Nu BARDAKS!
Jebkurš izbijis elektriķis vai grāmatvedis, ar laiku var kļūt par kinologu un ekspertu!
Normālās valstīs, vecajā Eiropā, par tādu var kļūt, ja ir akadēmiskā veterinārmedicīnas izglītība,
ilgu gadu prakse audzētavā, darbā ar konkrētām, līdzīgām 2-3 šķirnēm.
Šis bizness ir licenzēts, tiek valstiski regulēts un kontrolēts.
Nevis, kā pie mums, - man ir pieci suņi, kaimiņam arī, tantei Pušmucānos arī, -
dibinām kaut kādu kinoloģisko nodibinājumu, taisam "stiprus" papīrus, un bizness rullē!
Kādreiz arī pirkšu medību suni, BET, obligāti, NE Latvijā.
Es labāk samaksāju trīskārši, kaut vai 1500 eur par kucēnu, bet es zinu ko nopērku Vācijā, Dānijā,
Skandināvijas valstīs.
Šis bizness jau ir sačakarēts, ticība jebkādiem suņa papīriem Latvijā ir nulle!
Ja arī tiks tā suņu būšana sakārtota, nekas jau nemainīsies, uz vietas esošais ģenētiskais
materiāls ir apšaubāms, apšaubāmi ir suņu dokumenti.
Šī iemesla dēļ, arī pēc 10 gadiem, drošāk pirkt kucēnu būs vecajā Eiropā.
Var jau savest, bet uzticību jau nevar importēt.
Vietējie audzētāji var tikai cerēt uz klientu, kam vajadzīgs vienkārši suns, -
nu tāds, kaut kādām saimnieka iegribām līdzīgs, bet ne konkrētas sugas, ar konkrētām darbaspējām, reāli
pierādāmiem, TICAMIEM ciltsrakstiem.
Tāda vaislas materiāla mums nav, un ticības man Jums, suņu sačikātājiem, bez poņas un izglītības, arī nav!
Un bizness arī Jums nav, jo tas ir saistīts ar savstarpējo uzticēšanos, kas tiek veidota
gadu desmitos un suņu audzētāju paaudzēs.
Es taču pērku sev ģimenes locekli, kā bērnu, uz ilgiem gadiem, ilgai abpusējai mīlestībai un uzticībai.
Jocīgi skan - "pērk, kā bērnu", bet tā nu viņš ir, Pelnrušķīti, kā princesi, līdz 12 naktī, es negribu!
Piedodiet par skarbiem vārdiem, bet tādu es redzu situāciju Latvijā šodien.
Un tā,tik vienkārši??????? No vienas puses,ja ir skaidri zināmi vecāki (ar papīriem),un vajadzīgs ir tikai strādājošs ,,svētdienas suns,, (bez papīriem,jo lieka klapata),tad jā. Bet ja es tiešām gribu,(vai kāds cits),suni ar visiem ciltsrakstiem,tad mēs atgriežamies pie tēmas sākuma,kura saucas:,,PILNĪGA BEZPRIĢELA POPULARIZĒŠANA..............,,.
Ja jau turpinās ,,ņerkšķis,, par ietekmes sfēru,tad man tāds naivs jautājums:,,Kurš ir saimnieks iestādījumam LMKA?,, Nu tā,esmu apkopēja un nezinu,lūdzu paskaidrojiet.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.02.2015. 12:31
Tas jau sen ir skaidrs, ka visi suņi, kas nav reģistrēti ,,Dālderos'' , ir reģistrēti nelikumīgi.
Egīl,Egīl - pričom, TE Dālderi....likums Tev ir priekšā....nu izlasi takš. Zem Tavam sunim izsniegtiem" pagaidu ciltsrakstiem" var pamest apakšā, da jebkuru, KE laikas suni.Ja Tu piem.- nolemtu reģ. šo suni ar šiem dok. http://registrs.medibusuni.lv/... , Es,kurš uz doto brīdi atbildu par reģistrāciju, sazinātos ar M.Akmentiņu noskaidrotu visas nianses, AIZPIDĪTU DOKUMENTU LĪDZ GALAM , un tikai tad reģistrētu.Katrā gadījumā, Es Tev ieteiktu, šo dok. par izcelsmi no rokām arā nelaist.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.02.2015. 12:01
Šaubos vai šis dokuments atbilst likumam. http://likumi.lv/doc.php?id=23...
IV. Ciltsrakstu izsniegšanas kārtība
17. Pamatojoties uz ciltsgrāmatas pamatdaļu un reģistru, ciltsrakstus dzīvniekam izsniedz organizācija, kas ir reģistrēta datu centra organizāciju reģistrā.
18. Ciltsrakstus izsniedz katram metienā dzimušajam dzīvniekam, kas metiena apskates brīdī ir dzīvs:
18.1. sunim – no astoņu nedēļu vecuma;
18.2. kaķim – no 10 nedēļu vecuma;
18.3. mājas (istabas) seskam – no astoņu nedēļu vecuma.
19. Ciltsrakstos norāda vismaz šādu informāciju:
19.1. ciltsrakstu numuru un par izdotajiem ciltsrakstiem atbildīgo personu;
19.2. dzīvnieka īpašnieka un turētāja vārdu, uzvārdu;
19.3. par dzīvnieku:
19.3.1. dzimšanas datumu, dzimumu un vārdu;
19.3.2. šķirni un krāsu;
19.3.3. izcelšanos – informāciju par priekštečiem vismaz trijās paaudzēs;
19.3.4. dzīvnieka identitātes numuru, kas norādīts dzīvniekam implantētajā mikroshēmā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par mājas (istabas) dzīvnieku reģistrāciju.
