Nesaprotu, ko Tu domā ar kļūdas noturēšanu katrā šāvienā, bet ja gribi precīzu mērījumu tad ņem šo!!! (Track and obtain true velocities continuously up to 100 yards).
Bet ir jautājums vai Tev to vajag un kam tev tik precīzi mērījumi, ja nu vienīgais gribi vienkārši labu mantu - vai arī jāieliek kloķis Intaram vai Anrijam :)
Doma bija iegādāties. Tamdēļ rakņājos dažādos e-veikalos, bet kāds no korifejiem man teica, ka ne pārāk precīza ir tā lieta - ir izkliede mērījumos. Cik saprotu, tad ātrumu var arī aprēķināt, bet tad būtu labi, ja šaušanas attālums ir virs 300 m. Pieejama ir 100 m šautuve, nesen esmu sācis lādēt vītņu patronas un ir doma iespēju robežās arī pasportot, tamdēļ interese ir ne tikai par ātruma mērījumiem, bet par daudzām lietām... .
Par kloķa ielikšanu: ja sanāks patrenētie tik cik gribu, un apgūt daudzās lietiņas...... kas to lai zina ??? Bet ja nopietni, tad apgūt tālšaušanu cenšos nevis lai iekabinātu, bet sev un ja būs iekāriens nākoši paaudzei, tad manas zināšanas var noderēt.
kāds no korifejiem man teica, ka ne pārāk precīza ir tā lieta - ir izkliede mērījumos
Cik ne esmu lasījis par visu šo procesu- tad laikam jau divu vienādu patronu gandrīz nav.
ir jābūt n-tajiem augstas klases mērinstrumentiem, darbarīkiem, aprīkojumam, rokām un galvai pareizajā vietā, lai uzbūvētu divas IDENTISKAS patronas.
Uģis jau iedeva saiti uz Anrija slavētu ātrummērītāju - jeņkos tik vien kā 560$ maksā:)
vispār , iesaku pārlasīt Anrija blogu- tur ir ļoti daudz labu atziņu:)-
un viena no tām-
Taču mūsu apstākļos, lai trāpītu papīrā ne pārāk lielos attālumos, ir pilnigi pietiekami mūsu starta ciparu noskaidrot ar lētu optisko hronogrāfu vai apskatīties QuickLoad. Jebkurā gadījumā mēs savu MV (muzzle velocity) piedzīsim ar metra precizitāti konkrētajam kalkulatoram balstoties uz konkrētiem trāpījumiem. Reāli šāda veida kalibrāciju ir jēga veikt tikai lielos attālumos.
Cik tie ir precīzi ? Vai var uzticēties ?
Ja ir, tad kurš varētu būt tas labākais ?
Bet ir jautājums vai Tev to vajag un kam tev tik precīzi mērījumi, ja nu vienīgais gribi vienkārši labu mantu - vai arī jāieliek kloķis Intaram vai Anrijam :)
Par kloķa ielikšanu: ja sanāks patrenētie tik cik gribu, un apgūt daudzās lietiņas...... kas to lai zina ??? Bet ja nopietni, tad apgūt tālšaušanu cenšos nevis lai iekabinātu, bet sev un ja būs iekāriens nākoši paaudzei, tad manas zināšanas var noderēt.
Šādu vēl nebiju redzējis.
Cik ne esmu lasījis par visu šo procesu- tad laikam jau divu vienādu patronu gandrīz nav.
ir jābūt n-tajiem augstas klases mērinstrumentiem, darbarīkiem, aprīkojumam, rokām un galvai pareizajā vietā, lai uzbūvētu divas IDENTISKAS patronas.
Uģis jau iedeva saiti uz Anrija slavētu ātrummērītāju - jeņkos tik vien kā 560$ maksā:)
vispār , iesaku pārlasīt Anrija blogu- tur ir ļoti daudz labu atziņu:)-
un viena no tām-