Nu kā tad šo nosaukt - NEZINU, bet viedoklis ir?!
Man Tev ir reāls priekšlikums,kas būs Tev arī, kā paskaidrojums tam, ka pieliekot kaut ko pie stobra mainās trāpījuma vieta, jo vibrācija mainās (tas vienbkāršiem vārdiem :D).
Tātad paņem iepērc zilo izoleni, pie reizes nopērc 500g metāla gabalu, pietin to pie sava Browning stobra gala un aizej izšauj pa mērķi un tad Tev viss kļūs skaidrs. Ja pēkšņi trāpījums būs tur pat, varbūt nopirkšu Tev konjaku - OK :D Tikai visu to nofilmē ;)
No sērijas IMHO. Par to, ka uzliekot klusinātāju, lode iet zemāk. Šautenei ir smaguma cents, kas nesakrīt ar stobra ass līniju. Laide, pastobre, sprūda mehānisms smaguma centru nobīda uz leju no stobra ass līnijas. No fizikas: ja uz ķermeni iedarbojas mahānisks spēks, ķermenis pārvietosies taisnā virzienā, ja pieliktā spēka virziens iet caur ķermeņa smaguma centru. Ja spēka pielikšanas virziens iet kermaņa smaguma centram garām, ķermenis pagriežas ap smaguma centu. Pieliekot klusinātāju, nedaudz, bet tomēr , smaguma centrs pavirzās stobra ass līnijai tuvāk (stobrs kļūst smagāks, smaguma cents cenšas būt tuvāk smagākai ķermaņa vietai). Protams, arī attiecībā pret stobra garenasi smaguma cents pārvietojas, kas arī kaut kādu lomu droši vien nospēlē. Līdz ar to šāviena brīdī srobra pagriešanās ap smaguma centru notiek mazāk. Tādēļ lode trāpa zemāk. Tas ir gadījumā, ja smaguma centrs bijis zem srobra ass līnijas. Ja šautena viegla un aprīkota ar salīdzinoši smagu optiku, var būt, ka smaguma centrs tad sanāk virs stobra ass līnijas. Tad uzskrūvējot klusinātāju panākam to, ka smaguma cents panāk uz leju un lode lido augstāk.
Nu un kā varētu izskaidrot trāpījumu blīvuma uzlabošanos šaujot ar klusinātāju ? Piesienot 500 g. metāla gabalu stobram diez vai dabūtu ko līdzīgu :)
Slēpts
01.12.2016. 19:46
Pirmais, ne pārāk, ticamais - sabremzētās gāzes negrūsta lodi tai izlidojot pa stobra galu pēc klusinātāja. Otrs, kas man liekas ticamāks- samazinātā skaņa un atsitiens ļauj šāvējam mazāk bīties no šāviena, tādējādi ļaujot precīzāk kontrolēt ieroci un nospiedienu.
Slēpts
01.12.2016. 20:19
Kāda tur nakren vibrācija? Drīzāk Guntara minētais iespaido to nobīdi. Tas puskilo klucis to plāno stobru vienkārši noliec :D
Slēpts
01.12.2016. 20:26
Guntar, es domāju, ka arī atsvara attālums no pleca to iespaidos, jo tas pagrieziens notiek pie pleca, bet atsvars tad stobra galā
Tas puskilo klucis to plāno stobru vienkārši noliec :D
Man VTR stobram ar visu to ka klusinātājs ir daļēji uz stobra un ar visu "apgraizīšanu " tāpat bija ap 15 cm precīzi pa vertikāli uz leju.
Stobra bremze man it kā neļāva uzraut šāvienu, bet uzliekot klusinatāju tāpat uz leju kā visiem. Bet esmu novērojis tādu problēmu- šaujot no cieta atbalsata ir pilnīgi cits trāpījums kā no mīksta. No cieta šaujot 312 metros buku kaklā noliku, bet no jakas uz kapota ap 200 m bukam desas pa sniegu.
Nu kā tad šo nosaukt - NEZINU, bet viedoklis ir?!
Man Tev ir reāls priekšlikums,kas būs Tev arī, kā paskaidrojums tam, ka pieliekot kaut ko pie stobra mainās trāpījuma vieta, jo vibrācija mainās (tas vienbkāršiem vārdiem :D).
Tātad paņem iepērc zilo izoleni, pie reizes nopērc 500g metāla gabalu, pietin to pie sava Browning stobra gala un aizej izšauj pa mērķi un tad Tev viss kļūs skaidrs. Ja pēkšņi trāpījums būs tur pat, varbūt nopirkšu Tev konjaku - OK :D Tikai visu to nofilmē ;)
Man VTR stobram ar visu to ka klusinātājs ir daļēji uz stobra un ar visu "apgraizīšanu " tāpat bija ap 15 cm precīzi pa vertikāli uz leju.
Stobra bremze man it kā neļāva uzraut šāvienu, bet uzliekot klusinatāju tāpat uz leju kā visiem. Bet esmu novērojis tādu problēmu- šaujot no cieta atbalsata ir pilnīgi cits trāpījums kā no mīksta. No cieta šaujot 312 metros buku kaklā noliku, bet no jakas uz kapota ap 200 m bukam desas pa sniegu.