Pagaidām tik divi ir vērā ņemami - Labradar un Magnetospeed. Magnetospeed ir jākabina uz stobra, tas ir mīnuss. Jāziedo patronas, lai nomērītu ātrumu, bet dara to ne mazāk precīzi kā Labradar. Esmu redzējis konstrukcijas, kur Magnetospeed ir integrēts plintes kājiņās, attiecīgi saskare ar stobru nav.
Ja nav straujas apgaismojuma apstākļu maiņas, lētie optiskie ir ok, lai noteiktu relatīvo ātrumu izkliedi, kas lādēšanas kļūdu atrašanai ir pietiekami. Bet ne lai spriestu par precīziem absolūtiem ātrumiem. Pats ļoti gribu tikt pie Labradara, tikai uz āru pagaidām nesūta. Bet tā visas sākotnējās lādiņa meklēšanas lietas daru uz 300m, kas ir pietiekami, lai smuka vertikāle būtu arī tālumā.
Paldies par apsveikumu. Te ir Litza reālie mērījumi ar labākajiem optiskajiem, norvēģu akustisko un magnetospeed. Nulles līnija ir reālais ātrums. Katra hronogrāfa joslu platumiņi ir nosacītās kļūdas diapazons, ja tā var iztulkot SD. Magnetospeed attālums no lodes trajektorijas tika likts ražotāja rekomendētais. SD ir diezgan paliels. Tikai, kad jau grāmata bija nodota uz druku, viņš paeksperimentēja ar šo attālumu. Pielika nedaudz tuvāk un nomērītā izkliede krietni saruka. Tagad būs jūlija vidū jauna grāmata, opera tā pati, tikai iekļaus arī Labradaru.
Paldies par info.
Tad nu vien atliek gaidīt un smaidīt...
Runājot par grāmatām, Anrij (varbūt vēl kāds) vai vari ko ieteikt man kā iesācējam (lādēšanā un tālšaušanā)? Kas/kuras grāmatas būtu jāizstudē obligāti/ieteicams?
Pašlaik mans info avots ir Korifeju padoms, blogi, čats...
Ko te gaidīt vai smaidīt? :) Labradars nav panaceja. Jā, tā ir ērta extra pa diezgan lielu naudu, taču visi no man zināmajiem LV, LT, PL spices šāvējiem uz hronogrāfiem nav krituši. Labāk investēties labā tālmērā. Lādēšanas kultūra, lādiņa atrašana, šaušanas tehnika un balistikas pārzināšana/analīze visu parāda ne mazāk precīzi. Ar pareizi atrastu lādiņu mūsējie pa LongShot, kur ir visdrastiskākie noteikumi, pedestālu tikai tā vien dzīvojas un stāv blakus 4,5 vietās. Es negribu pārāk sev celt asti, taču gan man pašam, gan Jurim Priedem, ar ko mēs vienādi elpojam, un no kura es esmu daudz mācījies, gan manam "studentam" :) Uldim Markusam, kas šogad 300/600/800 kvalifikācijā bija otrais un uz 1076m pirmais, gan Saulim Paknim, kas ir Polijas 2015. gada FTR šāvējs, Bisley pamanījies angļu nacionālajā čempī uz 800 zeltu dabūt un pa PL/LT pedestāliem vien tusē, tās manas bloga "gudrības" ir palīdzējušas. To nevajadzētu noniecināt, un tas tas arī ir bijis iegansts un mērķis izlikt publiski ar iemeslu, ka tas strādā. Vismaz kā ābece un grūdiens jau pašos pamatos visu darīt pareizi. Skaidrs, ka tālāk nāk katra finansiālās iespējas daudz šaut, trenēties, vērot un pirkt katra nākamā līmeņa ieroci. Tas ir tehniskais sporta veids, ko te slēpt.
Balistikas zinātni neviens labāk kā Bryan Litz neaprakstīs, benchrest līmenī lādēšana un citas tehniskas nianses Tony Boyer un Mike Ratigan, tālšaušanā vēja lasīšanā Linda Miller un Nancy Tompkins. Šaušanas tehniku no grāmatām īsti neiemācīsies, tur šāvējam ar pieredzi tevi vienkārši jāredz no malas un ar tevi jāstrādā. Un jābrauc uz mačiem, jāskatās, jāklausās. To nevar salīdzināt ar vienkāršu treniņu.
Tad nu vien atliek gaidīt un smaidīt...
Runājot par grāmatām, Anrij (varbūt vēl kāds) vai vari ko ieteikt man kā iesācējam (lādēšanā un tālšaušanā)? Kas/kuras grāmatas būtu jāizstudē obligāti/ieteicams?
Pašlaik mans info avots ir Korifeju padoms, blogi, čats...
Balistikas zinātni neviens labāk kā Bryan Litz neaprakstīs, benchrest līmenī lādēšana un citas tehniskas nianses Tony Boyer un Mike Ratigan, tālšaušanā vēja lasīšanā Linda Miller un Nancy Tompkins. Šaušanas tehniku no grāmatām īsti neiemācīsies, tur šāvējam ar pieredzi tevi vienkārši jāredz no malas un ar tevi jāstrādā. Un jābrauc uz mačiem, jāskatās, jāklausās. To nevar salīdzināt ar vienkāršu treniņu.
Ja nopietni- Anrija blogu esi izlasījis??
Kur var izlasīt Anrija blogu. man arī interesē lietas ar patronu ladēšanu un tālšaušanu.
http://rloading.blogspot.com/
Labs materiāls , lai sāktu domāt un arī darit:)
Ja lasa pirmo reizi , tad labajā malā ir redzams bloga arhīvs- ir jāsāk lasīt ar 2015. gada janvāri..