Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vīrieti sakož mežacūka

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 43 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 10.02.2015. 15:29

Raivis
Raivis
Pēdējo reizi manīts 2020-04-27 17:05
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Nītaures mednieku klubs
Atrašanās vieta: Sigulda. Lielstraupe. Nītaure
Medību stāžs: Ir.
Aprīkojums: 16/70, 308win
Medību trofejas: 1
05.02.2015. 21:56
Nu jā! Lasīju un sapratu, ka ir jāpadalās ar savu pieredzi ar psihiatriem!
Pāris gadus atpakaļ vajadzēja pagarināt medicīnisko un aizvilkos Rīgā uz VC4. Psihiatrs iedod aizpildīt anketu, tipa - tests. Ar jā un nē! Uz jautājumu, vai varētu šaut pa cilvēku, ierakstu jā, jo prātā apceru apdraudējumu savai un ģimenes locekļu dzīvībai. Nu nez, mani pēc tam kādu stundu drāza un pratināja, kamēr palūdza izlabot testa atbildi un parakstīties, ka esmu pārpratis jautājumu!Un tas pie visa tā, ka es redzēju, kādiem inteliģences neapgrūtinātiem elementiem nebija nekādu problēmu ar psihiatru. Tad arī es sapratu, ka nākamreiz neaizraušos ar visādu gudru spriedelēšanu! :)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-09-04 20:05
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
05.02.2015. 22:39
Pievienojos Raivim: akurāt pāris gadus atpakaļ, VC4 un pie psihiatra. Anketa tā pati. Es gan uzrāvos uz jautājumu: vai mēdz būt agresijas uzliesmojumi? Tā kā neesmu sasniedzis budisma augstāko līmeni, vai dzīvi nepavadu zaļo dūmu radītajā apcerīgumā, atbildēju, ka jā: kaut vai situācijā, kad uz ceļa kāds priekšā nogriež un vēl uztaurē, domās apceru "taisnīguma atjaunošanu". Par nepareizo atbildi arī stundu drāza, ka man ir agresijas uzliesmojumi, ieroci nedrīkst dot (pistole man jau ir 10 gadus). Beigās tas pats: atbildes labošana, esmu pārpratis jautājumu un autogrāfs apakšā :D
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-09-04 20:05
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
05.02.2015. 22:47
Gribu vēl papildināt: konkrētajā anketā jautājumi ar jā/nē atbildēm bija tādi, ka piekasīties varēja jebkurā gadījumā: ja visur atbildi ar "nē", tad psihiatrs var uzjautāt, kādēļ savu nimbu nenēsā, un vispār, ko tu "irs ar vienvārdsakot"? Savukārt, tikko kaut kur atķeksē "jā", tad jautājums, kuri sanitāri un par $ cik tevi no slēgtās iestādes izlaiduši? :)))
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 18:02
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: Neliels
Aprīkojums: ИЖ - 27E, Tikka T3, Savage 25
Medību trofejas: 3
06.02.2015. 06:16
Nesaprotu es šito stulbumu, ka liek atbildes mainīt. Tiešām - ja nespētu izšaut uz cilvēku, kāpēc tad vispār pistole jānēsā? Zvirbuļus šaus, vai pašaizsardzībai no vilcieniem?
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
06.02.2015. 10:39
Redziet, kungi, es jau to pastāstu "pacients1/2 un psihiatrs" ne no pirksta izzīdu. Izrādās, ne man vienīgajam tāda interesanta pieredze :D
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-17 06:31
06.02.2015. 18:29
ka tik viņi nesamācās no šitā. Es nezinu, vai ir kas mainījies ar pašaizsardzības ieročiem. Medniekiem skaidrs, bez praktiskā eksāmena katrā no veidiem ne gludo, ne vītni neredzēt, sportam vajadzīgo gadu stāžs un sporta klase ir zināmu iemaņu pazīmes.
................................
Tās sporta klases un stāži ir pilnīgākais idiotisms. Tas varbūt darbojās psrs laikā, kad DOSAF bija katrā rajonā un tur gribētāju apgādāja ar ieroci un munīciju.
Kā ir tagad? Cik Brīnumzemē ir šaušanas sporta klubu, turklāt tādu, kuri nepārkāpjot likumu var šaut gribētāju apgādāt ar ieroci, munīciju un pavadīt viņu uz sacensībām? Protams visi izdevumi uz censoņa rēķina. Turklāt ir ierobežojumi sportistam ieroča iegādē, atļauts tikai tāds, kāds nepieciešams konkrētajā sporta disciplīnā. Gribi pašaut citu disciplīnu, kurā nepieciešams cits ierocis, atkal viss marasms sākas no jauna.
Anrijs
Anrijs
Pēdējo reizi manīts 2023-05-25 16:07
06.02.2015. 18:46
Es negribētu piekrist par ierobežojumu sporta ieroča iegādē. Nav nekāda marasma, sportists brīvi piesaka savu vēlmi iegādāt atļauju sistēmā jebkuru sporta lietojuma ieroci un visa iegādes procedūra kā ar medību ieroci.
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
06.02.2015. 19:38
Bet vai tas ir normāli, ierocis lielā vītne atrodas jau mājās seifā ,gribu mazkalībra ieroci,un visa iegades procedūra no jauna , kaut no pirmās procedūras pagājuši trīs meneši ,grib cilvēks divus ieročus uzreiz lai nav lieka ķēpa ne viņiem ne pašam ,NĒ ko jūs , otro tad pēc tam ,un sākas vis no gala......
Slēpts
06.02.2015. 23:34
Anrij, sporta klases ir atceltas?
Anrijs
Anrijs
Pēdējo reizi manīts 2023-05-25 16:07
07.02.2015. 08:10
Nav. Jābūt vismaz otrajai.