Decembrī, kad viss bija medniekam , krita 18, no tiem 4 maksas. 2016. gadā 80% klubam , 20% medniekam nomedīts ir krietni mazāk. Uzskatu,ka nevajag hobiju jaukt kopā ar biznesu,kā arī nevajag risināt personīgās finanšu problēmas uz ACM rēķina.
Slēpts
27.01.2016. 22:53
Esmu dzirdejis arī šādus variantus. Jā , bet kāds tas pamatojums kāpēc tā naudiņa, kuru medniekam samaksā PVD kā prēmiju par to ka mednieks cīnās pŗet ĀCM jāpārskaita kolektīvam. Ja mēs rūpīgi izlasam PVD rīkojuma, tajā ir teikts ka, ja mednieks nomedījis sieviešu kārtas meža cūku, ir iesniedzis pierādījumu un aizpildījis veidlapas, PVD ieskaita viņa kontā 100 naudiņas. Rīkojumā nekas nav teikts ka tā naudiņa pienākas kolektīvam, vai jānodod kādam citam, ka viņa pienākas medniekmāju remontam , vai medību infrastruktūras uzlabošanai utt. Tās ir vienīgi mednieka un PVD attiecības un citiem tik būtu jāpriecājas par kolēģa veiksmi, nevis jāmeģina ielīst viņa maciņā. Protams ja medniekiem ir vēlēšanās viņi šo naudu var ziedot saviem kolektīviem, bet tam nevajadzētu būt kā obligātam pasākumam. Nu tas tā īsumā mans skatījums uz šo lietu.
Mums neatkrīgi gaide vai dzinējmedības viss kopējā katlā, tā atrunājām jo ir vajadzība kolektīva pilveidošanai.
Vismaz pagaidām neviena izlēciena nav bijis, bet gan jau neiztiksim.
Gunti.
Mēs vēl morāli neeam nobrieduši, ka mums būs ACM pēc mēneša. Lai novērstu to, ka dažs labs risina savas finanšu problēmas uz sivēnmāšu rēķina- tāds arī lēmums. Neviens neliedz medīt- limits jau pagājušo gadu izpildīts, tagad papildus licences.
Mums ir elementāri- nošāvi gaides medībās-tavi eiriki. Nošāvi dzinējmedībās- kopējā katlā.
mums tieši tāpat un visi ir apmierināti, uz gaidi gan medījam sivēnus, pērnos vai kuiļus, dzinejmedības gan kā sanāk. Hobijs vai nē, bet neuzskatu ka pāris cilvēkiem kuri ziemā nododas gaides medībām vēl vajag apdalīt, kā jau te rakstīja tā nauda ir domāta tieši medniekam ka motivācija darboties, no 4 četriem sivēniem,ko man ir nācies uz gaidi nomedīt dotajā periodā 2 bija sieviešu kārtas cūkas, un es nedomāju, ka esmu palicis stāvus bagāts un mans kolektīvs nabadzīgāks.
Slēpts
27.01.2016. 23:22
Nez ko Jūs teiktu, js vienā naktī viens medniekd nomedī trīs cūkas. Divas 3-4 gadīgas viens sivēns... Bet tas augšā zina ko dara - visi trīs bija puikas:)
Slēpts
27.01.2016. 23:30
Ivar, zem vārdiem sieviešu kārtas mežācūka mēs saprotam gan sivēnmātes gan arī sivēnus, es nerunāju tikai par sivenmātēm, bet par visām sieviešcūkām. Protams tīšu sivēnmāšu šaušanu neviens neuzskata par normālu rīcību( izņemot vienu indivīdu), bet pie sivēnu šaušanas tak neviens nezin kas nomedīsies, vai ne.
Slēpts
27.01.2016. 23:34
A kur problēma, kaut vai desmit lai medī. Nezinu, bet mani tas neuztrauktu nemaz.
Vismaz pagaidām neviena izlēciena nav bijis, bet gan jau neiztiksim.
Mēs vēl morāli neeam nobrieduši, ka mums būs ACM pēc mēneša. Lai novērstu to, ka dažs labs risina savas finanšu problēmas uz sivēnmāšu rēķina- tāds arī lēmums. Neviens neliedz medīt- limits jau pagājušo gadu izpildīts, tagad papildus licences.
mums tieši tāpat un visi ir apmierināti, uz gaidi gan medījam sivēnus, pērnos vai kuiļus, dzinejmedības gan kā sanāk. Hobijs vai nē, bet neuzskatu ka pāris cilvēkiem kuri ziemā nododas gaides medībām vēl vajag apdalīt, kā jau te rakstīja tā nauda ir domāta tieši medniekam ka motivācija darboties, no 4 četriem sivēniem,ko man ir nācies uz gaidi nomedīt dotajā periodā 2 bija sieviešu kārtas cūkas, un es nedomāju, ka esmu palicis stāvus bagāts un mans kolektīvs nabadzīgāks.
Jums limits ir izpildīts?
Ja vienalga, varbūt varam braukt ciemis, palīdzēsim izmedīt cūkas...