Zini Gunār - šādu muldēšanu un žēlošanos par naudas trūkumu mednieku vidū esmu dzirdehis pa pilno! Tai pat laikā - brauc ar mašīnu kura tērē 10 nevis 5 l uz simta, jo taču nebrauks ar 1.4l motoru, pīpē paciņu dienā, dzer alu katru dienu, kartupeļus pērk veikalā, jo par slinku lai izaudzētu utt.utjp.- un pārsvarā viņiem ir IZ 27 + no name optika un cemme uz tiem kas savā dzīvē kko ir izdarījuši.
Es jau teicu, ja kāds grib to Optisan likt uz savas karabīnes, lai jau, bet nevajag te stāstīt kko kā nav. Un teksts, ka medīt var ar viau vienkārši neiztur kritiku.
Galvenais, katram pašam jānodefinē, kas no attiecīgās lietas tiek gaidīts
Tak tēmas autors nodefinēja- grib medīt! Ir izvēlējies 2 variantus optikai, un lūdz atsauksmes īpašniekiem! Filozofija par labo un dārgo viņam nepalīdz izvēlēties!
Bet ja grib medīt, ar optisanu pietiek!
Slēpts
21.05.2016. 19:10
Piemēram, es neesmu tik bagāts, lai varētu atļauties pirkt sūdīgas lietas. Lai arī kā gribētos ,tomēr nevajag dzīvot pāri saviem līdzekļiem, šajā gadījumā- ja nevari atļauties optiku, tad es neuzskatu, ka jāpērk sūds, bet var taču pamedīt vēl ar gludo un sarāt sakarīgai optikai.
Galvenais, katram pašam jānodefinē, kas no attiecīgās lietas tiek gaidīts, no tā arī viss tiek izsecināts...nav teikts, ka pa 300eur nevar nopirkt labu optiku un pa 3000eur štruntīgu, galvenais katram jāsaprot, ko viņam vajag. Ir arī tāda ''mērvienība'' price/performance jeb cena/izpildījums.
Par Zelta hlamiem,arī vērts pieminēt!Ja nobeidzas budžetklase to parasti izmet vai atdod bērniem spēlēties,superoptikas gan parādās reklāmā lielākās cenās kā jaunas un meklē ausaiņus kam iešmugulēt,sāpīgi tomēr padēt pāris kilo naudā! Bet tas nu tā,mēs taču visi esam godīgi,vai tad nē?
Uği Gizmo, labāk būtu aizgājis papusdienot ar Lembergu, tā vietā lai diskutētu par lētajiem hlamiem ar sabiedrības "zemāko slāni" :) Mēs runājam atsevišķās valodās, un Tu esi apmaldījies nepareizajā tēmā:)
Kungi,izpūtiet gaisu!Neviens nesaka ka Swaro, Ceiss un Šmits ir nevajadzīgas,veca diskusija!Iet runa par lēto galu un tagad jāpiemin amerikāņi,-Vai ir mērķtiecīgi tērēt naudu par kautko kas nes vienādus rezultātus ar lētāku! Runa ir par komfortu,Jā biezie optiķi ir labāki,bet tie kas gāž 200 un 300 metros arJukon noteikti ir lielāki speci! Un viņiem nafig vajadzīgas sacensības un izrādīšanās! Rezultātu mēra konzerbundžās un kūpinājumos! Ņemot vērā ar kādiem sūdiem mūs baro eiropas regulas, meža gaļa,mājās sagatavota,ļaus izaugt veseliem mednieku bērniem un nav svarīgi kāda bija optika ar kuru izdarījāt veiksmīgo šāvienu
a ko darīt tam jaunajam medniekam ja naudas ir tik cik ir a medīt gribas ļoti
Cūku uz gaidi?
Tad ņemam divstobreni, kurai abi stobri iet puslīdz vienā vietā. Zem stobra ar zilo izoleni pielīmējam lukturi. Pilnmēnes naktī jauns cilvēks ar labu redzi redzēs vai saklausīs raksturīgās skaņas tieši tik tālu, cik drīkst ar tādu šaut un var viegli trāpīt. Ieslēdzot lukturi, muška stobra ēnā būs kā reiz baigi labi redzama un gaismas kūlis arī tieši tur, kur vajag. Ar bisēm taču kādreiz medīja un nesūdzējās... Un rezultāts tas pats...
Bet es tā darīt nerekomendēju.
