Māri.
Es lādēju 30-06 11.7 gr smagas lodes ar
N160 pulvera devu- 55greini- jeb 3.5639grami.
Puveris rupji maksā 100EUR /kg-tātad 0.036EUR, lai būtu 4 centi.
Kasele 6 centi- kopā pulveris+ kapsele= 10 centi
tālāk atkarīgs no lodes- lodes cena- papīram no 38 centiem, bezsvina 0.97 EUR
tātad papīram man sanāk 48 centi, medībām bezsvina 1.07 EUR.
Plus pozitīvas emocijas:), ko ar naudu nevari izmērīt:)
Iespaidīgi,bet tikai tad,ja daudz šauj papīrā un piedalās sacensībās.Priekš medībām neredzu jēgu.Pričendāļi vien cik maksā un būšu atklāts,pat gludajam man tā likās apnicīga nodarbe,nemaz nerunājot par tik skurpulozu pasākumu, kā lādēšanu karabīnei.
Lādējot pašam viena laba medību patronapopulāriem kalibriem maksā +/- 1.20 līdz 1.50 EUR!
Slēpts
29.01.2015. 14:26
Mans aprēķins šāds. 308win Norma Oryx veikalā maksā 1,75eur. Pašam lādējot: lode 50c, kapsele 7c, pulveris 33c = kopā 90 centi jeb gandrīz divreiz lētāk un nekur nav jābrauc un jāuztraucās ka veikalā konkrētās lodes vairs nav. Ir, protams, dārgākas lodes, tas pats Barnes ko zem eiro grūti dabūt, Nosler medību gals sadārdzina pasākumu, bet es ar Oryx medīju vairākus gadus un neko citu mainīt netaisos.
Protams, tiem kas lādē, ir liels risks pazaudēt visu domāto ekonomiju vienkārši uz tā aspekta ka sāk šaut un trenēties vairāk, es no 2009. gada, kad nopirku lādēšanas rīkus, esmu izsāvis jau 4000 patronu. Ar veikala munīciju tas cipars būtu stipri vien mazāks...
Nav runa par to kalēju komplektu, arī lee ir dažādas preses un matricas un viss kaut kas. Runa ir par to ,ka daži izdzirdot lee vārdu uzreiz krīt ģībonī. 1. Laikam tādēļ, ka tas ir mazliet lētāks un valda priekštats, ka labs ir tikai baigi dārgs. 2.Nekad paši nav rokās turējuši, viedokļi tiek saklausīti, vai vienkārši izzīsti no pirksta. Protams gadās sūdi gan lee, gan RCB, gan hornady, gan citiem slaveniem brendiem. 3.Arī lee ir kombinējams, var iegādāties citas firmas matricas un dažādi uzlabot. Man pašam ir triju firmu matricas, viena- tam labāka, cita- citam. Ja cilvēki dzīvo ar stereotipiem tas ir traki. Par to pasaules uzskatu , Tu , Intar pāršāvi. Tavs pasaules uzskats rādās ir atkarīgs no materiālās labklājības. Iespējams, te vēl kādam ir lielāks materiālās labklājības līmenis, bet viņš ar to nelielās.
Slēpts
29.01.2015. 14:40
Uģi.
Upss , tiešam klūdījos.- pulvera izmaksas tad ir ap 36 centiem.
Tātad papīram būs- 80centi. ar Nosler bezsvina lodi- 1.4 Euro
Hornady bezvina izmaksās 1.25 Hubertā 2.25
Un taisnība ir Jānim S. liela ekonomija nav- bet toties, ja vajag pārbaudīt un izšaut pa mērķi, nekad nav bijis žēl.
Jo pulveris mājās ir- lodes ir- cik tā darba uzlādēt.
Vismaz skopuma varde nekad neierunājas:)
Šovakar varbūt nepaspēšu,bet r'tdien uz Valmieru pēc patronām. Skatos internātā- Norma FMI 9.7gr.-1-25EU. Jopcik reizē,nu nav vērts čakarēties priekš lapsas,cik tad es viņas pēdējā laikā nomedīju.Cūkai pamēģināšu Geko,jo =/- līdz 100m būs labi.Protams es respektēju Mārča,Intara,Ivara un citu vīru nodarbes un pacietību,bet tas laikam nav priekš manis :).
Slēpts
29.01.2015. 15:44
medībām ar to instrumentu klāstu, ko viņi iesaka un kas skaitās kvalitatīvi, nekas tur lētāk nesanāk, labāk noteikti, tikai cik daudz labumu var izjust ar ierindas plinti
Arī tie, kas tecina kandžu labāk orientējas cukura cenās un šmigas nodaļai iet garām lepni paceltu galvu.:) Bet ja nopietni, tad es vairs nezinu un man neinteresē cik maksā patronas.Un kad sanāk aizbraukt pašaudīt nav jākreņķējas ka "stobrā izkūp piena nauda". Intars ar Anriju ir bišķi cita līmeņa lādētāji- šāvēji. Man tāds līmenis ir par sarežģītu un tehnika ar nav īsti piemērota.Taču tas, kurš sācis pats lādēt diez vai bodē patroņus pirks. Un ar to pašu sūda LEE var salādēt tā, lai vinnētu jeb kuras populārākās sacīkstes Latvijā. Ar ko šoreiz domāju trāpijumu blīvumu 200m distancē.
Es lādēju 30-06 11.7 gr smagas lodes ar
N160 pulvera devu- 55greini- jeb 3.5639grami.
Puveris rupji maksā 100EUR /kg-tātad 0.036EUR, lai būtu 4 centi.
Kasele 6 centi- kopā pulveris+ kapsele= 10 centi
tālāk atkarīgs no lodes- lodes cena- papīram no 38 centiem, bezsvina 0.97 EUR
tātad papīram man sanāk 48 centi, medībām bezsvina 1.07 EUR.
Plus pozitīvas emocijas:), ko ar naudu nevari izmērīt:)
Protams, tiem kas lādē, ir liels risks pazaudēt visu domāto ekonomiju vienkārši uz tā aspekta ka sāk šaut un trenēties vairāk, es no 2009. gada, kad nopirku lādēšanas rīkus, esmu izsāvis jau 4000 patronu. Ar veikala munīciju tas cipars būtu stipri vien mazāks...
Upss , tiešam klūdījos.- pulvera izmaksas tad ir ap 36 centiem.
Tātad papīram būs- 80centi. ar Nosler bezsvina lodi- 1.4 Euro
Hornady bezvina izmaksās 1.25 Hubertā 2.25
Un taisnība ir Jānim S. liela ekonomija nav- bet toties, ja vajag pārbaudīt un izšaut pa mērķi, nekad nav bijis žēl.
Jo pulveris mājās ir- lodes ir- cik tā darba uzlādēt.
Vismaz skopuma varde nekad neierunājas:)