Šodien vārdadienu svin Magda, Magone, Mērija, rītdien - Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Mednieki nošauj ģimenes mīluli

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.01.2016. 19:48

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
10.11.2015. 08:46
Man jau liekas, ka katrai pusei, izņemot dažus ekstremāļus, par kuriem raksta Māris M., ir sava taisnība.
Protams, ir dažas neapstrīdamas patiesības- medību suņi mēdz noklīst, ne-medību suņi mēdz skraidīt pa mežu, cits meitās iedams, cits- stirnas plēsdams. Tie stirnu plēsēji noteikti mežā nevar atrasties, tas arī visiem ir skaidrs kā 2x2
Man gan liekas, ka vairums mednieku medī savās platībās un vajadzētu +/- zināt, kuri suņi ir malumednieki, bet kuri vienkārši kādu soli tālāk no mājas paiet. Es nesaku, ka nevar šaut ļaunprātīgos plēsējus, bet nu katru suni, ko redz, gāzt no kātiem pilnīgi noteikti nedrīkst! Diemžēl, es esmu saklausījusies visādus brīnumus no zemnieku puses, gan zinu gadījumus, kad suns ir nošauts 50 m no mājas tajos laikos, kad varēja šaut 200 m no mājas, gan, kad nošauts suns, kas kopā ar bērniem dzina mājās govis, nošauts bērnu acu priekšā, gan kad no braucošas mašīnas ir šauts pa suni sētā... un tad mēs brīnāmies, ka medniekus nemīl un sauc par slepkavām?
Par to, ka šaut nedrīkst medību šķirņu suņus. It kā jau pareizi, visiem skaidrs, ka suņi medībās mēdz aizklīst tālu. Bet, diemžēl, mūsu tautas (arī mednieku) izglītība suņu jautājumos ir tik zema, ka nevar paļauties uz mednieku zināšanām, pieņemot neatgriezenisku lēmumu. Es vēl atceros laikus, kad mednieku vairums neatpazina asspalvainu jagdterjeru! Un kad es 2.5 gadus atpakaļ iegādājos asspalvaino taksi, no mūsu kolektīva 40 vīriem tikai viens- tāds, kas visu mūžu ir medījis tikai ar takšiem un par takšiem ir kaut ko lasījis, viņu atpazina. Visi pārējie uzskatīja to par krustojumu un medību vadītājs ne par ko negribēja viņu ierakstīt medību pārskatā, bet, kad es rādīju ciltsrakstus, raustīja plecus un teica: nu jā, ciltsrakstos jau visu ko var sarakstīt, papīrs visu pacieš! Mans draugs, mednieks ar 35 gadu mednieka stāžu, man reiz stāstīja, ka noskatījies krievu raidījumu, kur krievi medī ar krančiem. Es to raidījumu internetā atradu, tur bija krievu raibie dzinējsuņi! Saprotiet, tie visi nav kaut kādi megareti brīnumi! Tās ir medību suņu šķirnes, kas Latvijā ir bijušas pārstāvētas vienmēr, bet pat mednieki ar lielu pieredzi tos neatpazīst!
Nu nedrīkst tik vienkārši pieņemt šādus lēmumus!
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
10.11.2015. 08:16
Kāpēc gan vieniem kolektīviem šie klaiņojošie suņi ir problēma , bet citiem nav? Atbilde ir pavisam vienkārša vieni savas problēmas prot pareizi atrisināt ,bet citi nē. Un tie citi tad arī ņaud virtuālajā vidē cik viss ir slikti un nepareizi. Vai arī otrādi. Domāt vajag un tad rīkoties ,nevis otrādi.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
09.11.2015. 19:30
Jā ar likumu zināšanu abām pusēm klibo baigi .Es gribu redzēt to drošuli kas noklapēs medību suni savā sētā - izdevumu segšana būs iespaidīga .Lai kā mums liktos netaisni - klainojošus suņus ( neuzskaitīšu ko ietver šis termiņš) bez pašvaldības atļaujas šaut nevar ! Ja pašvaldība ir pieņēmusi (es zinu ka ir tādas pašvaldības) saistošos noteikumus , kas ļauj medniekiem bez pieskata atstātos mājdzīvniekus likvidēt - tad uz priekšu .Un vel nevar arī brīvi suns klīst pa tavu privātīpašumu ja Tu nēsi nodrošinājis to ka viņš nevar brīvi iziet no tā ārā .
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
09.11.2015. 18:55
Raimond, izskatās, ka Tev suņa nekad nav bijis. Medību suns ir m e d n i e k a draugs, palīgs un līdzgaitnieks. Medību suns ir darba suns, kura dabiskā vieta ir mežs. Mājas sunim dabiskā vieta ir māja, pagalms utt. Mājas suns, kas sāk klaiņot pa mežu, nekad nepiedalīsies medībās, bet diezgan droši dzenās zvērus, pie reizes tos noplēšot. Medību suns, kurš noklīst medību laikā, parasti cenšas atrast savu saimnieku. Ceru, ka ieviesu skaidrību...
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-07-22 18:10
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
09.11.2015. 18:51
Par jautājumu citā tēmā http://www.medniekiem.lv/discu...
ļoti konkrēti izteicās Uldis Spārns:
Palasam masu saziņas līdzekļos, ja pajautājam suņa saimniekam, - vai Jūsu suns vienmēr ir pie mājas, vai suns klaiņo,
iegūst iztiku pats, kā mācēdams, vai Jūs suni maz barojat?
Atbilde, - nekad, nemūžam, - ēd tikai profesionālo barību, čipots, attārpots, reģistrēts,
un bez manas atļaujas neko, - ni un ni!
Nu ja nu 2 reiz gadā pie meičām/puišiem aizskrien, bet tad pēc pusstundas ir atpakaļ!
Nu tad izdaram secinājumus, - mūsu mežos klaiņojoši suņi nemaz nevar būt!
Nu tad var būt tikai vilki, ja nu kāds mazāka auguma, tad vilka kucēns,
ja nu galīgi nesaprotams, skrejošs spalvu kumšķis, tad šakālis, vai kāda cita introduktīva, mūsu faunai kaitīga suga.
Pēc likuma - automātiska likvidācija un norakšana, lai , pasarg dievs, vēl ACM neiznēsā!
Ko var pērties ar tiem klaiņojošiem suņiem, kuru vienkārši nevar būt,
jo jebkurš saimnieks ievēro visus labturības noteikumus un LR likumdošanu!
Vai esat dzirdējuši, ka kāds saka , - es neievēroju un šie klejo pa mežiem un paši gādā iztiku!?
Slēpts
09.11.2015. 18:46
Tur saimniece tikai bļauj pēc suņa atrašanas,un tā ir vienpusēja versija.Tik pat labi viņa varbūt ir vairākkārt brīdināta ka viņas suns mežā iet medībās.Vienkārši - vienpusējā versija.Un kurš pirmais sāk kliegt to visi(gandrīz visi) skrien žēlot un aizstāvēt.Varbūt medniekiem ar vajadzētu dot presē bildes ar suņiem un noplēstiem meža lopiņiem? Un skaļi bļaut par suņu patvaļu un saimnieku bezatbildību,it sevišķi ja to pašu stirnu noplēš lieguma laikā kad nedrīgst medīt?
Tie kas te kautko raksta par medību suņu pārākumu pret mājas suni,kur Tu esi ieguvis(usi) mednieku apliecību ja nemāki saskatīt atšķirību???
Nesaku ka katru mājas suni būtu jalikvidē ja atrod mežā,tur vajadzētu to visu mēģināt nokārtot pa prātīgo ar saimnieku,nu vismaz sākumā pacensties.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
09.11.2015. 18:36
...Māri,pieej pie spoguļa un uzmanīgi skaties,nu ka tik nimfu neieraugi,vai arī selfijs jabildē.,:)
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
09.11.2015. 18:16
Nu es nezinu... kāda vajadzība būtu malumedniekiem šaut suņus? Lai pazīmētos?

