Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pilnīga bezpriģela popularizēšana jeb sačakarējam suņu būšanu Latvijā pilnīgi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 59 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.12.2016. 22:52

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
22.01.2015. 20:05
Aigar, Tu ļoti labi zini, ka es esmu 2 klubu- RUSGUARD un LDzAB biedrs. Abi šīe klubi ir LKF biedri.
Andri B. nu dažiem liekas, ka ir par dārgu... Kā iztiekam uz nullēm? Īstenībā paši ne vienmēr varam saprast :( Kaut kā jau grozās, nav jau tā, ka audzētāji nestrādā, nu un, ja pa nullēm nesanāk, tad liek tik iekšā.
Jānis Reblis raksta:
"šitie kas pa 300€ kucēnus tirgo vispār nekam nava derīgi, "
Tu, puišel, mani p***s esi, ka zini, kam es esmu derīga? :D :D :D
"bija te mums baltijas čempioni sabraukuši ar austrumsibīrijas laikām, "
Pārtulkojot latviski: bija sabraukuši Baltijas čempioni šahā ar laikām :D :D :D
Pietiek gvelzt, iemācies izteikt savas domas ja ne korekti, tad vismaz latviski!
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
22.01.2015. 20:32
Aigar, Tu ļoti labi zini, ka es esmu 2 klubu- RUSGUARD un LDzAB biedrs. Abi šīe klubi ir LKF biedri.

Toč nezināju.... apvainojies vai smejies, bet tādus klubus dzirdu pirmoreiz....
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
22.01.2015. 20:45
Nu laikam lkf paspārnē ir daudz klubu un klubiņu. Es ar savējo arī esmu dalmāciešu klubā nezin kāpēc. Un nav nekāds brīnums ka šos klubiņus bieži apmeklē vid, jo man arī norēķini notiek tikai naļikā.
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
22.01.2015. 21:00
Nu laikam lkf paspārnē ir daudz klubu un klubiņu. Es ar savējo arī esmu dalmāciešu klubā nezin kāpēc.

Interesanti, kas tos" klubiņus" vieno....
LKF Prezidijs
LKF Prezidijs pārstāv LKF Padomi tās sēžu starplaikos, uztur kontaktus ar citām kinoloģiskām organizācijām; pieņem darbā štata darbiniekus, nosaka darba pienākumus un atalgojumu; izskata jaunu biedru un biedra statusa maiņas iesniegumus, apstiprina ekspertu un sporta tiesnešu kvalifikāciju, vada un kontrolē komisiju darbu, kontrolē biroja darbu.
Prezidija sastāvs:
Vija Klučniece LKF prezidente
Baiba Rumba LKF viceprezidente
Rasma Ērgle atbildīgā sekretāre, Izstāžu komisjas vadītāja
Valters Kaže prezidija loceklis
Diāna Blumberga prezidija locekle, Ciltslietu komisijas vadītāja
Inguna Tihomirova mācību komisijas vadītāja
Lilija Troicka LKF izpilddirektore (bez balsstiesībām)
Nu ar medībām saistītu šeit toč nav. A bija jābūt....vismaz diviem.
Zane
Zane
Pēdējo reizi manīts 2022-10-31 14:11
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jūrmala
Suņi: Vācu īsspalvainais putnu suns
22.01.2015. 21:02
Aigar, kas attiecās uz medībām, labprāt pieņemšu tavu uzaicinājumu uz putnu medībām. Taču arī tas ir no citas operas - tam nav nekāda sakara ar to, ko es rakstīju - runāju kopēji par sistēmu, par organizāciju un iespējām, ko es puslīdz pārzinu.
Ja, kas izgāju ss.lv cauri visiem "TOP" medību šķirņu suņu sludinājumiem, jā LKF biedri ir spekulanti, naudas kāsēji utt. protams ironizēju :D (izskatot takšus, terjerus, laikas, LV dzinējus, Bavārijas asinsp. Dz.suns, - (piedāvājumā 1. metiens - foksterjers, 2 metieni - takši) pārējās iepriekš minētās šķirņu sadaļas pilnas ar bez dokumentu, precizēšu - bezšķirnes suņiem. Vai drīzāk šī nav tā auditorijas ar ko ir jācīnās?
Es īsti nezinu ar kādu informāciju dalīties, es neesmu bijusi kluba valdē, 12 gadus esmu standarta LKF klubu biedrs (pēdējos 6 vai 7 LMSK), un no biedra pozīcijām es newredzu nekādus nepamatotus aizliegumus aktivitātēm, tāpēc es vnk., nesaprotu izteicienus par to, kā nevienam nekas neinteresē, atbalsta trūkumu, viss ir pašu biedru rokās. Par cik alga nevienam netiek maksāta, tātad katrs darbojas savu iespēju robežās - gan laika, gan finansiālo.
Kas tavos CR ir tāds īpašs, kas neparādās LKF ciltsrakstos? - ja neskaita to, ka tavos neparādās ne identifikācijas Nr, ne arī jebkādas veselības pārbaudes? Arī veselību novērtē LMKA kinologi? Kas ir tie daudzie reģistrācijas Nr? Importētam sunim ir Ciltsrakstu Nr. un ciltsrakstu reģistrācijas Nr. importētājvalsts biedrībā un viss. Piedevām RKF.... ir RKF reģistrācijas numurs, nevis FCI reģistrācijas Nr :)) Kas attiecās uz darba pārbaužu apzīmējumiem (runāju par dažāduy FCI valstu ciltsrakstiem), tad pamatojums tam ir, ka dažādās valstīs atšķirās darba pārbaudes, bet ciltsrakstiem otrā pusē ir apzīmējumu atšifrējumi angļu valodā.
"Pārojums plānots un veikts iekš, LV Zemkopības Ministrijas sertificētas, medību suņu audzētāju organizācijas, tātad saskaņā ar vietējo l i k u m d o š a n u" …Ja viss ir tik augstā līmenī, tad es atkal nesaprotu, kur tad ir problēma, lai taču Zemkopības ministrija atzīst starptautiski, ak jā, viņiem nav tādas tiesības :)
Visbeidzot, ne jau veltīgi lielākai daļai valstu (precizēju cilvēki, kas darbojas suņkopībā) mēŗkis ir darboties "zem" FCI, jo vēsturiski tur tomēr ir vislielākā kārtība. Protams, ka negodprātīgi cilvēki ir un būs visās organizācijās, tāpēc ar to vien, ka tev ir suns ar FCI ciltsrakstiem ir par maz.
Un par tiem, kas atbalsta bezšķirnes suņu piedalīšanos medībā, atbalsta šādus pavairotājus, tad par kādu kultūras veidošanu vsp. var runāt. Tā jau ir, ka uz operu arī var iet sporta tērpā, vai tad no tā izrāde būs mazāk kvalitatīva? :D
Zane
Zane
22.01.2015. 21:07
Ar medībām saistītiem jābūt kluba ietvaros, tā ir visās valstīs!
Par dalmāciešu un dzinēju klubu, par to mulsinās daudzi un sen. Loģiski būtu, ja 6.gr. dzinēji būtu zem LMSK.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
22.01.2015. 21:25
Loģiski būtu, ja 6.gr. dzinēji būtu zem LMSK
Kā man skaidroja, tad pie jums bavariešiem neesot vietas. Tajā pašā laikā ja dalmāciešu klubā nebūtu bīgli un rižbeki tad tur suņu pa lielam arī būtu pamaz.
Aigars
Aigars
22.01.2015. 21:28
lai taču Zemkopības ministrija atzīst starptautiski, ak jā, viņiem nav tādas tiesības :)

