Ja skatamies visā mūsu situācijas dziļuma pašā dziļumā, tad man rodas jautājums - kurš pie vainas? Meža ruksis vai mājas cūki? Tikko krievs pēc sankcijām pasaka leitim, lai pats savas braļuku cūkas grillē, tā ĀCM klāt un 20000 cuki gar zemi un jau ugunī. Visi bija apdrošināti... Ja neskatās tikai caur krūmiem , bet arī no ekonomikas viedokļa, tad viss ir loģiski. Bet veids, KĀ Latvijā parādijās ĀCM - vispār komēdija. Kā šķēle teica, lai pat vislielākajam kretīnam būtu skaidrs, ka ĀCM ir klāt! Pie pašas baltkrievijas robežas turpat uz lielceļa 3gb beigti MC ar visām pazīmēm un taisni ,kad garām brauc euro komisija ! :)
Pāris gadus atpakaļ topā bija bakteriālā izdega,pisec,pisec ,cita dārzus,postīja saimniecības,skaļi vaidēja un piesauca Eiropas savienības naudas!Tagad neviens nezina no kurienes nāk tā cūku slimība un kā ārstēt vai izsargāties?!!Bet nauda griežas!Tikpat autoratīvi ES varu paziņot ka to Afrikas cūku mēri ir atnesuši stārķi no Āfrikas,un tāpēc beidzot ir laiks viņus novanckāt(ka tik neizrādās patiesība),un vajag pasteigties,tūlīt tie bakterioloģiskie diversanti sāks atkāpties pakaļ jaunai zarazai,ka nu neatved ebolas vīrusu!Pamuldēju, bet var sanākt ka tā arī ir!
Varam jau cepties cik gribam, bet situācija labāka jau nekļūs.Visi meža dzīvnieki, t.sk meža cūka ir bezpersonas īpašums tā pat kā saule, vējš un ūdens...un ko līdz šim LV pēc nomedīšanas uzsakata par savu īpašumu. Un paši divkosīgi kladzinām, ka medības ir tikai hobijs ne peļņas avots, ko tad nemedījam mazākus dzīvnieciņus, ko parasti uzturā nelietojam, bet visu uzmanību pievēršam lielajie pārnadžiem. Tas, ka cūkas norok man pāris ha, ko nevaru pēc tam apstrādāt valstij ir pie vienas vietas. Sūdzības kaut kādi pazūd meža dienesta gaiteņos un novada medību postījumu komisija ir tikai iecerēs. Rudenī atnāks man atkal dubultais nodoklis, jo nēesmu sakopis savu zemīti, bet ko man darīt- bulduzeru iznomāt, jo MTZ-82 tām cūku bedrēm ir pa knapu. Kamdēļ tērēt resursus vienā nozarē vairāk kā citur? Esmu mežinieks- mednieks reizē un man labāk, jo mazāk to meža dzīvnieku vismaz tajā līmenī,ko mācīja LLU MF. Pārdzīvosim šo cūku sērgu un sāksies citas likstas, jo arī pārējo m. dz. populācijas blīvumi stipri klibo. Tūlīt sāksies lielo plēsēju, briežveidīgo un uz zemes ligzdojošo putnu straujšs pieaugums, bet vai tam būsim gatavi. Tā turpinām, skatāmies ka sū*i ir un brēcam, ber kas būs rīt neliekamies redzēt, tikai gudri liekam virsū biokrātiskos šķēršļus aizbildinoties ar ES direktīvām.
Vismaz tagad jāiet ļoti intensīvi medībās un šaujam visu, kas atļauts, jo drīzumā tas būs liegts.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
31.07.2014. 17:36
Arni, es, protams, neesmu virusologs un var būt, ka kļūdos, bet tas, ko Tu raksti: "Vēlreiz - nav neviena pierādīta gadījuma, ka dzīvnieks ir izārstējies Eirāzijā no ĀCM! ", pats padomā, nu ja mēs kaut kādu iemeslu dēļ tās cūkas masveidā izkaujam, kur lai tie gadījumi rodas? Un nav jau nevienam zināms, vai pa mežu skrien kāda cūka, kas ir pārslimojusi (un uzrāda pozitīvu titru!), vai nē! Bet fermās, kur ir daudz cūku un visas uzreiz tiek izkautas, izveseļošanās gadījumu noteikti nav.
