Šodien vārdadienu svin Agneta, Agnis, Ansis, rītdien - Ildze, Ilze, Izolde
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Konservi


Slēpts
15.01.2021. 23:14
P. S. Tā kā vadījos pēc termometra, tad intereses pēc pamēğināju autoklāvā neliet vienādu ūdens daudzumu- atšķirību jutu tikai uzsilšanas ilgumā. Spiediens arī neko diži neatšķīrās. Gaļas gatavībā/garšā atšķirību nejutu.
Slēpts
15.01.2021. 23:09
Mana māte taisīja receptes pārtikai ko ražo tonnām lielās partijās. Un vienmēr sekoja līdzi, lai strādnieki visas sastāvdaļas nosver, un temperatūras - izmēra. Nevis "pusotru spaini sāls" un "līdz maziem burbuļiem". Receptes un tehnoloģiju var uzrakstīt visam, protams izpildīt vieglāk ir lielos mērogos.
Slēpts
15.01.2021. 23:03
Tas nebija domāts kā uzbrauciens, bet ar humoru. :) Bet ne reizi vien meklējot kādu jaunu recepti ar googles palīdzību atver lapu, kur tiešām recepte tā arī norādīta- garšvielas pēc garšas, cept 220*C kamēr gatavs. Jēga no tādas receptes? Manā pasaulē receptē saprāta robežās visi elementi ir izmērāmi- litri, kilogrami, gab.
Dažas lapas atpakaļ var redzēt, ka tikko sāku mēğināt. Un tā arī bija, ka no tādām mērvienībām kā šķipsniņām, dažiem graudiņiem, nostrīķētām/nepilnām/arkalniņu-karotēm utt centos pārvērst uz gramiem. Paldies labiem cilvēkiem par to, ka neskopojās ar padomu un savu pieredzi! Neesmu nonācis tik tālu, lai būtu gatavs dalīties ar ideālo recepti, bet nonācu pie secinājuma, ka vainīgs pie sliktās sildīšanas man bija neizskaidrojamā veidā sabojātais jaunais tens.
Guntis Veits
Guntis Veits
Pēdējo reizi manīts 2021-01-25 22:23
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Grobiņa
Medību stāžs: Kopš 2009
15.01.2021. 15:22
Recepte jau viss ir aprēķināts, nevis uz tausti.
Slēpts
15.01.2021. 14:33
recepte jau tieši tāda arī ir, viss konkrēti uzrakstīts ;)
Andris Vīksne
Pēdējo reizi manīts 2021-01-24 19:47
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ķekava
Medību stāžs: Kopš 2017
Aprīkojums: Winchester SXP 12kal; CZ 512 22LR
Medību trofejas: 3
15.01.2021. 12:26
A kā tad vajadzēja? Nomerīt lauru lapas cm2, nosvērt garšvielu šķipsnas, piparu apkārtmēru pamērīt? Pietiek ar veselo saprātu un savas gaumes izpratni. Ja cilvēks pannu nav redzējis, tad diez vai arī konservus mēģinās taisīt. Konservēšanas pamatbūtība ir ērta un ilga gaļas uzglabāšanas metode un ar garšvielām tur maz sakara. Var gatavot bez garšvielā vai likt pēc saviem ieskatiem.
Citāta teksts
Slēpts
13.01.2021. 13:18
...daži pipari (melnie/smaržīgie), neliela lauru lapa, garšvielas pēc gaumes, apcepti sīpoli, ķiploks, burkāni, sāls 4g uz 0,5l burku, cūkas āda ~15x2cm, buljons...

Šīs ir manas mīļākās receptes!. :)) Ņemam gaļu, pievienojam sāli, garšvielas pēc garšas, gatavojam kamēr gatavs. Viss. Tik vienkārši. :)
Labākais, ka pilns internets ar tādām.
Andris Vīksne
Pēdējo reizi manīts 2021-01-24 19:47
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ķekava
Medību stāžs: Kopš 2017
Aprīkojums: Winchester SXP 12kal; CZ 512 22LR
Medību trofejas: 3
12.01.2021. 17:09
Pēc 5 gadu pārtraukuma ir doma uztaisīt konservus.. Viss aizmirsies:) Iemetiet kāds pamatrecepti. Piem, cik cūku ādu, cik piparu, cik sāls jāliek uz 10 kg gaļas (mežaruksis).
Ja kāds ir taisījis ar tomātu mērci/pastu - cik tās jāliek? Paldies

Es nesen pats tikai esmu sācis autoklāvēšanu un ir šis tas izmēģināts. Par ruksi nezinu, esmu utilizējis dažus bebrus, bet nu gaļa paliek gaļa un vislabāk patika tā - daži pipari (melnie/smaržīgie), neliela lauru lapa, garšvielas pēc gaumes, apcepti sīpoli, ķiploks, burkāni, sāls 4g uz 0,5l burku, cūkas āda ~15x2cm, buljons (treknai cūkai varbūt arī nevajag). Gaļu noteikti iesaku apcept, ja nav kaut kāds mega apjoms, cita garša uzreiz! Man raiti gāja uz jaudīga degļa kazanā.
Slēpts
04.01.2021. 15:20
Šogad izmēģināju (zivju) konservu taisīšanu autoklāvā ar tvaiku - sanāk 3x ātrāk.
Iemontēju Depo pirktu monometru + termometru kur max teemeratūra ir 150°C - jo 120°C ir darba temperatūra kas jāsasniedz, bet nevajag pārsniegt.
Patīk šī video pamācība. Ar tvaiku sākas no 22 minūtes.
Ceru links strādās:
Youtube video
Slēpts
Intars Lucjanovs
Intars Lucjanovs
Pēdējo reizi manīts 2021-01-09 20:22
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
04.01.2021. 14:13
Ahoi !
Pēc 5 gadu pārtraukuma ir doma uztaisīt konservus.. Viss aizmirsies:) Iemetiet kāds pamatrecepti. Piem, cik cūku ādu, cik piparu, cik sāls jāliek uz 10 kg gaļas (mežaruksis).
Ja kāds ir taisījis ar tomātu mērci/pastu - cik tās jāliek? Paldies