Veči -ne Jūs izlasiet likumus līdz galam un ne Jūs saprotat to būtību . Pēc likuma un to pavadošajiem skaidrojumiem -lai pierādītu savas porcijas likumību jābūt vismaz 3. pielikuma kopija . Ir pat paredzēts sods - ja nemaldos sākot no kautkādiem 70 euo (precīzi neatceros) .
Gati - MK noteikumi ir uzrakstīti skaidri un nepārprotami - 3.pielikums aizpildāms pirms medījuma sadalīšanas un tas paliek pie medību vadītāja un nekādas KOPIJAS nevienam nav vajadzīgas - kā jau arī minēja Liepiņa kungs. Un VMD nav tiesību neko interpretēt vai izdomāt papildus'- atceramies, ka VMD darboņiem arī ir jāievēro likums un MK noteikumi!!!
Bet ja runā par šeit ievietoto VMD skaidrojumu - tas ir tikai skaidrojums ar rekomendējošu raksturu - respektīvi, ja kāds grib kopēt 3.pilikumu, lai "visādi" nepiesienas bez pamata, OK kopējiet, bet šādas darbības nav OBLIGĀTAS...
Nu bet rudenī , vīru rindai priekšā ko teiksim ? Ja nokrīt , tad rokas klāt nelikt un gaidīt kamēr ierodas "savilcējs", vai tomēr, pavelkam to buķeli līdz piebraucamai vietai un ja redzat ko aizdomīgu , laižat roku vaļā un tēlojam muļķīšus. Nu nebāzīs jau katram viesmedniekam pilnas kabatas ar savilcēju komplektiem.:)??
Laimoni
Piekrītu, ka dzinējmedībās būs čakarīgāk ar savilcējiem, tas tikai sarežģīs šo procesu, bet nu tāda ir medību vadītāja atbildība un pienākums. Varbūt tas būs apgrūtinoši, bet nu noteikumi mums skaidri un gaiši šādu lietu paģēr:
"51. Medību vadītāja pienākumi:
51.6. noskaidrot katra šāviena rezultātu ..................;
51.7. nodrošināt limitētā medījamā dzīvnieka marķēšanu ar marķieri pirms tā sadalīšanas vai pārvietošanas no vietas, kur tas nomedīts, kā arī organizēt nomedīto dzīvnieku pārvietošanu līdz transportlīdzeklim;"
Nezinu vai tas ir pareizi, laiks rādīs.
Varbūt uzlabosies drošība, jo medību vadītājs redzēs no kurienes ir šauts un kur nomedīts medījums. Šobrīt bieži daudz kas tiek noklusēts.
Slēpts
28.05.2015. 09:20
Uģi!
Vai esi pārliecināts ka zini VISUS MK noteikumus, kuros ir atrunātas medības un medījums?
Es iepriekš vienus izvilku- kas rakstīti 2010. gadā un vēl ar vien ir spēkā esoši - par medījumu pārvietošanu uz pārstrādi un pārdošanu nelielos apjomos.
Es neesmu pārliecināts , vai nav vēl kādi, kuros , iespējams ir noteikts arī tas , ja tiek pārvietota medījumu gaļa pašpatēriņam..
Tāpēc jau es teicu- ka normāli es neredzu iemeslu CP kaut kādus papīrus par gaļu rādīt- bet ja nu gadās ZINOŠA CP ekipāža un nocitē man MK noteikumus uz kuru pamata , kaut kādiem dokumentiem ir jābūt- tad labāk tomēr ir ja 3.pielikuma kopija ir..
11. Lai medījamo dzīvnieku vai tā gaļu piegādātu galapatērētājam vai uzņēmumam, mednieks un valsts pilnvarots veterinārārsts vai apmācīta persona aizpilda pavaddokumentu medījamo dzīvnieku vai to gaļas piegādei mazā daudzumā (turpmāk – pavaddokuments) (pielikums). Pavaddokumentam pievieno medības reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā Valsts meža dienesta izsniegtu medību atļauju limitētiem medījamiem dzīvniekiem vai tās kopiju
Uzsvars un VMD izsniegtu medību atļauju - 3.pielikums nav un arī nevar būt uzskatāms par VMD izsniegtu atļauju - nu tas taču Ivar ir skaidrs!!!
