Šodien vārdadienu svin Maija, Paija, rītdien - Milda, Karmena, Manfreds
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību likuma "grozīšana" 2017

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 71 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.03.2018. 15:41

Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
22.08.2017. 08:20
kāda tev daļa gar citu šautprasmēm?
Par tādu filozofēšanu , bez mazākās domāšanas , būtu jāņem nost gan mednieka apliecība, gan ieroču apliecība. "Mednieks", kurš uzskata, ka ir pilnīgi vienalga ar ko šauj, ko šauj, kā šauj..... Es pat nevēlos publiskā telpā izteikties, ko es par to domāju... Labi, ka mums nav jāmin viena meža taka.

Interesanti ko teiktu pie pārbaudes psihiatrs - esmu mednieks Jānis Jānīgais, bet virtuālajā pasaulē mani pazīst kā Māri Mednieku ... Diagnozi laikam varētu uzstādīt un papīrus šaubos vai parakstītu ... :)
Oskars
Oskars
22.08.2017. 08:30
Bet vispār man patīk mūsu līdzcilvēku/mednieku pašaizliedzība - rūpējas par katra mednieciņa šaušanas prasmēm un dzīvnieciņa gaitām šajā saulē utt! gluži kā tie oligarhi no našas rašas ...
Mednieku ētika, disciplīna, attieksme, šaušanas prasmes vai neprasmes utt sākas pirmkārt no katra paša un otrkārt no kolektīva nevis no 1000 jautājumiem eksāmenam vai obligātas šaušanas pārbaudes! Un manuprāt tas ir pareizas ceļš - sākt no zemākā līmeņa (pašam no sevis) un rādīt piemēru apkārtējiem - kolektīva biedriem, jaunajiem medniekiem, mednieku kandidātiem - lai medības būtu drošs, pozitīvas emocijas nesošs pasākums ir jāpilnveido sevi un savas spējas - jā šis process ir laika ietilpīgāks bet lielāku labumu nesošs nevis ar likumiem uzspiestas pārbaudes, pāršaušanas utt!
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
22.08.2017. 09:20
Mednieku ētika, disciplīna, attieksme, šaušanas prasmes vai neprasmes utt sākas pirmkārt no katra paša un otrkārt no kolektīva nevis no 1000 jautājumiem eksāmenam vai obligātas šaušanas pārbaudes!

Anarhisms (grieķu: ἀναρχία, anarkhiā — "bez valdnieka"[1]) ir politiska filozofija vai ideoloģija, kas ietver teoriju, ka sabiedrībai būtu jāorganizējas pašai, bez hierarhiskām organizācijām, bet ar demokrātisku pārvaldes sistēmu. Daļa anarhistu uzskata valstij nav vajadzīga valdība, ka tā ir kaitīga un/vai pat nevēlama. Anarhistu atbalstīto sistēmu sauc par anarhiju.

Wow, cik šajos divos citātos ir kopīgu domu.
Bet, diemžēl, vēsture ir pierādījusi , ka anarhisms ved uz iznīcību.
Tām institūcijām, kas nodarbojas ar likuma izstrādi, labāk ir nelasīt šos murgus.
Ir jāmaina likums, ir jāpieņem par normu obligātā pāršaušana un viss. Nav jēgas klausīties cilvēkos, kas aicina uz visatļautību - tā būtu medību saimniecības iznīcināšana. Izskatās, ja te mednieku domāšana ir sabojāta ar pagājušā gadsimta komunistu ideoloģijas indi - "paši saimnieki savā zemē, paši likumus sev lemsim". Šis apendiks ir jāizoperē.
Māris
22.08.2017. 09:23
Pareizi, pareizi, mums to mednieku skaitu vajag tikai samazināt!

Medību saimniecībai nav vajadzīgi "erzacmednieki".
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
22.08.2017. 09:47
Tām institūcijām, kas nodarbojas ar likuma izstrādi, labāk ir nelasīt šos murgus.

Kuras tās ir?? Un kuras fiziskas personas tās pārstāv??
Ir jāmaina likums, ir jāpieņem par normu obligātā pāršaušana un viss.

Tipiska LV ierēģņa iereģņa loģika....
....bet nu Paši esam vainīgi, ka neesam izveidojuši Latvijas mednieku biedrību, kura tad pārstāvētu mednieku intereses un ierādītu LV ierēdņiem viņu īsto" kalpa" vietu nevis "kungu"....
....paši ,ar savu klusēšanu un vērošanu no malas dodam svētību dažādu grupējumu aktīvistiem bīdīt savas sautīgās intereses ... un šie arī bīda.....bīda slēpjoties un liekuļojot ,melojot.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
22.08.2017. 10:05
Izskatās, ja te mednieku domāšana ir sabojāta ar pagājušā gadsimta komunistu ideoloģijas indi - "paši saimnieki savā zemē, paši likumus sev lemsim". Šis apendiks ir jāizoperē.

