Priekšas plecā tikai man ir tā īpašība ka es nekad ne uz gramu šāviena tas ir gaili spiežu neapstādinot ieroci.
Slēpts
27.01.2015. 21:49
Palūgšu arī es kolektīvo padomu: situācija šāda - dzinējmedībās izskrēja 3 sivēni 180m attālumā uz tīra, gluda lauka. Tēmēju ~20-40cm priekšā šņukuram, tā izšāvu trīs reizes pa vienu un to pašu sivēnu, tam nekādu emociju, aizskrēja prom. Attālumu šaušanas brīdī biju noteicis samērā precīzi (mājās samērīju pēc satelīta), šāvienus apstrādāju labi, nejutos ka būtu ko norāvis vai apturējis. Sivēniem skrējiena ātrums, nu neteiktu ka baisi liels, tad kā sanāk, aizšāvu pa aizmuguri garām? 308win tika lietots.
Slēpts
27.01.2015. 21:50
Lidojošam briedim labāk būtu vispār nešaut. Kāds ir viens no baušļiem...ja neesi pārliecināts nešauj.
Slēpts
27.01.2015. 21:50
Kā tad, un visi citi ir lohi un nekā nesajēdz :D Nu nav tā, brīnumi nenotiek, varbūt esi ticis pie kāda lāzera? :D
Slēpts
27.01.2015. 21:53
Jāni ,tavā gadījumā vajadzētu ņemt vērā arī lodes kritumu , iespējams ka vajadzēja ņemt augstāk.
Interesanti citreiz pavērot, kā dažiem vīriem kas šautuvi apmeklē tik uz obligāto atšaušanu ceļgali trīc kad nostājas uz ugunslīnijas, purinās visa bikšu stara. Tad var iedomāties, kas notiekas tad, kad uz tādu mežā nāk virsū medījums. Mandrāža ir drausmīga būšana!
nav viss tā- man pašam kad liku eksāmenu spicajam bija pamatīga mandrāža, bet vairāk tapēc, ka visi skatās virsū un negribas izgāsties. Medībās ir daudz mierīgāk jo neviens uz tevi neskatās un ja netrāpīsi, varēsi atrast ieganstu kapēc, un vispār kam negadās :)
nekad neesmu atbalstījis laikus , bet šoreiz jā
nav viss tā- man pašam kad liku eksāmenu spicajam bija pamatīga mandrāža, bet vairāk tapēc, ka visi skatās virsū un negribas izgāsties. Medībās ir daudz mierīgāk jo neviens uz tevi neskatās un ja netrāpīsi, varēsi atrast ieganstu kapēc, un vispār kam negadās :)