Ko tur tik ļoti sarežģīt lietas? Pēc Civillikuma ar savu īpašumu es varu darīt ko gribu. Medījamais dzīvnieks nonāk manā īpašumā pēc tam, kad esmu to likumā paredzētā kārtībā nomedījis. Ja sadalu to 1000 gabalos un izdalu 1000 cilvēkiem - tā ir mana prerogatīva tā rīkoties un nekādas piskas nav jākopē un jādod līdzi.
Būtiskākais ir pats piegūšanas fakts - bezīpašnieka medījamais dzīvnieks, nomedīts likumā paredzētā kārtībā (legāls mednieks, legāls ierocis, legālas platības, medību atļauja, korekti aizpildīta dokumentācija) šo dzīvnieku ar visām parpalām padara par ieguvēja īpašumu. Bet īpašnieka vara pār īpašumu ir bezgalīga, ja vien nav tieša aizlieguma konkrētai rīcībai.
Vai saldētavā katrai porcijai arī kopēsiet klāt papīru? Jo ja aiziet līdz marazmam, tad - kā pierādīsi, ka visi 20 sasaldētie gaļas gabali iegūti likumīgi? Un galu galā - arī šašlikam tad jau prasās katram gabaliņam klāt kopēto papīru :D
Arni ,šašlikam vēl nieks,bet ja man mājā 50gab bundžas bez etiķetēm ar medijuma gaļu ,tad jārau visas vaļā lai noskaidrotu izcelsmi ????? Par to ka kolektīva vadītājam tagad ar šlipšu ieviešanu papildus darbības jāveic arī nav taisnība , par kolektīva vadītāju pats sevi neiceļ ,kolektīvs veido valdi tā izvirza kandidātus un tad vis kolektīvs balso un par varu nevienu nespiež kļut par kol vadītāju,vēl jau tagad pēc jauniem likumiem kolektīva vadītājiem un medību vadītājiem ir lielā atbildība atvieglota katrs medībās atbild pats par sevi,taka ja reiz apņēmies esi večiem būt par barvedi tad arī kautkas ir jādara.
Par to ka kolektīva vadītājam tagad ar šlipšu ieviešanu papildus darbības jāveic arī nav taisnība
Valdi
Kolektīva vadītājs nav tas pats, kas medību vadītājs!
Kolektīva vadītājs teorētiski var būt arī ne mednieks, bet medību vadītājs ir persona, kas ir nokārtojis attiecīgu medību vadītāja eksāmenu!
Goda vārds nezināju ka eksistē arī kolektīva vadītāji nemednieki,arī tas ir kautkā dīvaini ja kolektīva vadītājs bez medību vadītāja tiesībām,par medību vadītāju apliecības iegūšanu var neskaidrot ,sen jau tāda ir.
Slēpts
28.05.2015. 11:09
Uģi.
Uzsvars un VMD izsniegtu medību atļauju - 3.pielikums nav un arī nevar būt uzskatāms par VMD izsniegtu atļauju - nu tas taču Ivar ir skaidrs!!!
konkrētie noteikumi ir 2010. gada.- bet vēl ar vien SPĒKĀ ESOŠI.
Šobrīd, ar savilcēju ieviešanu ir izveidojies dokumentāls TUKŠUMS- jo šobrīd atļauja reāli ir tikai marķieru saraksts kādi ir izsniegti.
Bet tas kas agrāk bija AIZPILDĪTA (norakstita)medību atļauja (tautas valodā licence) šobrīd ir tikai un vienīgi 3. pielikums.
interesanti- desu ceham sarakstu ar izsniegtajiem marķieriem piedāvāsi?:)) un atbilstoši iespējai varbūt pat oriģinālu:))
Medību vadītāja pienākumi agrāk un tagad de facto ir vieni un tie paši. Tikai agrāk tie vienkārši netika pildīti - nu neskraidīja medību vadītājs pa mastu lielākotiesu. Arī tagad - iedod takš katram "līnijas nostādītājam" kādu marķieri - vispārīgā gadījumā pietiks. Stastistiski medniekiem taču savās platībās ir zināms, kurā vietā konkrētā veidā mastu dzenot parasti ir vairāk medījumu un kurā vietā mazāk. Ja nav zināms, tad ir laiks sākt atcerēties. Zvēru pārejas vietas patiesībā ir kaut kas ļoti statisks, kas nemaz tik ļoti nemainās. Piespiedu kārtā to var mainīt, bet arī tad - uzvedība parasti ir tipveidīga. Parasti - tas nozīmē lielākajā daļā gadījumu. To, ka būs atsevišķi izņēmumi - tas ir skaidrs, bet marķieru sadali izveikt, balstoties uz tipiskajiem scenārijiem, var diezgan precīzi :)
Gati - MK noteikumi ir uzrakstīti skaidri un nepārprotami - 3.pielikums aizpildāms pirms medījuma sadalīšanas un tas paliek pie medību vadītāja un nekādas KOPIJAS nevienam nav vajadzīgas - kā jau arī minēja Liepiņa kungs. Un VMD nav tiesību neko interpretēt vai izdomāt papildus'- atceramies, ka VMD darboņiem arī ir jāievēro likums un MK noteikumi!!!
