Abas kūpinātava nav paredzēta aukstai kūpināšanai. Karstā kūpināšana notiek 60–80 °C temperatūrā, bet aukstā kūpināšana – 15–20 °C temperatūrā. Karsti kūpinot gaļu nevar ilgi uzglabāt, tāpēc nav brīnums, ka pēc 2 nedēļu glabāšanas tā appelē. Gaļa jāliek uzsildītā, vismaz 30 minūtes, Abas žāvētavā ( lauku žāvētava jāsilda ilgāk) un jāļauj gaļai uzsilt, tas ir vismaz minūtes 20 nelikt klāt malku, tad gaļa neapkvēpst. Pats esmu žāvējis Abas žāvētavā, gan vistas, gan gaļu bez problēmām, protams ka ir labākas žāvētavas par Abas žāvētavām, bet ja slinkums pašam uzmeistarot kārtīgu žāvētavu, tad var iztikt arī ar Abas žāvētavu.
Slēpts
12.01.2017. 20:28
Lai žāvētavā būtu vienmērīgāka temperatūra, esmu izklājis tajā, vienā kārtā, akmeņus.
Galas gabalus ietin pāris kārtās marles.Kad ņem ārā karstu iztin.Gaļa smuki brūna-melnums paliek uz marles.Karsti žāvēta,labi izsālīta gaļa toč ledusskapī glabājas ilgāk kā pāris nedēļas (ja nenoēd fiksāk).
ieliec ledusskapī atvērtu alus pudeli uz divām nedēļām un tad pagaršo- rezultāts būs tāds pats- ko es daru nepareizi :)