Es pieredzējušajiem medniekiem, kuri jau ir izsitušies dzīvē, pelna lielo kāpostu un saprot, kas ir kas, iesaku parādīt labo gribu, atturēt no sūda pirkšanas un aizdot jaunajam medniekam pārsimts eirikus, lai nopērk hotj lētāko no normālajiem stikliem. Lai šauj pa cūku nevis "uz cūku".
Mazāk būs jāaudzina vai pat jālamā par "skaidri redzamo mērķi", "savainotajiem dzīvniekiem", "drošību" un citiem stiepjamiem jēdzieniem.
Un nevajag braukt otrā grāvī ar blazeriem un svarovskiem. Arī es neesmu no tiem, kuriem nauda kabatu spiež, bet tik daudz jau nu saprotu, ka gazele nav transports, kaut opis 50 gadus pa retam brauc un nesūdzās un ļoti daudzās preces ar tieši tādiem pašiem parametriem kā citām ir uztaisītas, principā, lai kāds par viņām noliktu naudiņu. Un viss... Tad viņas savu misiju ir izpildījušas.
Nu es tā ar pietāti tajā optisānā skatījos un īpaši neaizrāvos ar grozīšanu, jo citreiz ir tā, ka pārdevējs labprātāk sagaidītu, ka noliec naudu galdā un ej mājās testēt cik gribi, nevis gramstīs te kurš katrs ar saviem tuklajiem pirksteļiem.
Zommerā un ieskaties ir forši- kur optikas uzmontētas uz improvizētiem ieročiem.
Ja es ieslēdzu lukturi, tad man punktu točna nevajag.
Un nenostājās jau tie zvēriņi parasti tik smuki, ar sāniņu uz balta sniega fona. Drīzāk vajag saprast, kas tas vispār ir, kas tur pa krūmiem kūņojās.
Es jau teicu, ja kāds grib to Optisan likt uz savas karabīnes, lai jau, bet nevajag te stāstīt kko kā nav. Un teksts, ka medīt var ar viau vienkārši neiztur kritiku.
Tak tēmas autors nodefinēja- grib medīt! Ir izvēlējies 2 variantus optikai, un lūdz atsauksmes īpašniekiem! Filozofija par labo un dārgo viņam nepalīdz izvēlēties!
Bet ja grib medīt, ar optisanu pietiek!
Galvenais, katram pašam jānodefinē, kas no attiecīgās lietas tiek gaidīts, no tā arī viss tiek izsecināts...nav teikts, ka pa 300eur nevar nopirkt labu optiku un pa 3000eur štruntīgu, galvenais katram jāsaprot, ko viņam vajag. Ir arī tāda ''mērvienība'' price/performance jeb cena/izpildījums.
Cūku uz gaidi?
Tad ņemam divstobreni, kurai abi stobri iet puslīdz vienā vietā. Zem stobra ar zilo izoleni pielīmējam lukturi. Pilnmēnes naktī jauns cilvēks ar labu redzi redzēs vai saklausīs raksturīgās skaņas tieši tik tālu, cik drīkst ar tādu šaut un var viegli trāpīt. Ieslēdzot lukturi, muška stobra ēnā būs kā reiz baigi labi redzama un gaismas kūlis arī tieši tur, kur vajag. Ar bisēm taču kādreiz medīja un nesūdzējās... Un rezultāts tas pats...
Bet es tā darīt nerekomendēju.
Es pieredzējušajiem medniekiem, kuri jau ir izsitušies dzīvē, pelna lielo kāpostu un saprot, kas ir kas, iesaku parādīt labo gribu, atturēt no sūda pirkšanas un aizdot jaunajam medniekam pārsimts eirikus, lai nopērk hotj lētāko no normālajiem stikliem. Lai šauj pa cūku nevis "uz cūku".
Mazāk būs jāaudzina vai pat jālamā par "skaidri redzamo mērķi", "savainotajiem dzīvniekiem", "drošību" un citiem stiepjamiem jēdzieniem.
Zommerā un ieskaties ir forši- kur optikas uzmontētas uz improvizētiem ieročiem.
Ja es ieslēdzu lukturi, tad man punktu točna nevajag.
Un nenostājās jau tie zvēriņi parasti tik smuki, ar sāniņu uz balta sniega fona. Drīzāk vajag saprast, kas tas vispār ir, kas tur pa krūmiem kūņojās.