Bet ja runā par šeit ievietoto VMD skaidrojumu - tas ir tikai skaidrojums ar rekomendējošu raksturu - respektīvi, ja kāds grib kopēt 3.pilikumu, lai "visādi" nepiesienas bez pamata, OK kopējiet, bet šādas darbības nav OBLIGĀTAS...
Laimoni
Piekrītu, ka dzinējmedībās būs čakarīgāk ar savilcējiem, tas tikai sarežģīs šo procesu, bet nu tāda ir medību vadītāja atbildība un pienākums. Varbūt tas būs apgrūtinoši, bet nu noteikumi mums skaidri un gaiši šādu lietu paģēr:
"51. Medību vadītāja pienākumi:
51.6. noskaidrot katra šāviena rezultātu ..................;
51.7. nodrošināt limitētā medījamā dzīvnieka marķēšanu ar marķieri pirms tā sadalīšanas vai pārvietošanas no vietas, kur tas nomedīts, kā arī organizēt nomedīto dzīvnieku pārvietošanu līdz transportlīdzeklim;"
Nezinu vai tas ir pareizi, laiks rādīs.
Varbūt uzlabosies drošība, jo medību vadītājs redzēs no kurienes ir šauts un kur nomedīts medījums. Šobrīt bieži daudz kas tiek noklusēts.
Vai esi pārliecināts ka zini VISUS MK noteikumus, kuros ir atrunātas medības un medījums?
Es iepriekš vienus izvilku- kas rakstīti 2010. gadā un vēl ar vien ir spēkā esoši - par medījumu pārvietošanu uz pārstrādi un pārdošanu nelielos apjomos.
Es neesmu pārliecināts , vai nav vēl kādi, kuros , iespējams ir noteikts arī tas , ja tiek pārvietota medījumu gaļa pašpatēriņam..
Tāpēc jau es teicu- ka normāli es neredzu iemeslu CP kaut kādus papīrus par gaļu rādīt- bet ja nu gadās ZINOŠA CP ekipāža un nocitē man MK noteikumus uz kuru pamata , kaut kādiem dokumentiem ir jābūt- tad labāk tomēr ir ja 3.pielikuma kopija ir..
Būtiskākais ir pats piegūšanas fakts - bezīpašnieka medījamais dzīvnieks, nomedīts likumā paredzētā kārtībā (legāls mednieks, legāls ierocis, legālas platības, medību atļauja, korekti aizpildīta dokumentācija) šo dzīvnieku ar visām parpalām padara par ieguvēja īpašumu. Bet īpašnieka vara pār īpašumu ir bezgalīga, ja vien nav tieša aizlieguma konkrētai rīcībai.
Vai saldētavā katrai porcijai arī kopēsiet klāt papīru? Jo ja aiziet līdz marazmam, tad - kā pierādīsi, ka visi 20 sasaldētie gaļas gabali iegūti likumīgi? Un galu galā - arī šašlikam tad jau prasās katram gabaliņam klāt kopēto papīru :D
Valdi
Kolektīva vadītājs nav tas pats, kas medību vadītājs!
Kolektīva vadītājs teorētiski var būt arī ne mednieks, bet medību vadītājs ir persona, kas ir nokārtojis attiecīgu medību vadītāja eksāmenu!
konkrētie noteikumi ir 2010. gada.- bet vēl ar vien SPĒKĀ ESOŠI.
Šobrīd, ar savilcēju ieviešanu ir izveidojies dokumentāls TUKŠUMS- jo šobrīd atļauja reāli ir tikai marķieru saraksts kādi ir izsniegti.
Bet tas kas agrāk bija AIZPILDĪTA (norakstita)medību atļauja (tautas valodā licence) šobrīd ir tikai un vienīgi 3. pielikums.
interesanti- desu ceham sarakstu ar izsniegtajiem marķieriem piedāvāsi?:)) un atbilstoši iespējai varbūt pat oriģinālu:))