Šodien vārdadienu svin Agija, Aldonis, rītdien - Nanija, Ilgmārs, Igmārs
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - abas kupinatava.


Aldis Leskovics
Aldis Leskovics
Pēdējo reizi manīts 2017-03-26 11:16
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: individualais mednieks
Atrašanās vieta: Ireland
Medību stāžs: kopsh 2013
Aprīkojums: dzentelmena komplekts
Suņi: nav
Medību trofejas: 17
12.01.2017. 18:47
gala desas paliek peleekas apkep ar darvu ruugta garsa un peec divaam nedelam leduskapii gala balta gluma. kaa rikoties,vai ko es daru nepareizi?
Aivars Bundzens
Aivars Bundzens
Pēdējo reizi manīts 2024-03-14 00:16
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
12.01.2017. 19:45
...jāsāk ar lietošanas instrukciju,nevis otrādi.
Aldis Leskovics
Aldis Leskovics
Pēdējo reizi manīts 2017-03-26 11:16
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: individualais mednieks
Atrašanās vieta: Ireland
Medību stāžs: kopsh 2013
Aprīkojums: dzentelmena komplekts
Suņi: nav
Medību trofejas: 17
12.01.2017. 20:12
opaa! to nebiju iedomaajies,obligaati pameginaasu nokupinaat litosanas instrukciju.
Slēpts
12.01.2017. 20:19
Abas kūpinātava nav paredzēta aukstai kūpināšanai. Karstā kūpināšana notiek 60–80 °C temperatūrā, bet aukstā kūpināšana – 15–20 °C temperatūrā. Karsti kūpinot gaļu nevar ilgi uzglabāt, tāpēc nav brīnums, ka pēc 2 nedēļu glabāšanas tā appelē. Gaļa jāliek uzsildītā, vismaz 30 minūtes, Abas žāvētavā ( lauku žāvētava jāsilda ilgāk) un jāļauj gaļai uzsilt, tas ir vismaz minūtes 20 nelikt klāt malku, tad gaļa neapkvēpst. Pats esmu žāvējis Abas žāvētavā, gan vistas, gan gaļu bez problēmām, protams ka ir labākas žāvētavas par Abas žāvētavām, bet ja slinkums pašam uzmeistarot kārtīgu žāvētavu, tad var iztikt arī ar Abas žāvētavu.
Slēpts
12.01.2017. 20:28
Lai žāvētavā būtu vienmērīgāka temperatūra, esmu izklājis tajā, vienā kārtā, akmeņus.
Slēpts
Māris Markovs
Māris Markovs
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
12.01.2017. 20:43
Gunār,pēc uzsildīšanas turpini ar zaļu alksni?
Aldis Leskovics
Aldis Leskovics
Pēdējo reizi manīts 2017-03-26 11:16
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: individualais mednieks
Atrašanās vieta: Ireland
Medību stāžs: kopsh 2013
Aprīkojums: dzentelmena komplekts
Suņi: nav
Medību trofejas: 17
12.01.2017. 20:51
cepuri nost Gunaram!!! priks ka ir veel palikushi taadi viiri. saki Gunar tas devindesmit graadu likums kko maina?
Uldis Putniņš
Uldis Putniņš
Pēdējo reizi manīts 2023-07-25 17:14
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
12.01.2017. 21:24
igala desas paliek peleekas apkep ar darvu ruugta garsa un peec divaam nedelam leduskapii gala balta gluma. kaa rikoties,vai ko es daru nepareizi?

ieliec ledusskapī atvērtu alus pudeli uz divām nedēļām un tad pagaršo- rezultāts būs tāds pats- ko es daru nepareizi :)
Mārtiņš Kuplais
Mārtiņš Kuplais
Pēdējo reizi manīts 2023-06-30 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Trikāta
Medību stāžs: no 87.g
Aprīkojums: 16., 12., 243.
Suņi: taksis Teodors
Medību trofejas: 25
12.01.2017. 21:40
Galas gabalus ietin pāris kārtās marles.Kad ņem ārā karstu iztin.Gaļa smuki brūna-melnums paliek uz marles.Karsti žāvēta,labi izsālīta gaļa toč ledusskapī glabājas ilgāk kā pāris nedēļas (ja nenoēd fiksāk).
Mārtiņš Kuplais
Mārtiņš Kuplais
Pēdējo reizi manīts 2023-06-30 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Trikāta
Medību stāžs: no 87.g
Aprīkojums: 16., 12., 243.
Suņi: taksis Teodors
Medību trofejas: 25
12.01.2017. 21:43
Es gan žāvēšanai cenšos izmantot zaļu ābeles malku,bet alksnis arī der.