Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - MMD 2014

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 49 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 14.05.2018. 16:31
Ar medībām saistītās tēmasSacensības

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
11.12.2014. 10:24
Problēma tātad ir. To Tu tagad parādīji. Tagad nākošais jautājums - vai aizliegums šaut ar stobra bremzi ir vienīgais problēmas risinājums? Varbūt vajag MMD kausos šaušanu organizēt savādāk - lai šāvēju starpā ir lielāks atstatums?
Mana problēma nav pieņemt, ka ir citāds viedoklis. Man problēmas rada apstāklis, ka risinot kādu jautājumu uzreiz ir kategorisks uzstādījums - aizliegt, atņemt, ierobežot.
Tātad, vēlreiz - vai atstatuma palielināšana starp šāvējiem (X2, X3, Xn, norādi, cik Tavuprāt OK ir n vērtība) problēmu nerisina? Ja risina, tad šis ir konkrēts ieteikums MMD kausu rīkotājiem - viņiem gan jāizvērtē, par cik tas paildzinās sacensību norisi, taču problēmu tas risinātu.
Cits variants ir - ka visi ar bremzēm un tie, kam bremzes netraucē, šauj pirmie un vienā/divās/trīs maiņas, bet pēdējie šauj tie, kuriem vajag īpašus apstākļus - tā teikt, par ērtībām ir jāmaksā.
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
11.12.2014. 10:29
Ak, jā, Jāni, piedod, aizmirsu pajautāt - vai Tu zini, kas ir rakstīts visu jauno ieroču lietošanas instrukcijās? Vienkāršoti - ŠAUJOT IZMANTOT DZIRDES UN REDZES(!!!) AIZSARDZĪBU.
Papildus jautājums - vai ar speciālajām šaušanas brillēm problēma joprojām pastāv? Ja nepastāv, tad vajag šo ražotāju ieteikumu ievērot un nevajadzēs rakstīt garas penteres un neko mainīt.
Slēpts
11.12.2014. 10:36
Jā, tas būtu risinājums kad ar bremzēm šauj visi reizē un tad nu paši izbauda (varbūt beidzot) uz savas ādas, ko tāds kaimiņš nozīmē.
Man ir idejas un palēnām rakstu vēstuli MMD redakcijai, jo savādāk tā jau tāda tukša pļū*īšana forumā vien sanāk.
Par izretošanos - būtu svētīgi ja maiņu samazinātu kaut no 15 vīriem līdz 12 - tieši tikpat, cik šauj finālā. Kā arī labāk jāorganizē 100m - kā jau teicu, nereti tur kaimiņi saspieduši muguras kopā.
šogad bija 185 dalībnieki VS jeb 13 maiņas pa 15, ja šautu pa 12 tad nav grūti sarēķināt ka tas dotu papildus 3 maiņas. Esmu ar mieru šaut kaut beidzamais, jo man MMD Kausi ir svētki, festivāls, atpūta, un ja man kas traucē, rada diskomfortu vai apdraud, ted svētku gaisotne vējā.
Nevienu mirkli necentos nostāties "aizliegt, atņemt, ierobežot" pozā, vien aicinu lai tie, kas lieto stobra bremzes, cilvēcīgi padomā ne tikai par savu labsajūtu un ērtumu.
Slēpts
11.12.2014. 10:39
Ja kāds nenoslinkoja un izlasīja manis ievietoto wiki rakstu, tad tur par brillēm bija sadaļa.
Iekopēšu vienu teikumu:
"The space between the lenses and the eyes promotes sonic wave diffraction, and current efforts to eradicate ocular trauma due to the primary blast wave have been unsuccessful due to this lens-eye air interface"
Arnis
Arnis
11.12.2014. 10:41
cilvēcīgi padomā ne tikai par savu labsajūtu un ērtumu
Redzi, Jāni, man, piemēram, ir Browning BAR BOSS - Boss sistēma kā reizi ir radīta, lai ierocis (šāvieni) kļūtu precīzāki. Ja izlemšu piedalīties sacensībās - tad es taču gribēšu izmantot sava ieroča priekšrocības, vai ne? Tādēļ Tavs sākotnējais uzstādījums arī saņēma no manis pilnīgu pretestību.
Tagad diskusija ir aizgājusi daudz korektākā gultnē, tā kā - vēlu veiksmi vēstules rakstīšanā un MMD kausu rīkotāji, zinot, cik viņi ir atsaucīgi, noteikti kaut ko no tā ņems vērā.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
11.12.2014. 12:00
Jā - redzi Jāni, ja Arnim nebūtu BOSS sistēma, bet metāla skapī stāvētu 223, tad viņš tikpat stipri kā tagad iestātos par 223 izmantošanu MMD kausos, kuru pašreizējais BANS ir vienkārši smieklīgs, pie nosacījuma, ka drīkst izmantot bremzi - pārējo var nemaz nepieminēt.
Nav saprotama vienīgi MMD "poza" - nekas netiks mainīts - vai tiešām kādam ir bail no 223? Vai tiešām 0,9mm kaut ko var ietekmēt?
palēnām rakstu vēstuli MMD redakcijai

