Aga Dzintar lapsai starp acīm, un vēl derētu ekspansīvo ielaist lai skats būtu patīkamāks :) Pats reiz lapsai trāpīju tieši acī ar ekspansīvo. Visa lapsa bija izvērsta no iekšpuses uz āru un viss iekšējais saturs bija izmētats 5 metru attālumā lodes lidojuma virzienā.
Iepriekš jau pateicos par pamācībām lapsu šaušanā, bet nu tomēr ,ko uzklabināšu, Edgar tev tur ,kaut kā viss savādāk, naudas nav ,bet lapsas šauj ar dārgām lodēm,un savas domas par lapsu šaušanu ar ekspansīvām lodēm es atstāšu pie sevis,Par cik gan es ,gan Reblis visus kažokzvērus dīrā, tad mēs bliežam ar lētākajām jo cietākām jo labāk, un pēc iespējas ,ja var galvā,te būs viena daļa no manām pagāšsezonas lapsām, būtu jau vairāk, bet meža dienestam iepatikās mana šautenīte.
Palasīju komentārus un tā pie īstas patiesības arī nenonācu. Pats piedalos mačos jau kuro gadu un arī vienīgi dēļ tā, ka tie definēti kā "mednieku mači".
Godīgi sakot ik gadu pēc tiem paliek tāda iekšēja škrobe, ka to sākotnējā ideja aizvien attālinās no šī formulējuma. Manuprāt tajos aizvien vairāk uzvar resursi nevis pats mednieks. Atceros kā vienā gadā Ādažos, kad pirmo reizi pamatlīgā uzvarēja E.Lapiņš (un šeit lai Lapiņu dinastija neņem personīgi!)nejauši dzirdēju viņa tēvu sakām, ka puika šogad īpaši gatavojās - 10000 šāvienu + kādi 12000 sausajā terniņā (ceru ka skaitu atceros pareizi, bet jebkurā gadījumā tas bija gana fantastiks). Kurš no "medniekiem parastajiem" kaut ko tādu var atļauties???
Jebkuru šaušanas sacensību panākumu atslēga ir šāvējs + ierocis. Un procentuālais sadalījums šet katram savs. Taču ja veči brauc uz "mednieku" mačiem ar plintēm sportam, kas gludekļos īpaši redzams, tad tā rūgtā pēcgarša arī parādās (un domājams, ka ne jau man vienīgajam).
Bet nu tas uz katra paša sirdsapziņas, jo laikam jau ar nolikuma regulējumu te nekas nav darāms.
Nešauj viņš treniņos gadā 10 000 šāvienu :)))
Tā jau gadā 1-2 stobri Keppeleram būtu jānomaina:)
Treniņos varbūt kādus 500-800 gadā.
Bet viņš trenējas pavisam citā disciplīnā un ar ieroci kuru MMD nepielaiž...
Un tai disciplīnā viņš šauj tā (rezultāts+stabilitāte), ka pārējiem toč vajag gadā izšaut 5K reizes, lai pietuvotos:)))
Slēpts
19.06.2014. 12:48
nav ko dirsties - visus, kas dabūjuši iepriekšejā kausā virs 90 punktiem nākamajā kausā šauj par 1 šāvienu mazāk :D ķip paši vainīgi, ka labi šauj un izlec no "mednieka parastā" :D
Slēpts
19.06.2014. 13:56
Ja cepiens ka atbrauc veči ar krutajiem stobriem un visus novinne, varbūt nevietā. Ko dod mans "krutais" bliežamais uz km no guļus pozīcijas šeit tupus rāpus pozīcijā ja ieprieks testam kā to vispār izdarīt ir veikti 15 šāvieni, rezultāts stipri viduvējs un noteikti ne labāks kā ja to darītu ar savu medību ieroci kas ari iekļaujas 3cm 200m. Bisei vispār tas stikls tika uzlikts uz mačiem, no iepriekšējās vasaras nebij lietots, pārliecinājos vai lido kur skatos un uz MMD Attiecīgi rezultāts kā ar mušku šautu.
Tak trenēties vajag, nevis čīkstēt ka vajag atsevišķi ko dalīt u.t.t. Varbūt vēl iedalīt atkarībā no tā cik katrs gadā izšauj patronu. :D
Mazliet pārsteidza Intars ar rezultātu, ar nepazīstamu stobru un uzreiz tādi mērķi. Bet pārējie visi rezultātu uzrāda nevis ar krutumu ,bet ieguldīto darbu treniņos.
"Trenēties taču ir drausmīgi dārgi! Priekš kam? Tas tak po, ka 10 šāvienu grupa izskatās kā ar renkuļiem no sūdīga stobra izbliezta. Medībās taču viss ir pavisam savādāk. Ir galva, garš mugurkauls.Papīrā tās ir apaļas nulles un kauns ,jo ko par mani padomās. Ir taču arī suņi ,kas parasti atrod vēderā sašautos. Un par sašautajiem un neatrastajiem parasti ilgi nerunā. Tā vienkārši gadās un viss." Man ir mednieka apliecība, ierocis un man labi krīt, šad un tad, dažreiz, laikam. Šāds ir apmēram 70- 80% "ierindas mednieku parasto"viedoklis pēc maniem novērojumiem.
