Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - MMD 2014

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 49 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 14.05.2018. 16:31
Ar medībām saistītās tēmasSacensības

Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
11.06.2014. 16:19
Spriežot pēc sarunām "ap un par" - skila kā reize visiem pietiek ! Traucē tikai tas, ka citiem dārgākas un tipa labākas plintes...

Nu Tu pateici - Tu jau nu vislabāk saproti, ka Tev tie 99 tika dēļ ieroča un skils tur tikai tik daudz, ka Tev ir sapratne, kurš no "dzelžiem" ir spējīgs tos 99 dabūt. Stikls ar x30 vai stikls x12 uz 200m - ir atšķirība.
Skilam te nav nekāda sakara. Varmint vienmēr būs labāks par 16mm stobru, lai veiktu šāda veida šaušanu kā MMD - par Tavu vispār nerunājot.
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2025-09-16 08:42
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
11.06.2014. 17:32
Tieši tā, skili arī var būt dažādi:)) Šāvējs no manis stipri viduvējs.
BET gribētu apsveikt JĀNI GREMZDI ar izcīnīto 1.vietu vītnē !
Īsts letiņu "dzelzs vecis" !
Kā arī pārējos godalgoto vietu ieguvējus.
Un atgriežoties pie sarunas par MMD kausa ieročiem - finālā visi (izņemot mani) šāva ar parastām medību karabīnēm (ja nemaldos..)
Tajā skaitā J.Gremzde - ar Tikka T3 varmint. Vienīgais, ko viņš tur ir uzlabojis - pielikts vaidziņš.
Arī 5.vietas ieguvējs Mikus šāva ar T3 varmint. Kā arī vēl redzēju vismaz 1-2 T3 finālā..
Tikai nesāksim diskusu, ka nah tas varmint stobrs medībās.. Nu ir viņš labāks no visiem rakursiem. Tai skaitā arī pa skrejošu dzīvnieku.
Tas, ka kādam grūti aiznest liekus 700 g no džipa līdz numuram un atpakaļ ir cits stāsts :))
Nav jau mums to saucamo " hodovaja ohota" kā Krievijā...
Pielikumā foto ar fināla rezultātiem. Cerams MMD neapvainosies par nesankcionētu info izvietošanu :))
Intars
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2018-11-03 11:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: zemgale
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IZ27M, CZ 550lux(308win)
Medību trofejas: 7
15.06.2014. 21:30
lasu komentārus un esmu neipratnē- kur likties man ar sarkano punktu uz gludā? ja jau kungam gribas lai dala vaļējo tēmekļus no optikas atsevišķi, tad jau kalimatori jāliek trešā klasē.
man pretenziju nav- nav nozīmes kāds tēmeklis, galvenais vājais posms ir pats šāvējs. un man rezultāts ir atbilstošs tam darbam ko esmu ielicis treniņos- viduvējs, tā kā piestrādāšu, jo ir kur tiekties un izaugsmes iespējas pat neielikot lielus līzekļus.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-13 14:28
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Mednieku organizācija: TMMB "Zemīte"
Atrašanās vieta: Zemītes pag., Kandavas nov.
Medību stāžs: 15
Aprīkojums: Katram medījumam savs
Suņi: Jagterjes un Darchārs
Medību trofejas: 18
15.06.2014. 23:30
Varu pateikt vienu ka ar jebkuru medību karbīni sākot no 700 EUR pluss laba optika no 1500 EUR un bez jepkādas pārbūves Tu esi finālā, tikai ar vienu nosacījumu ja Tu trnējies kaut vai pa tukšo, jo bez trniņiem jūs pat ar Intara Lucjānova airi nebūsiet 100-kā. Plinte pate nešauj. Vienam no fsuperfinālistiem zinu 100 procentiem bija parastais medību "blāzerīts" ar tiievo stobriņu 30-06 un Zeis optika 3-12 reiz 56.Plinti nopirka pirms gada un pabijis ir pie mums treniņos un pabraukājis kopā uz sacenībām 1 gadu, nu tāds ir viena no pirmā desmitnieka ieguvuši dalībnieku veiksmes stāstiem.Pats paliku 9 jo nemāku šaut sēdus jo treniņos negribas sēdēt, baigi jālocās, šauju ar sako varmintu 308, jau 10 gadus un nekas labāks neprasās. Un par Glūdo vispār nav ko raudāt uzliec jebkuram iz vai toz optiku jebkādu un vīlē vaļā.Vienīgā atšķirība ka ar gludo ir jāmāk šaut, jo lode lēni lido un atsit ienes ir nepatīkams.Es domāju ka te nav par ko raudāt, jo jebkurš var atļauties savu komplektu lai tiktu superfinālā.Labāk ne raudam bet trenējamies.
Slēpts
16.06.2014. 13:36
Nu re vaina atrasta, kāpēc manis nebija finālā!
Plinte man dārgāka par 490 Ls- tas netraucēja.
Optika man stipri lētāka- laikam ap 250 Ls un regulāri netrennējos- tik vien kā pirms sacensībām 15 patronas izšāvu.
Secinājums uz MMD finālu man netikt jo optika par lētu, pat ja nebūs slinkums lādēt uz braukt uz licencētu 200 metru šautuvi..
Andis gan mazliet iebraucis auzās- jo finālā ir tikai 12 vietas, bet vīru, kam plintes un optikas atbilst minētajiem kritērijiem ir krietni vairāk:)
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-13 14:28
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Mednieku organizācija: TMMB "Zemīte"
Atrašanās vieta: Zemītes pag., Kandavas nov.
Medību stāžs: 15
Aprīkojums: Katram medījumam savs
Suņi: Jagterjes un Darchārs
Medību trofejas: 18
16.06.2014. 13:55
Neiebraucu gan auzās, galvenais pēctam ir "treniņš". Es jums vīri un arī dāmas pastāstīju ko vajag, lai to sasniegtu rzultātu, nu viss ir jūsu pašu rokās. Un lieciet aiz aus "laba optika izceļ sliktu stobru" un optika nav tā lieta uz ko vajadzētu taupīt, viņa Jums sagādās ļoti daudz skaistu mirkļu arī medībās, jo nebūs jāpērk lētie naktinieki. Saskaiti lēta optika plus lēts naktinieks ir vienlīdzīgs labai optikai. Un ir teiciens "skops maksā divreiz".
Intars
Intars
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
16.06.2014. 15:36
200 m tas ir sīkums... Tik cik šādā formātā varmint stobrs, tomēr dod nelielu priekšrocību..
Manuprāt daudz sarežģītāk ir sašaut labi (45+) 100 metros sēdus.
Un tur - pareizi Andis saka - jāšauj/jāšauj/jātrenējas. Ja grib kaut ko uzvarēt...
Ja grib aizbraukt vienkārši kā uz jauku pasākumu - tad iespringt nevajag;))
Bet tad arī pārdzīvot nevajag, ka nevar sašaut vismaz 90 punktus...
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.06.2014. 08:58
Un tur - pareizi Andis saka - jāšauj/jāšauj/jātrenējas. Ja grib kaut ko uzvarēt...

