Gunār :) a par ko es visu laiku runāju? Tieši tā, vilku faktoru neviens neatceras. Un Ģirts pareizi akcentē to, ko šādi "Bērziņi"(17% no aptaujātajiem) nesaprot. Vai negrib saprast.
Manuprāt, diskusijā par mežacūku skaita samazināšanu ir piemirsta vilku ietekme. Dažviet vilki mežacūku skaitu samazina vairāk kā viens otrs mednieku kolektīvs. Ja tā, tad pie spiedīgas mažacūku skaita samazināšanas vajadzības varbūt nevajag kādu laiku medīt vilkus, lai viņi palīdz šajā pasākumā.
Bet no otras puses, ja medībās neatļauj izmantot dzinējsuņus, tad ar ko vilks atšķiras no suņa? Pēc šīs suņu izmantošanas aizliedzēju iespājamās loģikas, arī vilkus kā šķiru vajadzētu iznīcināt pilnībā.
Slēpts
24.09.2014. 09:09
cik sapratu, tad tajās vietās, kur iespējams ir satikt kritušu cūku no ĀCM dzinējmedības vispār nenotiek?
Tad Bērziņa kungs, varētu paskaidrot, kur suns dabūs to maitu. Otrkārt dzinējs tak arī izmīdās cūkas sūdos
Slēpts
24.09.2014. 08:19
Atvainojos par kļūdu :
Bērziņ
Slēpts
24.09.2014. 08:19
Andri bērziņ.
Kā es Tev novēlu aizšaut sapņoto briedi vai alni ar tiešām grandioziem ragiem kurus būsi paspējis novērtēt.Un tad paskatīsimies ko teiksi par tiem Tevis sauktajiem "specnaziem".
Man domāt, ka suņi tiek aizliegti pamatoti, kā potenciālie sērgas izplatītāji. Dzinējs cilvēks nekad neies vārtīties pa kritušas meža cūkas maitu, bet suns to darīs noteikti. Tad vēl ir vesels bars profesionālo suņu īpašnieku, kuru ar saviem suņiem tiek izsaukti, kā tāds specnazs pa visu valsti, lai atrastu, izdzītu un vēl pāsi ar nažiem zem saviem suņiem nomedī mežacūkas, pēc tam ar to lielās. Ja būtu tur vietājais kolektīva sunītis tad vēl tā, bet šitos klejojošos profesionāļus ir jāierobežo!
Bet no otras puses, ja medībās neatļauj izmantot dzinējsuņus, tad ar ko vilks atšķiras no suņa? Pēc šīs suņu izmantošanas aizliedzēju iespājamās loģikas, arī vilkus kā šķiru vajadzētu iznīcināt pilnībā.
Tad Bērziņa kungs, varētu paskaidrot, kur suns dabūs to maitu. Otrkārt dzinējs tak arī izmīdās cūkas sūdos
Bērziņ
Kā es Tev novēlu aizšaut sapņoto briedi vai alni ar tiešām grandioziem ragiem kurus būsi paspējis novērtēt.Un tad paskatīsimies ko teiksi par tiem Tevis sauktajiem "specnaziem".
Kam jums??? Un par kādu biznesu doma, tavā galviņā???