20. Ja mainās dzīvnieka īpašnieks, tā iepriekšējais īpašnieks piecu darbdienu laikā pēc civiltiesiskā darījuma iesniedz organizācijā iesniegumu par dzīvnieka īpašnieka maiņu. Organizācija piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas veic izmaiņas dzīvnieka ciltsrakstos.
Jebkurš izbijis elektriķis vai grāmatvedis, ar laiku var kļūt par kinologu un ekspertu!
Normālās valstīs, vecajā Eiropā, par tādu var kļūt, ja ir akadēmiskā veterinārmedicīnas izglītība,
ilgu gadu prakse audzētavā, darbā ar konkrētām, līdzīgām 2-3 šķirnēm.
Šis bizness ir licenzēts, tiek valstiski regulēts un kontrolēts.
Nevis, kā pie mums, - man ir pieci suņi, kaimiņam arī, tantei Pušmucānos arī, -
dibinām kaut kādu kinoloģisko nodibinājumu, taisam "stiprus" papīrus, un bizness rullē!
Kādreiz arī pirkšu medību suni, BET, obligāti, NE Latvijā.
Es labāk samaksāju trīskārši, kaut vai 1500 eur par kucēnu, bet es zinu ko nopērku Vācijā, Dānijā,
Skandināvijas valstīs.
Šis bizness jau ir sačakarēts, ticība jebkādiem suņa papīriem Latvijā ir nulle!
Ja arī tiks tā suņu būšana sakārtota, nekas jau nemainīsies, uz vietas esošais ģenētiskais
materiāls ir apšaubāms, apšaubāmi ir suņu dokumenti.
Šī iemesla dēļ, arī pēc 10 gadiem, drošāk pirkt kucēnu būs vecajā Eiropā.
Var jau savest, bet uzticību jau nevar importēt.
Vietējie audzētāji var tikai cerēt uz klientu, kam vajadzīgs vienkārši suns, -
nu tāds, kaut kādām saimnieka iegribām līdzīgs, bet ne konkrētas sugas, ar konkrētām darbaspējām, reāli
pierādāmiem, TICAMIEM ciltsrakstiem.
Tāda vaislas materiāla mums nav, un ticības man Jums, suņu sačikātājiem, bez poņas un izglītības, arī nav!
Un bizness arī Jums nav, jo tas ir saistīts ar savstarpējo uzticēšanos, kas tiek veidota
gadu desmitos un suņu audzētāju paaudzēs.
Es taču pērku sev ģimenes locekli, kā bērnu, uz ilgiem gadiem, ilgai abpusējai mīlestībai un uzticībai.
Jocīgi skan - "pērk, kā bērnu", bet tā nu viņš ir, Pelnrušķīti, kā princesi, līdz 12 naktī, es negribu!
Piedodiet par skarbiem vārdiem, bet tādu es redzu situāciju Latvijā šodien.
https://www.ss.lv/msg/lv/anima...
Nopērc šos. Sačipo. Un liec zem šī dokumenta.....
Kā to saprast ,,jebkuru''???
Egīl,Egīl - pričom, TE Dālderi....likums Tev ir priekšā....nu izlasi takš. Zem Tavam sunim izsniegtiem" pagaidu ciltsrakstiem" var pamest apakšā, da jebkuru, KE laikas suni.Ja Tu piem.- nolemtu reģ. šo suni ar šiem dok. http://registrs.medibusuni.lv/... , Es,kurš uz doto brīdi atbildu par reģistrāciju, sazinātos ar M.Akmentiņu noskaidrotu visas nianses, AIZPIDĪTU DOKUMENTU LĪDZ GALAM , un tikai tad reģistrētu.Katrā gadījumā, Es Tev ieteiktu, šo dok. par izcelsmi no rokām arā nelaist.
http://likumi.lv/doc.php?id=23...
IV. Ciltsrakstu izsniegšanas kārtība
17. Pamatojoties uz ciltsgrāmatas pamatdaļu un reģistru, ciltsrakstus dzīvniekam izsniedz organizācija, kas ir reģistrēta datu centra organizāciju reģistrā.
18. Ciltsrakstus izsniedz katram metienā dzimušajam dzīvniekam, kas metiena apskates brīdī ir dzīvs:
18.1. sunim – no astoņu nedēļu vecuma;
18.2. kaķim – no 10 nedēļu vecuma;
18.3. mājas (istabas) seskam – no astoņu nedēļu vecuma.
19. Ciltsrakstos norāda vismaz šādu informāciju:
19.1. ciltsrakstu numuru un par izdotajiem ciltsrakstiem atbildīgo personu;
19.2. dzīvnieka īpašnieka un turētāja vārdu, uzvārdu;
19.3. par dzīvnieku:
19.3.1. dzimšanas datumu, dzimumu un vārdu;
19.3.2. šķirni un krāsu;
19.3.3. izcelšanos – informāciju par priekštečiem vismaz trijās paaudzēs;
19.3.4. dzīvnieka identitātes numuru, kas norādīts dzīvniekam implantētajā mikroshēmā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par mājas (istabas) dzīvnieku reģistrāciju.
20. Ja mainās dzīvnieka īpašnieks, tā iepriekšējais īpašnieks piecu darbdienu laikā pēc civiltiesiskā darījuma iesniedz organizācijā iesniegumu par dzīvnieka īpašnieka maiņu. Organizācija piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas veic izmaiņas dzīvnieka ciltsrakstos.