Man ir pietiekoši liela iespēja komunicēt ar dažādu valstu medniekiem - un mēs (vairums) esam galvas tiesu pārāki pār šamiem. Tieši pēdējos gados, anarhisms LV medniecībā, ir ienācis ar šauru mednieku loku un ZM ierēdņu komunistiskās domāšana svētību.
Nemuldi M@M !!!!Ne LV mednieki ir saindēdi ar pagājušā gadsimta komunistisko domāšanu , bet tieši ZM ......
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
22.08.2017. 10:06
Māri Medniek vai arī kā Tevi tur, ņemot vērā to, ka Tu cik saprotu šeit esi visgudrākais un teici, ka likums ir jāpieņem lai tur vai kas, tad paskaidro man dažas lietas, bet tikai mierīgi un kritiski skatoties,nevis psihojot tā ka man pat pie datora sēžot jāslauka tavas siekalas no pieres nost.
Kas no drošības viedokļa ir labāk?
1. Čalis uz zemes, kurš šauj 100 no simts vai čalis 2m augstā tornī, kurš šauj 30 no 100.
2. Čalis, kurš zin mastu un šauj 30 no 100 vai čalis, kurš uz medībām iet 1x gadā, bet šautuve ir viņa mājas un protams šauj 100 no 100.
Ar diviem jautājumiem Tev šodienai gan jau pietiks.
Un es Tev gudriniek iedošu 1 piemēru - A.Jaunbēziņu mēs visi, ja ne pazīstam tad noteikti zinam - vecs cienijams vīrs, šauj MMD katru gadu - šogad viņš VS disciplīnā sašāva 54 punktus - tas nav nekāds noslēpums, rezultāti pieejami visiem. Viņš ir bijis sporta meistars šaušanā, bet gadi dara savu un rezultāts tāda vai citāda iemesla dēļ pamazām sarūk.
Tomēr es esmu pārliecināts, ka medībās viņam ir drošāk blakām stāvēt, kā visiem jums likuma bīdītājiem kopā ņemot un 100 no 100 šāvējiem tai skaitā. Šis vīrs diez vai šaus skrejošu alni medībās 100m attālumā, kurš lec pāri stigai - vai tad tāds nav mūsu eksāmena pārbaudījums :)?!?!?!
Slēpts
22.08.2017. 10:08
Wou, wou, wou...
Dziedam par demokrātiju ar pagājušā gadsimta ideoloğijas kluso lozungu: "Nehochish? Zastavim!"
Oskars
Oskars
22.08.2017. 10:12
Māri Medniek vai Dievs viņu zin kā Jūs tur sauc - kas bērnam, piemēram, ieaudzina/iemāca attieksmi pret līdzcilvēkiem/apkārtējo vidi/citām dzīvām būtnēm - ģimene (jebkuras sabiedrības pamatšūniņa) vai kaut kāds likums?!
tieši tā pat ir medniekiem - ja kolektīvam (var lasīt ģimenei) nav savu tradīciju/ ieražu utt būs tā neorganizēta grupa indivīdu ar ieročiem un obligāta šaušana neko nemainīs ...
un paldies par salīdzinājumu ar anarhiju ;) un vēl manā skatījumā tādi pseidonīmu likumu bīdītāji - pelēkie kardināli - spļauj sejā demokrātijai, jo grib vairākumam uzspiest savas pagājušā gadsimta komunistu ideoloģijas un biznesa redzējumu - un nevajag sāk stāstīt, ka obligātās šaušanas ieviešanas mērķis ir dzīvnieku moku izbeigšana/ šaušana prasmju uzlabošana utt nevis sava biznesā bīdīšana!
Māris
22.08.2017. 10:15
Kas no drošības viedokļa ir labāk?

Uģi, to patiešām ir tik grūti saprast, ka eksāmens nav domāts tikai drošībai? Tur jau ir tā problēma, ka liela daļa mednieku uz šo problēmu skatās idiotiski tuvredzīgi -
1. galvenais palikt dzīvam pašam
2. neatkarīgi no procesa - drošības, ētikas u.t.t., tikt pie lielāka vairuma gaļas.
Resp. - ja paši dzīvi, tad ar sūdiem sajaukta gaļa arī nav smādējama.
Kamēr no šis slimās domāšanas forumisti nespēs atbrīvoties, jēga runāt par ētiku, medību saimniecības ilgspējību ir bezjēdzīgi. Vismaz ar tiem cilvēkiem, kas te uzturas...