Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.01.2015. 23:16
Aigar, Somijā izvērtēšana notiek pārsvarā pa alni individuālās medībās. Daudzas citas pārbaudes, piemēram, alu suņu pārbaudes pa lapsu, notiek mākslīgās alās. Un somi ļoti aktīvi medī alās! Daudz aktīvāk, nekā latvieši!
Dzinējmedībās tas ir dārgi un grūti organizējams, to es Tev esmu n-tās reizes pa telefonu stāstījusi!
Ilva Briede, nevajag pārdzīvot, mūs jau kontrolē. Kontrole kontroles galā! Bet kas kontrolē kaktu audzētājus- likuma pārkāpējus?
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
13.01.2015. 23:26
Pieļauju, ka Ilva nav Ilva, bet Ilvis. Jo suni nav izaudzējusi, bet izaudzējis! Novirzoties nedaudz no tēmas, mana māsīca gribēja Čihua-hua, bet naudiņas pamaz. Piedāvāju aizdot, kad būs atdosiet, nē,nē. Nopirka pa 70Ls bez papīriem. Maziņš bija līdzīgs šķirnei, izauga resns taksis ar stāvām ausīm un izbolītām ačelēm. Vienkārši pasaka.
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
13.01.2015. 23:30
Ņihua-hua ieberziens! :)
Būtu jau feini, ja visi medībās ietu ar blāzeriem, kuriem virsū svarovski, uzģērbuši hilmanu un atbraukuši ar vismaz lendkruizeru, kura bagāžnieka bavārietis, hercogietis vai cits galma suns. Pēc novērojumiem ir pieticīgāk. Tāpēc medniekam vulgaris diezin vai tagad interesēs iegādāties šķirnes/sertificētu/advancētu suni (kas saprotamu iemeslu dēļ attiecīgi maksā), ja viņa dvorterjers pienācīgi pilda funkciju. Atbilde, kāpēc pošu pasē ierakstīta laika vairs nedrīkstētu piedalīties medībās, joprojām nav.
Atkārtošos vēlreiz pie esošās kārtības vetārsts ir tas kas nosaka šķirni un to ko viņš ieraksta potēšanas pasē tas arī ir! Ja pasē ierakstīts Krievu eiropas laika un suns ir iečipots tagad visus jaunos čipo tad tev papīri tīri un vari piedalīties medībās. Kaut arī suns ir tikai līdzīgs laikai. Pērkot suni ar kuru plāno iet medībās vienmēr makā jābūt pāris simtiem eiro, ja to nevari atļauties aizmirsti par suni. Suns nav kaut kāds iž vai TOZ, ko salaužot vari nodod naglās. Suns ir suns un suni remontēt nav lēti.
Dzinējmedībās tas ir dārgi un grūti organizējams, to es Tev esmu n-tās reizes pa telefonu stāstījusi!
Ilva Briede, nevajag pārdzīvot, mūs jau kontrolē. Kontrole kontroles galā! Bet kas kontrolē kaktu audzētājus- likuma pārkāpējus?
Būtu jau feini, ja visi medībās ietu ar blāzeriem, kuriem virsū svarovski, uzģērbuši hilmanu un atbraukuši ar vismaz lendkruizeru, kura bagāžnieka bavārietis, hercogietis vai cits galma suns. Pēc novērojumiem ir pieticīgāk. Tāpēc medniekam vulgaris diezin vai tagad interesēs iegādāties šķirnes/sertificētu/advancētu suni (kas saprotamu iemeslu dēļ attiecīgi maksā), ja viņa dvorterjers pienācīgi pilda funkciju. Atbilde, kāpēc pošu pasē ierakstīta laika vairs nedrīkstētu piedalīties medībās, joprojām nav.
Kāpēc nav, ir. Suņa šķirni nosaka ciltsraksti, nevis potēšanas pase. Un pēc medību noteikumiem, medībās drīkst piedalīties šķirnes medību suns.