Jā, un cilvēku mēris, melnās bakas... nomira miljoniem cilvēku Eiropā, bet ne jau visi!
Nu es jau neaicinu nepildīt varas lēmumus un ne jau mēs būsim tie pētnieki, bet tomēr man ir radies iespaids, ka pētniekiem un lēmējiem arī viss nav skaidrs.
" Bet kā suverēns esam deleģējuši politisko varu konkrētām partijām, kas caur valsts pārvaldes aparādu pārvalda šo nebūt ne vienkāršo veidojumu - valsti. Attiecīgi, valsts pārvaldes aparāts strādā pēc labākās sirdsapziņas un zināšanām, lai konkrētajā situācija kaut ko mainītu. " Tu,Arni, šitam pats tici? :D :D :D Es saprotu, ka tuvojas vēlēšanas, bet nu nevajag jau tēlot muļķāku, nekā esi patiesībā!
Es personīgi nemaz neticu, ka tiek darīts viss pēc labākās sirdsapziņas visās jomās! Var būt, ka man ir vajāšanas mānija, bet uz fona, kad MC rok zemnieku laukus un strauji kritusies LL gaļas cena, es ne par ko nebrīnos. Ja nebūtu ACM, tas būtu jāizdomā!
Droši vien Lukašenko arī ir gudrāks par visiem "ekspertiem", kā rezultātā ĀCM ir pie mums. Lai pārbaudītu sazvērestības teoriju, aizvedam to zarazu uz centrāleiropu, paskatīties, kā šie reaģēs.
Ironizēju par viedajiem "pats sev eksperts" sazvērestības teoriju bīdītājiem...
Jā, mūsu zināšanas šobrīd ir nepilnīgas - un tā ir teju ikvienā jomā (lielākais drauds cilvēcei un augstākajām dzīvības formām vispār ir gēnu inženierija, IMHO). Bet kā suverēns esam deleģējuši politisko varu konkrētām partijām, kas caur valsts pārvaldes aparādu pārvalda šo nebūt ne vienkāršo veidojumu - valsti. Attiecīgi, valsts pārvaldes aparāts strādā pēc labākās sirdsapziņas un zināšanām, lai konkrētajā situācija kaut ko mainītu.
Viss pārējais ir spriedelējumi, kuri varbūt ir ar patiesības graudu, varbūt nē, bet tik un tā - tie ir virtuves tipa spriedelējumi. Šobrīd valsts vara ir lēmusi ko darīt un kā rīkoties, balstoties uz informāciju, kura ir pieejama. Un tas ir tomēr kaut kas vairāk nekā dažu labu virtuves tipa spriedelējumi. Lietuvā tiešām izmedīja cūkas un lai vai kā - uz priekušu tur tomēr strauji nekas neiet. Tas, ka tur vispār nav gadījumi konstatēti - tam īsti netic arī PVD, bet ne par to stāsts. Pat, ja izdodas jūtami sabremzēt ĀCM izplatību - arī tas ir labi. Ir iegūts laiks. Laiks ļauj mūsu zināšanas papildināt, iespējams, iegūt vakcīnu. Un turpināt medīt meža cūkas. Citādāk - ĀCM mums nebūs, bet nebūs arī nekādu cūku...
Slēpts
31.07.2014. 15:30
Žanna, protams, ka vieglāk ir izkaut, tak tiek vaļā no konkurentiem.
Nesanāca nekas ar KCM, palaida plānu B - ĀCM :D
Slēpts
31.07.2014. 15:23
Ar vīrusiem ir grūti.
Pats biju "Hroniski slims ar xxx vīrusu."
Nekādas vakcīnas nebija- dzīvoju un VARĒJU aplipināt ar vīrusu pārējos. Bet zināju, ko es drīkstu un ko nedrīkstu. un ceru , ka nevienam nepielaidu.
Un tikai pēc 9 gadu ārstēšanas- ( 4 terapijas kursi) pašlaik esmu atzīts- ka esmu vesels.