Šo laikam vari pat negatavot Jāni, jo MMD man vēl nav atbildējis uz nevienu vēstuli par tēmu "MMD kausu nolikums".
Arnis
Arnis
11.12.2014. 12:49
Es esmu par to, ka šajās sacensībās var izmantot jebkuru centra aizdedzes medībās atļautu kalibru Latvijā. Bet, ne jau es hostēju šo pasākumu...kas zina, varbūt pienāks laiks un būs Medniekiem.lv kauss, tur tad arī savas perversās fantāzijas varēšu realizēt :)
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
11.12.2014. 20:15
Arni, Tevis pieminētais Medniekiem .lv kauss jau 6 vai 7 gadus atpakaļ pārtransformējās par Hunters pasākumu martā.Kaut gan pats pirmais notika maijā 8 vai 9 cilvēku sastāvā Mārkulīčos. Kopš tā laika ,šai forumā tālāk par runāšanu neviens nav ticis.Pēdējais emociju vilnis bija Intara L. un Edgara K. karstā diskusija par šaut prasmi, kādu brīdi atpakaļ.Kas teju teju varēja izvērsties jautrā pasākumā Sērenē. Taču kā ierasts tālāk par" verbālu caureju netika":(.
Arnis
Arnis
11.12.2014. 20:30
Mārci, man ir ideja, inovatīva. Bet nav laika. Vispār nav laika. Tā kā pašreiz tā ir tikai ideja. Bet, kā zināms, idejas mēdz materializēties, tā kā vienkārši jāgaida īstais laiks.
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2025-09-16 08:42
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
11.12.2014. 20:53
Mārci, no manas puses tur viss ir OK un joprojām spēkā.. Tikai mans eventuālais pretinieks diemžēl pašlaik ir Islandē. Kā zinām - mīkstina roku ādu ar ūdeļu taukiem, lai nospiediens būtu labāks. Kā saka - gatavojas :)
Ja nav šī episkā un prikolīgā dueļa - tak piekritīsi tak, ka nav prāta darbs - Ziemassvētkos skriet uz Latvijas otru malu, lai sacenstos ar Tevi un citiem šī foruma cienījamajiem biedriem. Ja to mēs gribam - varam sarunāt jebkuru citu dienu... Vai tikties pavasara/vasaras n-tajās sacensībās.
Mana izaicinājuma mērķis bija (naiva cerība,laikam..) - kaut kā piebremzēt Edgara K. garos penterus par savu šaut prasmi un naudas trūkumu kā argumentu, kāpēc šāds tīrradnis nepiedalās nevienās sacensībās.
Tā, ka atvaino....