Mans Tikkis ar kā reiz ar 50,5 spridzina.Ar 52grn nebūs īsti labi , sevišķi pie +20,Tikka tomēr nav custom. Tas viss ir ar N560 un ne visu zināšanai, nav ko spēlēties ar tādām pulvera devām medību stobriem. ;)
Mans ieteikums izmēģināt ar 52 grs bija, lai saprastu, kas ar atrasto lādiņu (50,5) notiks pie +25-30*C.
Jo pie apm.+25-30 *C lādiņš 50,5 grs uzvedīsies kā 52 grs tagad pie +5*C.
Vai ir pārspiediena pazīmes? Kas notiek ar grupu ? utt.
Pēc Anda ieliktās bildes nav īsti skaidrs (vismaz man) - kur ir "plaukta" sākums un kur beigas.
Jebšu viss ir baigajā čikeniekā un plaukts ir varen plašs...
Slēpts
01.04.2015. 22:54
Pie 3+0 nezinu, zemāk viss čikiniekā. Tur pa lielam var paspēlēties ap tiem 50,5 grn +/-, bet grupa turēsies, vismaz man scenars lido vai ziemā 860 vai vasarā 870+. Par to tā tak ir Tikka nevis Keppeler, ja vēl pats šaut mācētu. :D
Par to tā tak ir Tikka nevis Keppeler, ja vēl pats šaut mācētu. :D
Nav jautājumu ! Neteikšu, ka Tikka ir labāka par Keppeleru, bet precizitātes ziņā līdzvērtīga...
No Tikkas 0,3 moa izspiest var noteikti. Ar Keppeleru man labāk nesanāk.
BET plinte var labāk; limitējošais faktors - pats šāvējs...
Palielam, jau tas blīvums ir drusku pie kājas... 0,1 moa vai 0,4 moa. Ko tas līdz, ja mēs vēja korekcijas varam noteikt ar precizitāti 1 moa uz 660 m...kā parādīja nesenās sacensības...
p.s.
Škrobe par Aigaru, jo viņš bija sagriezis perfektu vēja korekciju ( tajā brīdī biju jau atšāvies un piestrādāju par vēja treneri:)) - bet matemātikas stundu bastošana neļāva pacīnīties par pirmajām vietām.. jo 40+25 nav 75 :) Rezultātā viss par zemu un absolūtā nulle otrajā posmā...
Nevajag nodarboties ar mazohismu.... :) Ja kalkulators dod ārā korekciju minūtēs, kliks precīzs, tēmekli graduēts minūtēs, tad arī atbilstošu minūšu skaitu uzgriezt un viss būs.
Šaubu nav. Solījās tā turpmāk arī darīt... Cilvēks vienkārši tā pieradis bija...
Bet tajā pat laikā arī Valerijs uz manu jautājumu "Cik ņēmi vējam?" atbildēja - deviņi :)
Tā, ka klikšķina arī pieredzējuši vīri ... :)
Ok.. Atgriežoties pie tēmas - vai kāds ir mēģinājis kalibrā 6,5x55SE palaist salīdzinoši vieglas lodes?
No 100-123 greiniem... Pulveris, lādiņa diapazons, precizitāte..
Konkrētā gadījumā max šaušanas attālums būs 300 m.
Kāpēc? - max samazināt atsitienu.. iztiekot bez bremzes un atsvariem.
p.s.
Par ~140 greinīgajām viss skaidrs
Slēpts
02.04.2015. 20:54
Ja jau Andis lielās ar savu pagali es ar.:D Bedings šai pasākumā ir obligāts. Intar, tā vai tā to vieglo gribēsi laist ar max ātrumu virs 900, kur tād pazudīs tas atsitiens?
Smukas jums tās plintes ! Man drīz arī būs tāda pagale (GRS+R8)...
Par tām vieglajām lodēm - teorētiski... atsitienam variantā vieglāka lode + lielāks ātrums ir jābūt mazākam. Kaut kādā reindžā, protams.
Un man tas ātrums nav vajadzīgs - tik cik pietiekams labam blīvumam.
Ir jau fīreri, kas pat 6,5-284 kalibrā lādē 120 gr Scenārus un laiž tos ar 1050 m/s ātrumu. Atsitiens esot jūtami mazāks kā ar 140 gr pie 900 m/s
Pārgriezu optiku vnk :)
Te vēl bilde ar plintes uzlabošanas darbiem.. GRS laide
Mans ieteikums izmēģināt ar 52 grs bija, lai saprastu, kas ar atrasto lādiņu (50,5) notiks pie +25-30*C.
Jo pie apm.+25-30 *C lādiņš 50,5 grs uzvedīsies kā 52 grs tagad pie +5*C.
Vai ir pārspiediena pazīmes? Kas notiek ar grupu ? utt.
Pēc Anda ieliktās bildes nav īsti skaidrs (vismaz man) - kur ir "plaukta" sākums un kur beigas.
Jebšu viss ir baigajā čikeniekā un plaukts ir varen plašs...
Nav jautājumu ! Neteikšu, ka Tikka ir labāka par Keppeleru, bet precizitātes ziņā līdzvērtīga...
No Tikkas 0,3 moa izspiest var noteikti. Ar Keppeleru man labāk nesanāk.
BET plinte var labāk; limitējošais faktors - pats šāvējs...
Palielam, jau tas blīvums ir drusku pie kājas... 0,1 moa vai 0,4 moa. Ko tas līdz, ja mēs vēja korekcijas varam noteikt ar precizitāti 1 moa uz 660 m...kā parādīja nesenās sacensības...
p.s.
Škrobe par Aigaru, jo viņš bija sagriezis perfektu vēja korekciju ( tajā brīdī biju jau atšāvies un piestrādāju par vēja treneri:)) - bet matemātikas stundu bastošana neļāva pacīnīties par pirmajām vietām.. jo 40+25 nav 75 :) Rezultātā viss par zemu un absolūtā nulle otrajā posmā...
Nevajag nodarboties ar mazohismu.... :) Ja kalkulators dod ārā korekciju minūtēs, kliks precīzs, tēmekli graduēts minūtēs, tad arī atbilstošu minūšu skaitu uzgriezt un viss būs.
Bet tajā pat laikā arī Valerijs uz manu jautājumu "Cik ņēmi vējam?" atbildēja - deviņi :)
Tā, ka klikšķina arī pieredzējuši vīri ... :)
No 100-123 greiniem... Pulveris, lādiņa diapazons, precizitāte..
Konkrētā gadījumā max šaušanas attālums būs 300 m.
Kāpēc? - max samazināt atsitienu.. iztiekot bez bremzes un atsvariem.
p.s.
Par ~140 greinīgajām viss skaidrs
Par tām vieglajām lodēm - teorētiski... atsitienam variantā vieglāka lode + lielāks ātrums ir jābūt mazākam. Kaut kādā reindžā, protams.
Un man tas ātrums nav vajadzīgs - tik cik pietiekams labam blīvumam.
Ir jau fīreri, kas pat 6,5-284 kalibrā lādē 120 gr Scenārus un laiž tos ar 1050 m/s ātrumu. Atsitiens esot jūtami mazāks kā ar 140 gr pie 900 m/s