Šodien vārdadienu svin Dzintara, Dzintars, Dzintra, rītdien - Persijs, Vaida, Klaudija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - иж-27 kronšteins tēmeklim

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 16 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.05.2014. 03:48

Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
07.05.2014. 18:02
Vienkāršāk ir uzlikt bezdelīgasti uz vertikālās divstobrenes vai vienstobrenes ar tēmēšanas planku,vienstobrenei bez plankas būtu jāpagarina tēmēšanas grauds un tas tiešām nav glīti.Horizontālai nelieku jo pārāk sarežģīta konstrukcija (un dārga arī),no sērijas antīkie ātri noņemamie kronšteini,citādāk neizdodas saglabāt tēmēšanu pa planku tēmēšanai bez palīgierīcēm un manas domas(protams tikai mani uzskati) ka horizontālā plinte ar optiku ir kā gotiņa ar segliem.Protams var izmantot mini Aimpointu vai mini Docteru uz Mac clik magnētiskā kronšteina,bet par to ciparu jau var nopirkt vienu otru plinti un nav mans lauciņš.Nav problēmu uzlikt arī viver sliedi tikai izgatavošana aizņem vairāk darba un laika,lodēta tiek ar mīkstlodi,līdz šim ir visas sliedes turējušas punkta un kolimatortēmekļus,domāju ka nakts ķīķerus laikam neturēs!Līdz šim esmu licis tikai kolektīva biedriem,masveidā nav nācies un tad tikai īpasnieka klātbūtnē jo nepieņemu ieročus glabāšanā.Nauda,diez vai,par cik man braukšanai uz darbu aiziet gandrīz puse algas un neviens negrib kompensēt domāju ka bāka dgvielas būtu taisnīga lieta.Nu kaut kā tā!;-)
Guntars
Pēdējo reizi manīts 2014-09-30 08:04
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Daugavpils
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: Sūda Izh58, draņķis izh12, izsmiekls izh5, pusšautene Mp18mn 222rem
07.05.2014. 10:28
Arī man ir jautājums Dzintaram, 1)kāda veida bāzīti izmanto šāda veida gadījumos, runa neiet par metāla šķirni bet gan par to vai bezdelīgas aste vai weawer, un vai pēc tās uzstādīšanas medniekam paliek tēmēšanas iespēja ar oriģinālo uzperikti. 2) Vai ir iespējams uzķīmiķot izham 58 weaweru kurš netraucēs tēmēt pa sliedi? weaweram būtu jābūt cik var tuvāk stobra sākumam jo likt virsū gribās optiku nevis kolimatortēmekli 3) Vienstobrenei kas pieļauju domu ir grūtākais no šāda veida pasākumiem, kā tiek nostiprināts weaver un vai tas turēs optikas svaru līdz 350gr? Jau iepriekš pateicos, ar cieņu
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2024-12-16 23:47
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Talsi
Aprīkojums: CZ 550, ИЖ-27, CZ 455 varmint evolution
07.05.2014. 09:40
Gribu to uzparikti, jo velk pa sānu.
Dzintars Graudužis pa cik un kad, kur to vari izdarīt. Negribi skaļi, uzraksti privāti
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-12 12:49
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Skulte
Medību stāžs: 3
Aprīkojums: CZ 550
07.05.2014. 08:38
Man arī ir interese par sliedi uz Iž 27. Varbūt kāds ieteiks kādu meistaru (labi būtu, ja apgaismotu ar kādu ciparu rēķināties).
Slēpts
07.05.2014. 08:15
a kāds cipars iznāk uzlodēt bisei sliedi?
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
07.05.2014. 08:03
Rebļu Jānim,-vissliktākā lieta ir ja plankai atlodējas viens gals,nav reālas iespējas tikt klāt notīrīt un aplodēt lai kvalitatīvi pielodētu,jo negribas ņemt nost visu planku kura noteikti deformēsies un nekad vairs nebūs tik laba kā bija+ garantēta stobra savilkšanās lokālās sildīšanas rezultātā.Tas viss tapēc ka krievu plintēm plankas lodē ar mīkstlodi atšķirībā no eiropas un amerikas ražojumiem.Otra lieta kapēc nāk vaļā plankas ir nepiemērotu pārāk jaudīgu patronu lietošana vecajās bisēs ar patrontelpu 12x70,Tas pats brenekes pusmagnums 1040 bāri it kā derētu uz 12x70 patrontelpu,bet paskatieties uz pieļautajiem spiedieniem-750 atmosf.kas ir gandrīz tas pats bāros,-stobrs izturēs,bet lodējumi nāk vaļā.Tapēc vienīgais pareizais risinājums ir jau uzreiz uzlodēt sēdvietu-sliedi,bet vai vajag,palīgierīcēm ir domāti tālāku gabalu šaujami rīki.Protams ir vēl viens aspekts,redzes defekti-iedzimti vai vecuma,tad viennozīmīgi sarkanā punkta tēmekļiem ir priekšrocība un pat vienīgā iespēja kvalitatīvi tēmēt.
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2025-09-16 08:42
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
06.05.2014. 22:19
Tam ir jāiziet cauri pašam. Mēs varam ieteikt da jeb ko.
Bet kamēr cilvēks nebūs pats pamēģinājis (saku no savas pieredzes) tādas lietas kā kolimatori, optikas utt uz gludā (SK-35 tas ir cits stāsts)... kā arī visas tās brīnumplankas - nekas nebūs līdzēts.. Vienmēr iekšā urdīs doma - a ja nu toč labāk krīt/ērtāk šaut?
Manuprāt vienīgais gadījums kad tas attaisnojas - kad stobri velk visur tikai ne tur kur grauds:) Tad OK, vienu stobru var piešaut labi un būs arī kāds labums.
Tikai jāpērk te pat Latvijā - vismaz pasildīsim mūsu ekonomiku:) Tas arī ir "labums".
Krišs
Krišs
Pēdējo reizi manīts 2020-01-28 10:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: trikataskaleji.blogspot.com
Medību stāžs: no 2001
Aprīkojums: 3 stroķi
Suņi: krievu eiropas laika
Medību trofejas: 17
06.05.2014. 20:55
man čoms bija nopircis ss.lv arī tādu alumīnija sakausējuma garo planku un virsū kolimātoru.pēc pīļu sezonas bija jāpārvelk skrūves,pēc tam atkal jāpiešauj.piešaujot trāpījuma vieta peldēja.tad intereses pēc noskrūvēja nost un pamēģināja izšaut bez tā lūžņa.ar orģinālo graudu tēmējot 35m trāpīja desmitniekā.kopš tās dienas nekabina vairs neko virsū.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-01-06 15:10
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Lisa, Džimbo, Rokijs, Kleo
Medību trofejas: 21
06.05.2014. 18:03
nu tie meistari ar visādi, es tad pats labāk, man fāteram no šaušanas tozam planka atlīmējās aizveda rēzeknē uz remontu, tad vēl ''arnex'' vai kkas tāds bija. maitas piemetināja ar svarku i vēl stobrā caurumu izdedzināja, pats būtu 50 reizes labāk ar lielo svarku sametinājis
Slēpts
06.05.2014. 17:41
Ko Tu tur mokies ar tādiem draņķiem?Aizved pie normāla meistara lai uztaisa uz stobra norm kronšteinu kur likt virsū to sarkano punktu.Te izskatās ka Grauduža kungs to lietu pieprot.Sazinies un viss-nav ko kabināt šitādus mēslus virsū!