Baigā problēma - izsludina iepriekš, kā uz visiem samitiem - aizliegta gājēju un transporta kustība tur un tur, ar tiesībām arestēt tos, kas nav piederoši un vazājas+ar nopietnu naudas sodu (tas preventīvi no padebīliķiem, kam šķiet, ka cūkas pilsētā rullē). Policija norobežo teritoriju, iekšā saliek torņu, marķē šaušanas sektorus un mierīgi, ar traucēšanu noņem visu. Izmanto tikai gludstobrus. Šauj tikai leņķī uz leju.
Taisa komisijas un Velns viņu zina ko, pa lielam triviālā situācijā - jo runa tomēr ir par mežiem, nevis dzīvnieku skaita ierobežošanu starp mājām, mašīnām un cilvēkiem. Medības tās nebūtu, tos, kas piedalās var īpaši vēl instruēt, likt civiltiesisko apdrošināšanu uztaisīt uz vismaz 50k, vēl tur ko...bet - interesenti būtu, 100%. Un pat piemaksāt būtu gatavi, lai piedalītos. No maksas izveidot materiāli tehnisko bāzes pamatu pilsētas mednieku institūcijai.
Maira Megne pieļāva, ka sākumā varētu veikt pilotizmēģinājumus, liekot lamatas
Esmu mednieks iesācējs, varbūt kolēģi kaut ko vairāk zin par MEŽACŪKU LAMATĀM???
veterinārārsts Jānis Beinerts uzsvēra, ka ar medībām nevajag steigties, vajag rast risinājumu. "Nevajag ar mežacūkām karot, bet gan sadzīvot,"
Galma ākstam, tas ir, ārstam, arī ir savs viedoklis
Zemkopības ministrijas (ZM) Meža departamenta pārstāvis Jānis Bārs gan oponēja veterinārārstam, norādot, ka, piemēram, sadzīvošana ar bebriem Rīgas kanālā nav izdevusies. Viņš gan piekrita, ka medības ir galējais risinājums: "Nevajag sākt ar lielgabalu."
ZM pārstāvis pauda arī ideju, ka ar mežacūkām varētu tikt galā iekšlietu sistēmas darbinieki, nevis mednieki. Tāpat viņš atgādināja, ka mežacūka, pat ja sver ap 30 kilogramiem, spēj nogāzt gar zemi jebkuru pieaugušu cilvēku.
Slēpts
20.05.2015. 21:01
Arni, vai tad drošāk nav cūčus samidzināt un izvest ārā? Problēma jau pa lielam ir, ka nevar izdomāt cik un kā dalās.
Es tik nesaprotu, ko tie bezpajumtnieki guļ? Gaļa staigā gar degunu
Slēpts
20.05.2015. 21:03
Esmu mednieks iesācējs, varbūt kolēģi kaut ko vairāk zin par MEŽACŪKU LAMATĀM???
tak tāda pati lamata kā citiem dzīvniekiem, pilsētā normāla lieluma izturīgs būris ;)
Vēl var iegūglēt kā ASV cūkas ķer, tur vienā rāvienā bars noķerts ;)
http://apollo.tvnet.lv/zinas/m...
http://apollo.tvnet.lv/zinas/r...
Taisa komisijas un Velns viņu zina ko, pa lielam triviālā situācijā - jo runa tomēr ir par mežiem, nevis dzīvnieku skaita ierobežošanu starp mājām, mašīnām un cilvēkiem. Medības tās nebūtu, tos, kas piedalās var īpaši vēl instruēt, likt civiltiesisko apdrošināšanu uztaisīt uz vismaz 50k, vēl tur ko...bet - interesenti būtu, 100%. Un pat piemaksāt būtu gatavi, lai piedalītos. No maksas izveidot materiāli tehnisko bāzes pamatu pilsētas mednieku institūcijai.
http://www.delfi.lv/news/natio...
Galma ākstam, tas ir, ārstam, arī ir savs viedoklis
Es tik nesaprotu, ko tie bezpajumtnieki guļ? Gaļa staigā gar degunu
tak tāda pati lamata kā citiem dzīvniekiem, pilsētā normāla lieluma izturīgs būris ;)
Vēl var iegūglēt kā ASV cūkas ķer, tur vienā rāvienā bars noķerts ;)