Jēdziens 'malumednieks" rakstā ir minēts apzināti, jo jebkurš mednieks pārkāpjot medību likumu un medību noteikumus, kļūst par malumednieku. Diemžēl liela daļa komentāru autoru arī ir potenciāli malumednieki, jo šeit izteiktā vēlme nogalināt, katru suni, kas nav pieķēdēts, liecina pa viņu vēlmi pārkāpt likumu un noteikumus. Diemžēl, parasti šāda vēlme rodas kompleksu māktiem cilvēkiem, kas neveiksmes savā dzīvē, medībās u.t.t. cenšas kompensēt ar agresīvu vēlmi nogalināt visu dzīvo.Mežā atrast medījumu un to godīgi nomedīt parasti šie "mednieki" nav spējīgi. Protams nogalināt suni, kas aizskrējis uz kaimiņmāju meitās, ir visvieglāk. Tur nav vajadzīgas ne mednieka iemaņas, ne īpaša šaušanas māka. To var izdarīt katrs idiots. Un to, šie kompleksu māktie cilvēciņi, cenšas darīt...
Slēpts
09.11.2015. 17:53
Ja neatnāk, tad neatnāk, bet tad paņem lāpstu un pastrādā.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2016-07-14 16:41
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Gambija
Atrašanās vieta: Viesīte
Medību stāžs: ~7 gadi
Aprīkojums: IZ-43M(12kal.),Zastava M70(7x64),IZ-18(28kal)
09.11.2015. 16:50
Gaužām vienkārši 3 reizes pabrīdini, tad rīkojies!Ja saimnieks pats nesaprot kādas ir sekas patvaļīgai suņu palaišanai,tad jau arī saimnieks būs gatavs šādam pavērsienam,ka pēc vienas no mīluļa pastaigām viņš var neatnākt atpakaļ.