
Šeit smaga optika uzsēdināta uz pašķidra kronšteina ar lielu! pārkari.
Uz 11 m bezdelīgas astes (sfēriskas) uzsēdināts kronšteins ar plakanu sēžu. Pie tam "zobs" īsti nepas pēc aizķeres dziļuma.
Savilcējskrūves lai gan 3, bet pašķidras...
Nav pat atdures tapas:) To gan nevar redzēt, bet nu tā sanāca... :)
+vēl šādi tādi sīkumi..
Dzintars varētu pakomentēt dziļāk - būtu noderīgi gan man, gan arī citiem.. no sērijas "Tā darīt nevajag" :)
Nu atkal Tu apsaukājies :) Tev par laimi, es šoreiz neapvainojos, jo esmu diezgan "mierīgs" par savām prāta spējām:)
Nemērīsimies tak ar IQ..
Savas kļūdas atzīstu un neslēpju...
Diemžēl nevaru sevī pārvarēt "puicisko" nepacietību.. Kā dabūju kādu jaunu plinti tā gribās tak tajā pat vakarā skriet un izmēģināt:) Lūk arī rezultāts:)
p.s.
Šodien atdevu meistaram...
Intar,atvaino bet līdz šim patiešām domāju ka tev ir kāda poņa,paskatījos bildi un sapratu ka Latviešu sakāmvārds "tukša muca tālu skan" ir par Tevi,vai pats vismaz saproti ko esi samuģījis?
Viennozīmīgi jābrauc pie meistara un jāprasa, lai uztaisa kā vajag.
Visi šie ķīnas varianti un "sami s usami":) - izmaksā X reizes dārgāk.
Piemēram, es šodien atlaidu pret sienu (drīz medniekkambarī būs jātaisa remonts;) pēc izskata pat tīri pieklājīgu pirkto un pašu "na koļenke" likto kronšteinu/bāzi... pižika...
Pirmie 20 šāvieni Ok, tad pamazām sāka palikt aizdomīgi.., līdz šodien 40 cm !!! pa labi lodes sāka lidināties:)
Šitais jau nu gan ir lukturu, ne optikas kronšteins. Kā var būt optika uz gumijas!? Vienīgais kur var noderēt varbūt ir uzlikt lielus stiklus, lai krēslā var redzēt bukus un zaķus šaut līdz 30 metriem ar sktotīm, kur pāris sprīži šur tur nav saistoši. Tad var pirkt jebkuus lētos stiklus, izsist nevarēs, gumija noamortizēs.
BET pati "pamatideja" tur ir nepareiza:)
Kronšteinam jābūt kā betonam !!! :)
Šeit smaga optika uzsēdināta uz pašķidra kronšteina ar lielu! pārkari.
Uz 11 m bezdelīgas astes (sfēriskas) uzsēdināts kronšteins ar plakanu sēžu. Pie tam "zobs" īsti nepas pēc aizķeres dziļuma.
Savilcējskrūves lai gan 3, bet pašķidras...
Nav pat atdures tapas:) To gan nevar redzēt, bet nu tā sanāca... :)
+vēl šādi tādi sīkumi..
Dzintars varētu pakomentēt dziļāk - būtu noderīgi gan man, gan arī citiem.. no sērijas "Tā darīt nevajag" :)
Nemērīsimies tak ar IQ..
Savas kļūdas atzīstu un neslēpju...
Diemžēl nevaru sevī pārvarēt "puicisko" nepacietību.. Kā dabūju kādu jaunu plinti tā gribās tak tajā pat vakarā skriet un izmēģināt:) Lūk arī rezultāts:)
p.s.
Šodien atdevu meistaram...
Visi šie ķīnas varianti un "sami s usami":) - izmaksā X reizes dārgāk.
Piemēram, es šodien atlaidu pret sienu (drīz medniekkambarī būs jātaisa remonts;) pēc izskata pat tīri pieklājīgu pirkto un pašu "na koļenke" likto kronšteinu/bāzi... pižika...
Pirmie 20 šāvieni Ok, tad pamazām sāka palikt aizdomīgi.., līdz šodien 40 cm !!! pa labi lodes sāka lidināties:)