Šodien vārdadienu svin Bella, Berta, rītdien - Dzintara, Dzintars, Dzintra
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Meklēju mednieku kolektīvu!!!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 50 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 09.07.2024. 16:33

Ints
Pēdējo reizi manīts 2023-01-05 15:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
11.05.2015. 12:40
Nevis vadītājs, bet kaimiņš kurš nav kolektīva vadītājs. Mazos ciematos cilvēki viens otru pazīst. Sākumā tiešām nebija domas par medībām, bet vairāk par izstaigāšanos pa mežu un iegūt gaļu, bet pēc pirmajām dzinējmedībām es sapratu ka nekāda pastaiga tā nav un arī gaļas ieguves veids neefektīvs, bet radās interese par medībām.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-12-22 11:58
Atrašanās vieta: Madona
Aprīkojums: Kaut kāds nebijis, bet ir ...
Medību trofejas: 1
11.05.2015. 12:22
Mani sākotnēji uzaicināja par dzinēju un es nostaigāju 3 gadus un tad tik kļuvu par mednieku.

Int, pie Tevis, cilvēka no malas ienāca kolektīva vadītājs un teica: ''Nāc mums ir vajadzīgs dzinējs!'' .... !? Un līdz tam brīdim, Tev pat domas nebija kļūt par mednieku. ;-)
Daudzas biedrības ir diezgan slēgtas
Daudzas tas ir maigi teikts, praktiski visas, ar dažiem izņēmumiem.
Ints
11.05.2015. 11:55
No šā izriet, ka mednieku kolektīvi ir izredzēto organizācijas un tajās nav vietu cilvēkiem no malas, bet tikai šo izredzēto draugiem un asinsradiniekiem ... :-(
Nav tik traki, bet japadomā ir. Mani sākotnēji uzaicināja par dzinēju un es nostaigāju 3 gadus un tad tik kļuvu par mednieku. Grūtāk ir no pilsētām, bet laukos jau zin kur kāds kolektīvs un kā ir ar maksām biedru uzņemšanām un visu pārējo. Daudzas biedrības ir diezgan slēgtas. Bet kā jau rakstīju putnus publiskajās ūdenstiplnēs medīt var visi mednieki.
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2026-07-13 02:44
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
11.05.2015. 11:14
Manā laikā medniekos stājās tie, kam tas bija "sirdī". Kam bija saikne ar dabu, apkārtējo vidi. Medības ar gēniem tika pārmantotas no tēviem, vectēviem ( izņemot dažus sabiedrības elites biedrus, bet tie bija nekaitīgi). Tagad motīvi ir visinteresantākie. Izskan tādi teicieni, kā, nošaut kādu zvēriņu, pamedīt, attīrīt no kaitniekiem un t.t. Ar tādu attieksmi es savā kolektīvā nevienu nelaistu! Mīļie jaunie mednieki, daba ir jāmīl! Pirms šauj, pamatīgi padomā, vai to vajag? Vai tiešām tev nav ko ēst? Kāds no tā labums, ka es viņu nošaušu. Šaušna medībās ir pats pēdējais process. Ja man gribas pašaudīties, es vienkārši braucu uz šautuvi!
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
11.05.2015. 10:46
No šā izriet, ka mednieku kolektīvi ir izredzēto organizācijas un tajās nav vietu cilvēkiem no malas, bet tikai šo izredzēto draugiem un asinsradiniekiem ... :-(

Tieši tā arī ir.. Pāšlaik cena, lai iepirktos kolektīvā ir aptuveni 2000-3000Eiro
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-12-22 11:58
Atrašanās vieta: Madona
Aprīkojums: Kaut kāds nebijis, bet ir ...
Medību trofejas: 1
11.05.2015. 10:40
Pirms kļūt par mednieku iepriekš jāpadomā vai tiks kādā kolektīvā

Ints
11.05.2015. 10:31
iedot vinam atlauju kadu mazāku zvēriņu nošaut? ???? Vins bus laimigs un zemes īpašnieks arī
Tagad ir iespējams medīt bebrus ar īpašnieka pilnvaru vietās kur nav reģistrēts medību iecirknis. Pirms kļūt par mednieku iepriekš jāpadomā vai tiks kādā kolektīvā vai medīs putnus publiskajās ūdenstilpnēs.
Slēpts
11.05.2015. 10:28
jā ir gan stulbi, izdarīt, iztērēt naudu un domāt pēc tam, ko ar to visu iesākt :)
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-14 19:02
Lietotāja statuss: Lietotājs
11.05.2015. 10:17
Tas ka tu noliec mednieka kursus, ej visadas parbaudes, lai iegūtu ieroca iegades atlauju, izmet naudu par plinti, piedevām lai to visu izdarītu kavē darbu un beigās tevi neņem nevienā kolektīvā. Stulbums.kapec nevar ieradit jaunam medniekam pleķīti zemes, kur viņš var tupēt un baidīt zvērus un iedot vinam atlauju kadu mazāku zvēriņu nošaut? ???? Vins bus laimigs un zemes īpašnieks arī, jo nekas nerakās viņa lauku.
Slēpts
11.05.2015. 07:15
Visa tā padarīšana Latvijā ir stulbums!

Kas tieši ir stulbi?