Pārstāvim FCI "svētā govs" ir vietējā likumdošana, Zane ... to liec aiz aus sev un citiem. Agru vai velu ķersies, kāds, klāt arī LKF, vienkārši patreiz Laikām, Latvijas dzinējiem tas FCI nav pārak aktuāli.
Leiši puslīdz savu LKF sakārtoja tieši caur nac.šķirņu klubiem. Tas pats būs arī LV.
Ar medībām saistītiem jābūt kluba ietvaros, tā ir visās valstīs!

Nu tad, pacenšaties,atrast kādu, no tiem daudzajiem "multi" klubiem "ar medībam" saistītu cilvēku pārstāvet to LKF valsts institūcijās, kad tiek skatīts jautājums par suņiem medībās....savādāk n-tos gadus LKF pārstāv medību pretiniece.
Aigars
Aigars
22.01.2015. 21:51
Kas tavos CR ir tāds īpašs, kas neparādās LKF ciltsrakstos? - ja neskaita to, ka tavos neparādās ne identifikācijas Nr

Izskatās,ka Tu neesi redējusi LKF ciltsrakstus....
Publiski varu runāt tikai par saviem suņiem - http://registrs.medibusuni.lv/...
Nu ja Tu šeit neredzi identifikācijas Nr. ....
Greta (Matroška ) ir reģistrēta 5-cos reģistros. Norādu 3-īs svarīgākos t.i.
Zane
Zane
22.01.2015. 22:32
Vai vari paskaidrot tās nepilnības? ( "Izskatās,ka Tu neesi redējusi LKF ciltsrakstus....") tā nav atbilde. Esmu redzējusi Latviešu, Leišu, Igauņu, Krievu, Ungāru, Poļu, Vācu FCI sistēmas CR.
Identifikācijas Nr. neredzu Gretas vecākiem, pēc tava reģistra uzbūves būtu loģiski, ja šāda info parādītos, bet acīm redzot rakstīji no CR informāciju, kur tas attiecīgi neparādās (kas, manuprāt, būtu loģiski, ja šāda info parādītos visos CR jebkuru organizāciju, jo tas ir vienīgais ieraksts ar, ko var pierādīt suņa identifikāciju un piederību konkrētiem ciltsrakstiem). Piemērs, somiem, manuprāt, ir ideāla datu bāze: http://jalostus.kennelliitto.f...
Kādam nolūkam ir nepieciešami tik daudz reģistrācijas Nr? Svarīgākais jau ir ciltsrakstu nr., kas parādās sakarā ar konkrēto suni. Visi pārējie reģistri ir "klubu iekšējā lietvedība".