No pieredzes varu teikt, ka tie kamikadzes, kuri dzinējmedību laikā maskējas, būtu jāsūta dzinējos. Man, kā "štata dzinējam" reiz bija gadījums - mastā savainots kuilis, bet vēl ar pārskrējieniem kustas, es eju pakaļ. Kuilis spītīgi ar suņiem spiedās ārā no masta, man pa šāvienam nesanāca. Es izskrēju uz mednieklīnijas (masta gals), kur jāstāv medniekam - mednieka nav. Kuilis ar suņiem lēnām nāca ārā - kad viņš izleca uz ceļa, es paguvu (pirms saskrien suņi) izšaut. Cūka zemē, bet man no otras puses viens saka - tu gan ātri viņu apskrēji. Izrādās mednieks tomēr bija - pārvilcis parasto cepuri un ielīdis krūmā. Tam pajolim jau ap 60 gadu, tāpēc pa purnu nedabūja. Kad prasīju, kāpēc viņam nav cepures vai vestes, viņš atbildēja - brieži tomēr baidās no sarkanās krāsas...
Atkal kārtējā piekasīšanās sīkumiem ar mērķi iekasēt. Kad beidzot vēlmi dzīvot atstās paša cilvēka rokās. Kā inspektors, kurš medniekus sagaida pie mašīnām, var spriest par to kas notiek mastā, pofig ka kāds mednieks izčāpo no meža bez cepures, ja viņš ir bez cepures visu laiku tad lai pārējie mednieki to aizrāda, kuri to patiešām redz visu laiku. Kāda tad tur sodīšana, sanāk tikai tāda naudas pārdale, inspektors savāc to kas pašnāvniekam tāpat nebūs vajadzīgs. Ja jau patiešām rūp cilvēku dzīvības kapēc tad neviens nedod prēmijas par likumu ievērošanu es domāju ka tas jebkuram pašnāvniekam būs stimuls vienmēr oranžo cepuri vai vesti uzvilkt.
vot tas tiem vecajiem ir jāskaidro, ka briedim un citiem dzīvniekiem pofig tā cepure, pat veste, pirmais, ko pamanīs būs kustība. UN dzinējmedībās, ja suns karājas aizmugurē, tad tam dzīvniekam vairs nav laika meklēt medniekus, pašam dzenot ir sanācis aiz koka aizstāties, kad briežu bars mūk no suņa
Sods par ātruma pārsniegšanu vēl ir saprotams tur tomēr var kādu lieku ļautiņu uz viņpasauli aizraut. Oranžās cepures neesamība apdraud tikai vienu ļautiņu. Un otrs, oranžās cepures neatceļ aizliegumu šaut pa mednieku līniju, ja tiek veikts šāviens pa mednieku līniju, tad ir pie vienas vietas, kas otram medniekam mugurā, viņš nav pamanīts jebkurā gadījumā.
tie kas šauj pa mednieku līniju, ir jāizslēdz no medniekiem, jo masts ir jāpārzin, virzieni kuros drīkst šaut, vēl jo vairāk. Tapēc neatkarīgi no tā vai redzi vai neredzi blakus esošo mednieku, tur šaut nedrīkst.
Kaspar, kad tu sapratīsi ka noteikumi radīti nevis lai piesietos, bet lai pasargātu?
Kaspar, kad tu sapratīsi ka noteikumi radīti nevis lai piesietos, bet lai pasargātu?
Bet tad lai sargā un nepiesienas. Tā pati šaušana pa mednieku līniju, rupjš medību noteikumu pārkāpums, par ko inspektors izrakstīs protokolu, varbūt papīrus atņems, iekasēs naudu un viss un par tālāko viņam bēda maza, atradušies sargeņģeļi, īsto pārmācošo sodu tāpat tas likumpārkāpējs dabūs no pārējiem medniekiem izsistu zobu paskatā. Drīzāk likumu es izlasot domāšu par to kā neatrauties pa muti no pārējiem medniekiem. Inspektoram vēl vaina ir jāpierāda, jo viņš klāt notikuma vietā nebija, no mednieka, kuram lode laimīgā kārtā palidojusi gar degunu, neko nenoslēpsi, pa muti bez liekas runāšanas.