Ja mani neārstētu- nu nezinu cik vēl izvilktu.
Un MC atškirībā no cilvēka , NEZIN, ko nedrīkst darīt, lai nepielaistu savu pārnēsāto draņķi citiem...
lai nu kā būtu , bet Lietuvā, kur samazināja MC daudzumu- jaunas slimas MC netika atrastas- bet mums jau ir 37.
Ko gribam sagaidīt- 37 000??
Vēlreiz atgādīnu savu domu- labāk ruksis manā saldētavā, nekā pēc kāda laika beigts mežā...
Vismaz tagad jāiet ļoti intensīvi medībās un šaujam visu, kas atļauts, jo drīzumā tas būs liegts.
Jā, un cilvēku mēris, melnās bakas... nomira miljoniem cilvēku Eiropā, bet ne jau visi!
Nu es jau neaicinu nepildīt varas lēmumus un ne jau mēs būsim tie pētnieki, bet tomēr man ir radies iespaids, ka pētniekiem un lēmējiem arī viss nav skaidrs.
" Bet kā suverēns esam deleģējuši politisko varu konkrētām partijām, kas caur valsts pārvaldes aparādu pārvalda šo nebūt ne vienkāršo veidojumu - valsti. Attiecīgi, valsts pārvaldes aparāts strādā pēc labākās sirdsapziņas un zināšanām, lai konkrētajā situācija kaut ko mainītu. " Tu,Arni, šitam pats tici? :D :D :D Es saprotu, ka tuvojas vēlēšanas, bet nu nevajag jau tēlot muļķāku, nekā esi patiesībā!
Es personīgi nemaz neticu, ka tiek darīts viss pēc labākās sirdsapziņas visās jomās! Var būt, ka man ir vajāšanas mānija, bet uz fona, kad MC rok zemnieku laukus un strauji kritusies LL gaļas cena, es ne par ko nebrīnos. Ja nebūtu ACM, tas būtu jāizdomā!
Ironizēju par viedajiem "pats sev eksperts" sazvērestības teoriju bīdītājiem...
Viss pārējais ir spriedelējumi, kuri varbūt ir ar patiesības graudu, varbūt nē, bet tik un tā - tie ir virtuves tipa spriedelējumi. Šobrīd valsts vara ir lēmusi ko darīt un kā rīkoties, balstoties uz informāciju, kura ir pieejama. Un tas ir tomēr kaut kas vairāk nekā dažu labu virtuves tipa spriedelējumi. Lietuvā tiešām izmedīja cūkas un lai vai kā - uz priekušu tur tomēr strauji nekas neiet. Tas, ka tur vispār nav gadījumi konstatēti - tam īsti netic arī PVD, bet ne par to stāsts. Pat, ja izdodas jūtami sabremzēt ĀCM izplatību - arī tas ir labi. Ir iegūts laiks. Laiks ļauj mūsu zināšanas papildināt, iespējams, iegūt vakcīnu. Un turpināt medīt meža cūkas. Citādāk - ĀCM mums nebūs, bet nebūs arī nekādu cūku...
Nesanāca nekas ar KCM, palaida plānu B - ĀCM :D
Pats biju "Hroniski slims ar xxx vīrusu."
Nekādas vakcīnas nebija- dzīvoju un VARĒJU aplipināt ar vīrusu pārējos. Bet zināju, ko es drīkstu un ko nedrīkstu. un ceru , ka nevienam nepielaidu.
Un tikai pēc 9 gadu ārstēšanas- ( 4 terapijas kursi) pašlaik esmu atzīts- ka esmu vesels.
Ja mani neārstētu- nu nezinu cik vēl izvilktu.
Un MC atškirībā no cilvēka , NEZIN, ko nedrīkst darīt, lai nepielaistu savu pārnēsāto draņķi citiem...
lai nu kā būtu , bet Lietuvā, kur samazināja MC daudzumu- jaunas slimas MC netika atrastas- bet mums jau ir 37.
Ko gribam sagaidīt- 37 000??
Vēlreiz atgādīnu savu domu- labāk ruksis manā saldētavā, nekā pēc kāda laika beigts mežā...