Man kā medniekam (UN KUR NU VĒL NEMEDNIEM!!!) izlasot Mārča komentāru rodas priekštats, ka medības ar loku, tāda izklaide, ar kaut kā nogalināšanu, vien ir....
Tieši tā, ne visai efektīva nogalināšana izklaide.. Ja reiz diskutējam par loku iekļaušanu medību rīku/ieroču sarakstā, kāpec gan tajā neiekļaut piem., magnum kalibru grupas revolverus un pistoles, ievainoto dzīvnieku piešaušanai?!
Domāju, ka tāda tipa lēmums būtu gana ienesīgs attiecīgās nozares uzņēmējiem!!
Aigar. No malas tā arī izskatās.Jo šauj pa 3d mērķiem.Krēsliņā ,pa lielāku gabalu neatšķirsi. Pamēģini un sapratīsi,ka tikai izskatās.Pēc pirmajām provēm gribēšana pāries.Vari man ticēt. Ja nav piemērota mērķa un vietas,lai trenētos jau pēc pirmajiem 10 šāvieniem sapratīsi šīs nodarbes dārdzību. Vienkāršā piemājas pļaviņā nepašaudīsi.Tas ir pašaudīsi, katru bultu kādas pāris reizes kamēr visas pazaudēsi.Turklāt, lai medītu ar loku ir jābūt medniekam ar visu apliecību, jebšu šī norma uz loceniekiem neattiektos? Līdz ar to kaut kādai minimālai sajēgai par medībām kā tādām būtu jābūt. Un medības šodien vispār ir izklaide- vaļasprieks ar nogalināšanu. Vai tad ne tā? Kā jau teicu , man ir gluži vienalga labi vai slikti, atļaus vai nē. Medības ar loku nav priekš manis .Pārāk lēni, nav tik daudz vaļas.Tie kuri grib un var medīt ar loku to jau sen dara. Un klusībā ierēc par šo cepšanos.Tas ir tieši tā pat kā ar tiem klusinātājiem un nočņikiem. Kam vajadzēja ,tiem bija un lietoja. Īstenībā cepuri nost to čaļu priekšā kuri bīda to loku štelli ne medību līmenī. Tajos pašos MMD vai citur. Tikai tā publika var saprast kas tā loka šaušana ir un cik produktīvas var būt medības ar šādu ieroci.Cik no Jums tajos pašos MMD mačos Sērenē ir pamēģinājuši pašaudīt ar loku? Un kādi bija rezultāti? Aigar . Tu tur biji. Kā gāja? Pats šogad nevarēju rindu izstāvēt ,bet pērn 72 punktus iešāvu no 10 m attāluma, Kādas tur medības? Jāsmejas.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
27.08.2015. 18:01
Ar loku neesmu šāvis, bet man ir kaimiņš, kurš pagājušo gadu Minhauzenā, pirmo reizi šaujot ar loku,iekļuva sestajā vietā, šogad Minhauzenā, šaujot ar loku otro reizi, 9-tā vieta....
jus te par tiem lokiem dodiet vala ta ka butu aizmirsusi par arbaletiem (domatiem medibam).tiem ir cita temesanas sistema un daudz precizaka (ja par to ta problema ir tik aktiva).nesudigaka ka plintei.ja un bulta ar medibu uzgali ari nemaksa tik leti lai vinu palaistu ceriba ka kritis atskiriba ka tas notiek ar patronam. 2-3 eiro nevienam nesit pa kabatu.par leto galu vispar saubu nav...
Slēpts
29.08.2015. 03:36
Par arbaletu, nav verts vispar runāt, tas nekad nebūs
Paši zinām, kā veči šauj mačos, žēluma gals!
Daudzi nevar pa finieri trāpīt, bet dūša piedalīties mačos ir, jo ir pārliecība par sevi, ka varu!!!
Tik pat daudziem ir pārliecība par loka šaušanu, ka varu.
Ja 2/3 no medniekiem neapmeklē (vai reti) šautuvi, netrenējas ar savu ugunsrori,
kas būs, kad tādu palaidīs mežā ar loku?!
Pakaļā jums tās bultas saspraust!
Būs vecais labais-nekas...
Ja neskaita cepienu no lielas daļas mežā šad tad esošām vai ar to saistītām personām.
Bet vislabāk man patīk, ka jebkurš labāk par pašu lokšāvēju zin, ko lokšāvējs domā, ko viņš var izdarīt, ko nespēj un ko viņš darīs.
Un viņš NOTEIKTI darīs stulbības! Tur nav divu domu.
Tieši tā, ne visai efektīva nogalināšana izklaide.. Ja reiz diskutējam par loku iekļaušanu medību rīku/ieroču sarakstā, kāpec gan tajā neiekļaut piem., magnum kalibru grupas revolverus un pistoles, ievainoto dzīvnieku piešaušanai?!
Domāju, ka tāda tipa lēmums būtu gana ienesīgs attiecīgās nozares uzņēmējiem!!
Tā burtiski negribas Tev piekrist šajā jautājumā,jo esmu izvēlējies dzīvi lauku vidē,un medības nāk līdzi laucinieka "lauku džentelmeņa komplektā"....
Daudzi nevar pa finieri trāpīt, bet dūša piedalīties mačos ir, jo ir pārliecība par sevi, ka varu!!!
Tik pat daudziem ir pārliecība par loka šaušanu, ka varu.
Ja 2/3 no medniekiem neapmeklē (vai reti) šautuvi, netrenējas ar savu ugunsrori,
kas būs, kad tādu palaidīs mežā ar loku?!
Pakaļā jums tās bultas saspraust!
Ja neskaita cepienu no lielas daļas mežā šad tad esošām vai ar to saistītām personām.
Bet vislabāk man patīk, ka jebkurš labāk par pašu lokšāvēju zin, ko lokšāvējs domā, ko viņš var izdarīt, ko nespēj un ko viņš darīs.
Un viņš NOTEIKTI darīs stulbības! Tur nav divu domu.