Man klusinātājs arī ir uzlikts uz Cz .Varu teikt ka ir pat ļoti labi.Brieži ir 3 reizes pēc šāviena ka nemūk pa galvu pa kaklu prom.Šoruden vien bija viena reize kad pēc šāviena kur bija govs,teļš,jaunā gotiņa un jauns bulēns(uz gaidi) lopiņi pat lāgā nesaprata ka ir bijis šāviens un pēc tā trokšņa pieskrēja tuvāk un sāka ganīties tie lopiņi pa kuriem nebiju šāvis,šautā ar paskrēja līdzi bet ēst negribēja,līdz sapratu ka lai nemokās izšāvu otreiz.Un kad viens no lopiņiem nokrita tad tik pārējie aizmuka.
Otrs gadījums man ir šeit;
/>
Tas ir tas pats bullis pa ko biju izdarījis pirmo šāvienu ar klusinātāju.Bez klusinātāja neticu ka pēc tā trokšņa būtu nācis ārā otreiz,kaut ar pirmais bija trāpījis.
Es savam stobram pēc klusinātāja redzu tikai plusus nevis mīnusus. Tā kā man stobra galā bija intigrētā stobra bremze, tad starpību decibelos izjutu ļoti labi. Tā kā Librā rinda bija mēnesis, bet parasti vajag tūlīt un tagad , tad tika paņemts citas firmas glušaks kurš uz pusi nosedz stobru. Finišā man stobra garums pieauga tikai par 7 cm , jo nogrieza bremzi un klusinātājs daļēji nāk uz stobra. Liekot somā katru reizi nav jāskrūve nost. Toksnis protam nav tik maziņš kā filmās rāda, bet tā kā netaisos plaukšināt pa kluso , tad mani tas nesatrauc.
Viestur Krūmiņ, vai samazināts atsitiens un skrienoša mērķa "saglabāšana" uz grauda tiešām ir mīnusi? Pie tam, ar pašreizējās medicīnas palīdzību nervu šūnas nevar atjaunot, tajā skaitā dzirdes nervu šūnas. Man veselība svarīgāka par naudu un nelielām neērtībām, bet katrs izvēlas pats, protams;)
Par tēmu, spigot un sako vītnes ir dažādas - LV līdz šim nevienam neesmu redzējis klusinātāju ar spigot vītni. Tikai sako - kur klusinātājs "atspiežas" pret kantīti, kas uzvirpota perpendikulāri stobra kanālam. Tāpēc stobram nepieciešams vismaz 1.5mm lielāks diametrs par plānoto vītni. Spigot klusinātāja gadījumā to fiksē cilindriska virsma, kas atbilst klusinātāja vītnes diametram un attiecīgajā klusinātājā pirms vītnes ir iestrādāts tāda paša diametra urbums. Tāpēc spigot vītne IR risinājums Viestura Šķibeļa gadījumā, bet vajag meistaru atrast, kas ņemtos un arī labi izdarītu. Ja vēlies, raksti PM ieteikšu meistarus, kam es pats uzticētos.
Te viņu atšķirības: http://www.aseutra.fi/assets/f...
Medībās no tā lielas jēgas nav, bet šautuvē klusinātājs ir super.
Slēpts
09.11.2016. 16:27
Es uzskatu, ka galvenā un vienīgā klusinātāja priekšrocība ir mazāks trobelis.Viss pārējais ir mīnusi. Makam, ieroča kompaktumam utt. Ja ne pašam, ne arī kādam citam pret troksni nav iebildumu, tad viņš ir leks.
Slēpts
09.11.2016. 15:34
Gunti,
lielā vējā aktīvās austiņas SUCKS. Bet par klusinātāju runājot grūti būs tev iestāstīt, kas ir kas, jo pašam jāizmēģina. Jo iestāstīt kapēc gumijnieki ir sliktāki par Gore-tex zābakiem ar būs grūti, jo abiem ūdens neiet taču cauri un iet var. Jautājums ir vairāk par ērtumu u.t.t.
Ivar,
man gan ar klusinātāju aizgāja lode 7cm uz augšu un uz plkst. 1.00. kkur 2cm.
Slēpts
09.11.2016. 14:27
Nevaru runāt par citiem- tikai par sevi. Lietoju pašu vienkāršāko, kas samazinot 20-25 db
Man patīk- lai gan lietoju arī austiņas.
Atsitiens ir nedaudz maigāks un praktiski ar savu 308 es vispār nedomāju par to.
Arī kolēģiem blakus, ja esam šautuvē ir daudz mierīgāk.
Trāpījuma vieta bija uz leju centimetri 20.
Fundamentālus uzlabojumus trāpījuma grupai nenovēroju.
Ak ,jā vienreiz netīšām pataustīju vai nav uzkarsis un tad nu sāku vagot zemi :(
Medībās , cik nu esmu pielietojis- uz pārējiem dzīvniekiem iespaidu neatstāj- visi uzreiz pamūk:)
Slēpts
09.11.2016. 14:21
klusāk un mazāks atsitiens, nedomāju, ka ar austiņām būs tāda pati skaņas telpiskuma uztvere kā bez austiņām
Otrs gadījums man ir šeit;
Par tēmu, spigot un sako vītnes ir dažādas - LV līdz šim nevienam neesmu redzējis klusinātāju ar spigot vītni. Tikai sako - kur klusinātājs "atspiežas" pret kantīti, kas uzvirpota perpendikulāri stobra kanālam. Tāpēc stobram nepieciešams vismaz 1.5mm lielāks diametrs par plānoto vītni. Spigot klusinātāja gadījumā to fiksē cilindriska virsma, kas atbilst klusinātāja vītnes diametram un attiecīgajā klusinātājā pirms vītnes ir iestrādāts tāda paša diametra urbums. Tāpēc spigot vītne IR risinājums Viestura Šķibeļa gadījumā, bet vajag meistaru atrast, kas ņemtos un arī labi izdarītu. Ja vēlies, raksti PM ieteikšu meistarus, kam es pats uzticētos.
Te viņu atšķirības:
http://www.aseutra.fi/assets/f...
lielā vējā aktīvās austiņas SUCKS. Bet par klusinātāju runājot grūti būs tev iestāstīt, kas ir kas, jo pašam jāizmēģina. Jo iestāstīt kapēc gumijnieki ir sliktāki par Gore-tex zābakiem ar būs grūti, jo abiem ūdens neiet taču cauri un iet var. Jautājums ir vairāk par ērtumu u.t.t.
Ivar,
man gan ar klusinātāju aizgāja lode 7cm uz augšu un uz plkst. 1.00. kkur 2cm.
Man patīk- lai gan lietoju arī austiņas.
Atsitiens ir nedaudz maigāks un praktiski ar savu 308 es vispār nedomāju par to.
Arī kolēģiem blakus, ja esam šautuvē ir daudz mierīgāk.
Trāpījuma vieta bija uz leju centimetri 20.
Fundamentālus uzlabojumus trāpījuma grupai nenovēroju.
Ak ,jā vienreiz netīšām pataustīju vai nav uzkarsis un tad nu sāku vagot zemi :(
Medībās , cik nu esmu pielietojis- uz pārējiem dzīvniekiem iespaidu neatstāj- visi uzreiz pamūk:)
Varbūt labāk nopirkt aktīvās austiņas?
Slikti, ka savus tekstus nevar labot...