Kaspar, skatos, Tev ļoti patīk atrast nepilnības visur kur un deklamēt, cik nekrietni gan ir likumi, cik nekrietni ir to kontrolētāji u.tml.
Ja reiz tās medības ir tik nelāgas likumu dēļ, tad pastāv vienmēr iespēja iet ogot, sēņot, makšķerēt, nodarboties ar orientēšanas sportu, nūjošanu, audzēt šinšillas vai ko citu - demokrātiskāku. Vēl labāk ir kļūt aktīvam un ne tikai runāt forumā, bet pamatoti bīdīt likumu izmaiņas, JA REĀLI nepieciešamas.
Šādi - man nepatīk, tāpēc likums ir slikts, par Tevi neko labu neliecina. Visi likumi ne vienmēr ir labi, bet vai tāpēc visi vienā laidā gaužas un čīkst?
Es vairāk pēc būtības skatos - spilgtais apģērbs ir nepieciešamība - kāda starpība, kur mednieku neredz - uz līnijas vai ne uz līnijas. Nesaku, ka drīkst šaut pa līniju. -Nevienam vieglāk nepaliks, ja otru nošaus pēc noteikumiem...
Vēl labāk ir kļūt aktīvam un ne tikai runāt forumā, bet pamatoti bīdīt likumu izmaiņas, JA REĀLI nepieciešamas.
It kā jau forumā vajadzētu būt dzirdīgām ausīm, un pie nākamo likumu bīdīšanas piebilst arī par šīm lietām. Ja jau es esmu vienīgais, kas gaužas un kuram viss ir slikti, es šīs tēmas nesāku es tikai savā stilā pasaku ka likumi ir neizprotami un pievienojos tēmas aizsācējam.
Gribēju piebilst, ka reālu sodu toreiz nesaņēmu, bet patīkami nav, kad tu domā, ka visu dari pareizi, bet izrādās, ka nē.
Pasakat man kā var nonākt šādā situācijā, likums ir jāraksta nepārprotami, lai viņu izlasot būtu skaidrs kas un kā jādara, nevis tad kad inspektors to paskaidro ar vai bez soda.
Bet tad lai sargā un nepiesienas. Tā pati šaušana pa mednieku līniju, rupjš medību noteikumu pārkāpums, par ko inspektors izrakstīs protokolu, varbūt papīrus atņems, iekasēs naudu un viss un par tālāko viņam bēda maza, atradušies sargeņģeļi, īsto pārmācošo sodu tāpat tas likumpārkāpējs dabūs no pārējiem medniekiem izsistu zobu paskatā. Drīzāk likumu es izlasot domāšu par to kā neatrauties pa muti no pārējiem medniekiem. Inspektoram vēl vaina ir jāpierāda, jo viņš klāt notikuma vietā nebija, no mednieka, kuram lode laimīgā kārtā palidojusi gar degunu, neko nenoslēpsi, pa muti bez liekas runāšanas.
Ja reiz tās medības ir tik nelāgas likumu dēļ, tad pastāv vienmēr iespēja iet ogot, sēņot, makšķerēt, nodarboties ar orientēšanas sportu, nūjošanu, audzēt šinšillas vai ko citu - demokrātiskāku. Vēl labāk ir kļūt aktīvam un ne tikai runāt forumā, bet pamatoti bīdīt likumu izmaiņas, JA REĀLI nepieciešamas.
Šādi - man nepatīk, tāpēc likums ir slikts, par Tevi neko labu neliecina. Visi likumi ne vienmēr ir labi, bet vai tāpēc visi vienā laidā gaužas un čīkst?
It kā jau forumā vajadzētu būt dzirdīgām ausīm, un pie nākamo likumu bīdīšanas piebilst arī par šīm lietām. Ja jau es esmu vienīgais, kas gaužas un kuram viss ir slikti, es šīs tēmas nesāku es tikai savā stilā pasaku ka likumi ir neizprotami un pievienojos tēmas aizsācējam.
Pasakat man kā var nonākt šādā situācijā, likums ir jāraksta nepārprotami, lai viņu izlasot būtu skaidrs kas un kā jādara, nevis tad kad inspektors to paskaidro ar vai bez soda.