Neesmu nekāds baigais šāvējs, bet man ir svarīgi zināt cik apzināti precīzu šāvienu esmu spējīgs veikt. Mani ne gluži apmierina grupa ar sūdīgākajiem diviem sešiniekiem gludajā un divas atsevišķas grupas vītnē. Tās ir manis paša nolažotas un labi ,ka tas ir noticis MMD kausos nevis labībā uz cūkām. Tāpēc es šad un tad aizlaižu uz sacensībām ,lai paskatītos kā šauj labie šāvēji pamācītos no viņiem un patrennētos pats.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
19.06.2014. 19:40
...aizlaižu uz sacensībām ,lai paskatītos kā šauj labie šāvēji pamācītos no viņiem un patrennētos pats.
Mārci - ar "štuku" šāvienu gādā pa papīru vari uztrennēties par papīra medaļotu šāvēju, bet medībās arī papīra čempim, labākajā gadījumā, trāpījumi būs izmētāti tā paša MMD mērķa amplitūdā,būs arī trāpījumi, medījamam dzīvniekam, gan kājā gan kunģī, jo medībās ir daudz blakus faktoru, kuru nav šautuvē.....ja nu vienīgi Tu par medībām sauc zvēru šaušanu pie barotavām t.i. no viena torņa, vienā vietā......
Godīgi sakot ik gadu pēc tiem paliek tāda iekšēja škrobe, ka to sākotnējā ideja aizvien attālinās no šī formulējuma. Manuprāt tajos aizvien vairāk uzvar resursi nevis pats mednieks. Atceros kā vienā gadā Ādažos, kad pirmo reizi pamatlīgā uzvarēja E.Lapiņš (un šeit lai Lapiņu dinastija neņem personīgi!)nejauši dzirdēju viņa tēvu sakām, ka puika šogad īpaši gatavojās - 10000 šāvienu + kādi 12000 sausajā terniņā (ceru ka skaitu atceros pareizi, bet jebkurā gadījumā tas bija gana fantastiks). Kurš no "medniekiem parastajiem" kaut ko tādu var atļauties???
Jebkuru šaušanas sacensību panākumu atslēga ir šāvējs + ierocis. Un procentuālais sadalījums šet katram savs. Taču ja veči brauc uz "mednieku" mačiem ar plintēm sportam, kas gludekļos īpaši redzams, tad tā rūgtā pēcgarša arī parādās (un domājams, ka ne jau man vienīgajam).
Bet nu tas uz katra paša sirdsapziņas, jo laikam jau ar nolikuma regulējumu te nekas nav darāms.
Tā jau gadā 1-2 stobri Keppeleram būtu jānomaina:)
Treniņos varbūt kādus 500-800 gadā.
Bet viņš trenējas pavisam citā disciplīnā un ar ieroci kuru MMD nepielaiž...
Un tai disciplīnā viņš šauj tā (rezultāts+stabilitāte), ka pārējiem toč vajag gadā izšaut 5K reizes, lai pietuvotos:)))
Tak trenēties vajag, nevis čīkstēt ka vajag atsevišķi ko dalīt u.t.t. Varbūt vēl iedalīt atkarībā no tā cik katrs gadā izšauj patronu. :D
Mazliet pārsteidza Intars ar rezultātu, ar nepazīstamu stobru un uzreiz tādi mērķi. Bet pārējie visi rezultātu uzrāda nevis ar krutumu ,bet ieguldīto darbu treniņos.
Neesmu nekāds baigais šāvējs, bet man ir svarīgi zināt cik apzināti precīzu šāvienu esmu spējīgs veikt. Mani ne gluži apmierina grupa ar sūdīgākajiem diviem sešiniekiem gludajā un divas atsevišķas grupas vītnē. Tās ir manis paša nolažotas un labi ,ka tas ir noticis MMD kausos nevis labībā uz cūkām. Tāpēc es šad un tad aizlaižu uz sacensībām ,lai paskatītos kā šauj labie šāvēji pamācītos no viņiem un patrennētos pats.
varētu žurnālā nepublicēt 20 sliktākos rezultātus.
Tabulas beigās uzrakstīt: #Vēl 20 vīri sašāva mazāk#.
Mārci - ar "štuku" šāvienu gādā pa papīru vari uztrennēties par papīra medaļotu šāvēju, bet medībās arī papīra čempim, labākajā gadījumā, trāpījumi būs izmētāti tā paša MMD mērķa amplitūdā,būs arī trāpījumi, medījamam dzīvniekam, gan kājā gan kunģī, jo medībās ir daudz blakus faktoru, kuru nav šautuvē.....ja nu vienīgi Tu par medībām sauc zvēru šaušanu pie barotavām t.i. no viena torņa, vienā vietā......