Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
10.11.2017. 06:53
Man jau liekas, ka Bušs Dobeles pusē ar bebriem jau sen ir ieviesis kārtību :)
Slēpts
11.11.2017. 09:11
M.M., es tiešām nēēsmu no standarta izpratnes mednieks. Varu bebri gaidīt un medīt 2-3 nedēļas, līdz viņu dabonu. Lamatas lietoju tikai tad ja lūdz izķert un par to samaksā man. Un man tiešām maksā!!!!!
Ir kas maksā, jo samaksāt par bebru ir lētāk, nekā katru gadu stādīt krutos vītolus un skujeņus. Šogad saimniekam nograuza skujeni pāris simtu vērtībā. Man par galviņu maksā 10 plus transporta izdevumi. tikai es cenšos neizķert visus, jo gribās lai pēc diviem gadiem atkal ir ko ķert...
Slēpts
14.11.2017. 18:01
Pirms tam Tu Harij teici, ka esi dzirdējis, ka kaut kam maksā, tagad saki, ka Tev maksā. Kā tad tur ir, gribēji palepoties, pareklamēties, vai vienkārši nav ko darīt. Un skujeni par pāris simtiem ar vēl nav gadījies redzēt.
Neesmu daiļdārznieks un nezinu cik tie koki tam saimniekam maksā. Katrā ziņā tādu vītolu redzēju pirmo reizi dzīvē un skujkokus nestāda mazus stādiņus, bet gan tādus ap 2 metri. Un tās nav parastās egles, priedes ko mežā var ieraudzīt.
Bebraines es cenšos apsaimniekot, nevis izsaimniekot!
Slēpts
15.11.2017. 16:40
Ir tāds jēdziens ''apsaimniekojama bebraine'' un ir vietas ,kur bebraine nav pieļaujama- tātad iznīcināma! Un mums, medniekiem jau tas būtu jāsaprot.
Bet lai vai kā, es uzskatu, ka tie, kam ''varētu maksā par bebrošanu'' visdrīzāk varētu darīt to puslegāli/nelegāli- privātajiem, kur nav kolektīva teritorija, , jo kolektīvā jau tiešām būs vismaz viens, kam interesēs bebrošana vai kolektīvs neliekas ne zinis par problēmu...bet nu jā- piespiest to darīt laikam var tikai lvm vai kāds ,kuram ir daudz zemes.
Saimnieks gan gribētu lai likvidē bebraini, jo viņš nav ieinteresēts. Bet es gribu medīt arī nākamgad. Neiešu visus bebrus izķert tikai tāpēc, ka pa grāvi ielien viņa skaistajā dīķī un nograuž pāris kociņus.
Patīk
Šitas labs.. :)
Bebraines es cenšos apsaimniekot, nevis izsaimniekot!
Bet lai vai kā, es uzskatu, ka tie, kam ''varētu maksā par bebrošanu'' visdrīzāk varētu darīt to puslegāli/nelegāli- privātajiem, kur nav kolektīva teritorija, , jo kolektīvā jau tiešām būs vismaz viens, kam interesēs bebrošana vai kolektīvs neliekas ne zinis par problēmu...bet nu jā- piespiest to darīt laikam var tikai lvm vai kāds ,kuram ir daudz zemes.