Šodien vārdadienu svin Didzis, Gaidis, rītdien - Henrijs, Jete, Henriete
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pilnīga bezpriģela popularizēšana jeb sačakarējam suņu būšanu Latvijā pilnīgi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 59 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.12.2016. 22:52

Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
14.01.2015. 09:28
Pēteri - Broks nebija Latvijas dzinējs!!! Te arī sākas problēma ar kreisajiem ciltsrakstiem, jo nav problēma pārot Kopovu ar Latvijas dzinēju, bet Kopovu uzrādīt kā Latvijas dzinēju - tā pēc būtības ir krāpšana. Te arī sākas - visus dvorterjerus saucam par Latvijas dzinējiem un uz priekšu, tad būs kā Šveikā, kur atbaidošais sarainais riebeklis tiek pārdots kā Šnaucers...
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
14.01.2015. 09:41
vai tad tā var darīt?......aizved suni bez ciltsrakstiem uz šķirnes salīdzināšanu...bla,bla,bet izcelsmes papīrs???????????

Var, būs " 0 ciltsraksts".
Slēpts
14.01.2015. 09:42
Bruno - bet, protams, ka nebija Latvijas dzinējs! Problēma ir, ka Latvijas dzinējsuņu genofonds ir tik mazs, ka ar atlikušajiem īpatņiem vieniem pašiem šķirnes attīstība nav iespējama. Tā nav nekāda „Latvijas īpatnība”, ka šādos gadījumos tiek meklētas līdzīgas šķirnes ar vēlamajām darbaspējām un maksimāli atbilstošu (līdzīgu) eksterjeru. Un tiek veikti attiecīgie pārojumi, stingrā kontrolē, izņemot no tālāka vaislas darba tos kucēnus, kas šķirnes standartam neatbilst. Savukārt kurā brīdī suņus nosauc par „Latvijas dzinējiem” – pašu ievesto suni vai viņa bērnus - ir normatīvo aktu jautājums. Nu nav šim sunim Latvijas dzinēja ciltsraksti. Ne velti dokuments ir „Izcelsmes apliecība”, kas tiek izmantota šādos gadījumos.
Vienīgi – tas ir jādara profesionāļiem kinologiem, ar pietiekamu zināšanu bāzi gan ģenētikā, gan medību suņu kinoloģijā vispār.
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-04-12 18:13
Mednieku organizācija: m/k Mārkulīči
Atrašanās vieta: Rīga, Straupe
Medību stāžs: 31 gadi
Aprīkojums: Sako 7X64
Suņi: Krievu Eiropas laika: Puika
Medību trofejas: 4
14.01.2015. 09:43
Tēma ļoti gara un ar daudz viedokļiem, bet viennozīmīgi es nepiekrītu ne vienai pusei.
Man personīgi ir Krievu Eiropas tīrasiņu suns, ar kucēna pasi (jau sešus gadus) ka suni iegādājos (2,5 gadi vecu) saimieks nebija sakārtojis dokumentus. Sazvanīju Aigaru, viņš teica protams problēmu nav braucat šurp sakārtosim dokumentus par attiecīgu samaksu.... Bet esmu Rīgā, suns vidzemē, Aigars Zemgalē... Nepietika spēka to izdarīt...
Pēc šodienas noteikumiem mans suns der tikai pagalmam pie ķēdes ne dēļ tā ka viņam nav labas asinis, bet dēļ cilvēku izdomāta papīra...... Kā tad ir pareizi...
Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2015-01-22 22:54
14.01.2015. 09:56
Kaspar, ja tev sunim ir vakcināciju apliecinoš dokuments, tad ej un medī, neko citu arī nevajag.
Slēpts
14.01.2015. 09:59
Kaspar!
Pareizi ir pacelt savu sēžamvietu un aizbraukt ar suni uz Zemgali- (ja nemaldos 15km no Rīgas).
Un vēl pareizāk ir NEPIRKT suni BEZ papīriem , ja gribi iet mežā.
NEKAD uz mežu nav atļauts iet BEZ papīriem- arī sešus gadus atpakaļ.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
14.01.2015. 10:05
:))) Un pēc visa tā kas te sarakstīts, kāds tiešām nesaprot, kādēļ mednieks parastais izvēlas kucēnu no strādājošiem vecākiem, kuriem papīru, visticamāk, nekad nav bijis bet kuri pēc visiem parametriem atbilst šķirnei?
BROKS - Latvijas dzinējs ar izcelsmi no Čehijas, ja? Tas ir epohāls piemērs bardakam jomā!
:D OMG...
Daži kinologi vai varbūt wannabe kinologi, jo pa lielam, cik tad mums ir tādu reālu kinologu ar vismaz akreditētas mūziglītības programmā iegūtiem papīriem - ir kā konkrēti nariki. Jo nespēj atzīt, ka suņu lietas tā globāli Latvijā ir pilnīgā (_/*_) - bet kungi un dāmas, lai no tās vietas tiktu ārā, pirmkārt ir jāsaprot, ka mēs tur esam.
Šo visu lasot - es ne mirkli nenožēloju, ka mans suns ir bez papīriem. Ne mirkli nenožēloju, ka esmu to publiski parādījis. Vienīgais - "za ģeržavu obidno"...
Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2015-01-22 22:54
14.01.2015. 10:24
https://www.ss.lv/msg/lv/anima...
Arni, negribi nopirkt vēl kādu sunīti pa lēto, lielisks piedāvājums. Vai tādus mēs gribam nākotnes LV dzinājus!!
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
14.01.2015. 10:43
Pēter, es tieši to arī teicu, ka nav problēmu krustot Kopovu ar Latvijas dzinēju, bet Kopovu vienkārši nokristīt par Latvijas dzinēju ir krāpšana. Labi, Kopovs ir ļoti līdzīgs, bet kas notiks, ja LKF par Latvijas dzinējiem atzīs visus tos krančus no SS???
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
14.01.2015. 10:44
Personīgi mans viedoklis ir tāds, ka man ir vienalga, ar ko kurš medī, kaut ar dresētu kaķi, kā senie ēģiptieši! Dzinējmedībās medību vadītājs ir tas kungs un Dieva vietnieks zemes virsū, kas nosaka, kam kā ir būt, un ja viņš uzskata, ka tas krancis ir medībām piemērots un atļauj tam piedalīties medībās, tad lai tas tā arī ir. Ja kāds grib medīt ar kranci, tā ir viņa izvēle, jo, ja cilvēks neko saldāku par burkānu mūžā nav ēdis, tad viņam arī cukurbiete ir saldais ēdiens. Es sev suni, jagdu vai taksi, atradīšu pat tad, kad Latvijā vispār nebūs palicis neviens suns, pasaule liela un pārsvarā cilvēki šai pasaulē medī ne jau ar krančiem.
Žēl šajā situācijā būs tikai LVDz... To jau esam sačakarējuši un drīz pa*irsīsim pavisam...
Mēs jau esam tāda bauru tauta, kas bez kunga un vagara dzīvot vispār nemāk, pa neatkarības gadiem esam sačakarējuši savu ekonomiku un iztirgojuši visu, ko vien kāds bija ar mieru kaut pa kapeikām pirkt, un to, ko neviens nepirka, novedām līdz bankrotam... ko tur par mūsu nacionālo šķirni vairs cepties, ja pati latviešu tauta ir tuvu iznīcībai...