Atceros mamma taisīja mājas tušonku no stirnas,mežacūkas. Sagriež lielos gabalos ar visiem kauliem,liek lielā katlā,vāra ar garšvielām,sāli. Kad nāk no kauliem nost,atkaulo saliek litra burkās,pārlej ar to pašu buljonu,tā lai tauciņš arī tiek, kārtīgi pasterizē,aizvāko un parabā iekšā. Ziemā,pavasarī tāda gaļa ka pirkstus var norīt. Klāt piegriež svaigu sīpolu,rupjmaizi. Jātaisa pašam tad var smuki sataisit,bez malšanas ,smukos gabalos. Desas arī laba lieta.
Atvainojos ka nedaudz ne pa tēmu: Bujums, ražo gardus Pelmeņus un Pankūkas.
Slēpts
12.10.2019. 20:27
Sveiciens domubiedriem! Varbut kāds var palīdzēt ar padomu? Problēma tāda:salieku medījuma gaļu metāla bundžās, aizvalcēju, salieku katlā ( rūpnieciki taisītais no gāzes balona, var ielikt 48 buņdžas 350 gr,) iepumpēju 2 atm. un karsēju no sāna ar gāzes degli līdz 4 atm., tadu spiedienu noturu pusotru stundu, kad atdzisis ņemu ārā. Izrādās, ka vairākas buņdžas ir jējas- nav vispār dabujūšas karstumu. Citas ļoti labi izvārijušās ar foršu receklīti... Kā tā var būt vienā katlā? Kāds var padalīties pieredzē? Ko es nepareizi daru?
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
12.10.2019. 21:03
Ieprieks,taisijam tusonu ari spiedkatla 2bar pumpejam,bet pumpejot tvertne spiedienu vareja iegut lielu temp,jeb udens saka varities 120grados,ka rezultata piedega bundzas kuras atradas augsa!Pargajam uz principu ar parastu varstinu,kurs aptuveni uztureja 0,5bar spiedienu un liekais iziet ara!Un ar kvalitati viss palika stokos!:)
Slēpts
13.10.2019. 07:33
Problēma jau ir temperatūrā, nevis spiedienos. Ja pareizi izlasiju, tad karsēts tiek no sāna un tad jau pilnīgi iespējams, ka pretējās puses bundžas nedabon temperaturu
Slēpts
13.10.2019. 10:09
Konstatēt kuras buņdžas nav "dabūjušas" karstumu nav sanācis jo tās ir no metāla , cauri redzēt nevar. Teorētiski varētu varbūt būt tā kā Ģirts saka, bet tādā gadījumā, ja karsētu to balonu no apakšas , tad augšā nebūtu karstuma? Apakšā katlā vāritos ūdens bet aukšā auksts? Drīzāk jau kaud kāds knifs ar tiem spiedieniem ( Jāņa versija).
Viss jau būtu labi,bet kurā pusē atrodaties? ;)
Varbut kāds var palīdzēt ar padomu? Problēma tāda:salieku medījuma gaļu metāla bundžās, aizvalcēju, salieku katlā ( rūpnieciki taisītais no gāzes balona, var ielikt 48 buņdžas 350 gr,) iepumpēju 2 atm. un karsēju no sāna ar gāzes degli līdz 4 atm., tadu spiedienu noturu pusotru stundu, kad atdzisis ņemu ārā. Izrādās, ka vairākas buņdžas ir jējas- nav vispār dabujūšas karstumu. Citas ļoti labi izvārijušās ar foršu receklīti... Kā tā var būt vienā katlā? Kāds var padalīties pieredzē? Ko es nepareizi daru?
Ja pareizi izlasiju, tad karsēts tiek no sāna un tad jau pilnīgi iespējams, ka pretējās puses bundžas nedabon temperaturu