Martin, es mēģināju kūpināt ar ūdeni vannītē, man nepatika iznākums, gaļa bija starp žāvētu un sutinātu. Esmu pasūtījis vannīti ar 3cm biezu akmens vati apakšā, lai tauki nepiedeg, bet neesmu to vēl notestējis.
"Martin, es mēģināju kūpināt ar ūdeni vannītē, man nepatika iznākums, gaļa bija starp žāvētu un sutinātu. Esmu pasūtījis vannīti ar 3cm biezu akmens vati apakšā, lai tauki nepiedeg, bet neesmu to vēl notestējis."
____________________________________________________________________________________
OK, es savukārt neesmu pamēģinājis bez ūdens. Bet ar ūdeni, man viss ļoti apmierina un garšo + nav problēmu ar nevienmērīgām temperatūrām + sausa malka labi deg un neveidojās nekādas darvas / piķi utml. + nav arī nekādu tauku piedegumu. Kūpinājums gaišs ( toni var regulēt ar mitrāku malku / mizu) un sulīgs.
Kā mīnuss - vienai no žāvētavām ir izdegusi žavētavas grīda :( ŠO gan vairāk uzskatu par konstrukcijas nepilnību.
Melnums vairāk ir no mizas, īpaši slapjam kokam. Ja pagalīte apaļa, melnums vēl vairāk. Zinu, ka lielajiem kūpinātājiem patīk, ja var vismaz uz pusēm pāršķelt. Vēl viņiem melnalksnis vairāk patīk, jo viņam (koks tomer esot dzīva būtne un viņam it kā sāpot vairāk kā cilvēkam - tas gan vēl neesot līdz galam pierādīts :)) skaldīšanas procesā atlecot daļa mizas.
Gunār, Aldis par to līkumu 90 grādu leņķī jautāja (tā es sapratu). Bet Tu laikam domāji par temperatūru un Aldis otreiz laikam pakautrējās jautāt, vai tam kāda nozīme (skusteņa galā). Man jau liekas, ja mājas cūkas cauraudzīti kūpina, ar to ūdeni vannītē aizrauties nevajadzētu. Bet tās tikai manas domas.
Slēpts
13.01.2017. 14:35
Jāni, jā tā ir ka steigā lasa rakstīto bez garumzīmēm, esmu pārpratis Aldi:) Līkums protams neko nemaina, es patreiz izmantoju alumīnija gofru, man tā ir ērtāk tikt galā ar dūmiem. Katrs pats lai izmēģina, kā viņam labāk patīk kūpināt gaļu, ar ūdeni vai bez ūdens vannītē, ar ūdeni vannītē ērtāk to sakopt, tauki nepiedeg, temperatūra vienādāka.
man gan nepaveicaas ar vaniiti jo sturii bija mazs caurum...iekiku no gazes pliits keramisko.Gunaar? cik daudz aptuveni juus liekat ieksaa,lai nesaaktu tur vis sutinaaties?
Slēpts
13.01.2017. 15:43
Man ir ABAS kūpinātava ar 5 plauktiem.Zem dūmu atveres uz augšējā plaukta lieku bļodu ,kur pilēt kondensātam.Gaļu tinu marlē.Bebrus kūpinu 70 grādos 8 stundas.Esmu gatavojis auksti kūpinātu speķi un lai man nestāsta ,ka nevar noturēt temperatūru 40-50 grādus!! Gaļa jāliek iekšā kad pirmā sausā malka izkurējusies.Uz oglēm mazas pussausa alkšņa pagalītes ,pacietība 48 stundas un ir super produkts.Alksnim jābūt mizotam.Sausu var izmērcēt,bet savlaicīgi.
Slēpts
13.01.2017. 15:59
Jaebogu. 8 stundas?
Es pa to laiku jau esmu visu to kūpinājumu norijis.
Man parasti ilgāk par 2,5 stundām neiet. Nu maksimums 3, kad ir baigi vējains.
Slēpts
14.01.2017. 18:11
Aldi, es nesaprotu ko tieši cik daudz, ūdeni vai gaļu?
____________________________________________________________________________________
OK, es savukārt neesmu pamēģinājis bez ūdens. Bet ar ūdeni, man viss ļoti apmierina un garšo + nav problēmu ar nevienmērīgām temperatūrām + sausa malka labi deg un neveidojās nekādas darvas / piķi utml. + nav arī nekādu tauku piedegumu. Kūpinājums gaišs ( toni var regulēt ar mitrāku malku / mizu) un sulīgs.
Kā mīnuss - vienai no žāvētavām ir izdegusi žavētavas grīda :( ŠO gan vairāk uzskatu par konstrukcijas nepilnību.
Es pa to laiku jau esmu visu to kūpinājumu norijis.
Man parasti ilgāk par 2,5 stundām neiet. Nu maksimums 3, kad ir baigi vējains.