Nevar jau nepiekrist....,bet šie ir mednieku "mači" un medības nav baltā aplīša uz medījama dzīvnieka. Daudz interesantak būtu ja arī mednieku mačos merķis būtu vienkarši rukša siluets ar punktu tabulu mērķa otrā pusē....
Ja grib aizbraukt vienkārši kā uz jauku pasākumu - tad iespringt nevajag;))
Bet tad arī pārdzīvot nevajag, ka nevar sašaut vismaz 90 punktus.

Tieši tā.Pats personīgi neapmeklēju šautuves. Gadā, ar savu pirmo karabīnīti (iegādātu 1988.g. veikalā,jaunu par 375Ls, optiku par 220ls) izšauju 40-50 patronas, no kurām 6 aiziet tēmējuma ar trāpījuma vietas pārbaudei t.i. piešaudei, līdz šim, 10 MMD KAUSOS, un pārejas 25-35 medībās. Sezonā , bez īpašas piepūles ,raidu šāvienus +- pa 25 pārnadžiem (gaide, vairak gan pieiešana + medības ar dzinējiem)nokrīt man +- 22 no viņiem. MMD kausos labākais rezultats ar vs 80 punkti, Šo gad nešāvu, jo nepatīk, kad kopā samesti rezultati 100 un 200 metros.Patika Ādažos,kad katru šāvienu varēja redzēt el. ekrānā.
Klāt pievienoju bildīti no medībam postījumu vietā 16.06.2014.g. agrā rītā.Abi rukši nokrita ar 10-niekiem, kartupēļu laukā +- 150 metru distancē, viens šāviens raidīts no "ceļa", otrs no" rokas"....
Aigars
Georgs
Georgs
Pēdējo reizi manīts 2018-05-14 15:19
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Riga, Berģi.
Medību stāžs: No 2005 gada.
Aprīkojums: Syrena 12mm, Silma 12mm,Verney Carron Impact NT 7rem magt.Kahles CSX 2.5x50Lmz
Suņi: Divi Rietumsibirijas Laikas. Nujau tikai viens.
Medību trofejas: 7
17.06.2014. 15:59
Bez optikas vari trenēties cik gribi, bet ja Tev jāsacenšas ar vīriem kam kautvai sūdīgākā optika tad izredžu nav!
Intars
Intars
17.06.2014. 16:39
Daudz interesantak būtu ja arī mednieku mačos merķis būtu vienkarši rukša siluets ar punktu tabulu mērķa otrā pusē....

Nav slikta ideja !
Aigar, iesaki to organizatoriem.
Būtu diezgan inčīgi :)