Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - medības ar loku - jā vai nē?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 68 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 03.09.2015. 14:41

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-05-15 15:31
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Blaser R93
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 6
30.01.2008. 16:06
Treninterps - Lietuva ir terninbiksu valsts.
Pret medibam ar loku esmu tapec ka es negribu lai palielinas sasautu nenorakstitu dzivnieku skaits, kas ir neizbegami medijot ar loku. Un medijot ar loku neizbegami palielinasies nelikumigi nomedito dzivnieku skaits, tas tikai tadel ka loka savienu nevar dzirdet bet nakti karabines savienu dzird pa vairakiem km un tas ierobezo. Ta vot luk. Es nesaku ka tas nav interesanti vai ka savadak labi, bet tas nes lidzi parak daudz minusus. Tas ir ta pat ka atlaut pa celiem braukt 200km/h, interesanti utt, bet re ka nelauj, jo parak daudz blakus faktoru.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
30.01.2008. 16:29
Ivo, esmu PAR nāvessodu!
Vladislav, Neviens nav normālu argumentu par nosaucis... Nosauc kaut vienu!!!!!!
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2025-05-05 20:09
Atrašanās vieta: Rīga=>Kuldīga&Gulbene
Aprīkojums: 12k & 30-06
30.01.2008. 18:02
Viens arguments-
cilvēkiem gribās eksotiku.
Sākumā var iznākt vietēja mēroga sensācija un iespēja zīmēties.
(Mats tvoju zanogu, kā gribas būt par Daugavas Vanagu! K.Dimiters)
Ir cerības, ka lielākajai daļai tas ātri apniks.
Tad būs kārta pneimatikai, cilpām un medību revolveriem.
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2025-05-05 20:09
Atrašanās vieta: Rīga=>Kuldīga&Gulbene
Aprīkojums: 12k & 30-06
30.01.2008. 18:17
Tieksme pēc eksotikas nav nekas slikts, tikai šajā gadījumā var iznākt liels bardaks un daudz ievainoto.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
31.01.2008. 10:22
Veči! Ar tiem lokiem medījiet iežogojumos vai šaujiet pa mērķiem uz veselību, kamēr noriebjas - nekāda naida! Bet nelieniet mežā un pat neprasieties tai virzienā.
Sorry par tizlu salīdzinājumu, bet tāpat domāju arī par zilajiem un bērnu adopciju - pi**ies savos pagrabos, nelieniet ārā un nekačājiet pravas!
Roberts
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2018-09-16 20:50
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 16
Aprīkojums: ir
Suņi: 7
Medību trofejas: 2
31.01.2008. 11:11
Domāju ka mēs te varam gudri spriedelēt, bet ja KĀDAM vaidzēs tā pat atļaus medīt ar lokiem-gribam mēs to,vai nē!
Vladislavs
Pēdējo reizi manīts 2008-01-31 17:12
Lietotāja statuss: Vērotājs
31.01.2008. 16:55
Jāni B.! Salīdzinājums ar gejiem tiešām IR TIZLS , bērnus arī aizskar veltīgi . Nez kur ir tas mežs kas Tev pieder ? Kā redzams zini angļu un krievu vārdus , bet lasītā jēgu nesaproti... ŠIS IR FORUMS UN DISKUSIJA PAR TĒMU nevis samazgu izgāztuve ! Ar karabīnēm arī vajadzētu karot un goda sardzē stāvēt.Ja nevari neko sakarīgu pateikt tad varētu paklusēt? Starp citu , ieroču atļauju dabūji pa blatiņam jeb notēloji garīgi veselu?
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
31.01.2008. 21:38
Cik puvekļi ir atrasti ar iestrēgušām bultām ? Tīri intereses pēc.Cik aiziet sašauti no mastiem?Cik loku ir uz rokām un cik ir mežā ? Man liekas, ka stresam nav pamata, jo vieglāk tikt pie medījuma ir ar "parastajām "metodēm. Mēs visi ar daudz maz vienādu rīku esam taisīti un apmēram vienādi domājam.Ja kāds var "opēt"ar foto lūgtum.Sajā gadījumā tekstam neticēšu.Jo man ir loks un zinu cik "viegli "ir trāpīt un cik maksā bultas.
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2008-01-31 22:06
Lietotāja statuss: Vērotājs
31.01.2008. 22:06
Sveiki!
Neesmu mednieks, un droši vien nekad nebūšu. Taču šauju ar loku (tradicionālo), esmu tuvumā redzējis nopietnu Compound loku, rokā turējis un arī pāris reižu izšāvis. Esmu šo to dzirdējis par medībām ar loku Amerikā, un redzējis dažas dok. filmas par medībām ar loku Aļaskā - jo vienkārši ir interesanti ko ar loku var izdarīt. Noteikti neesmu eksperts, tomēr viedoklis ir izveidojies. Tad nu lūk kāds:
1) Par aizšautajiem zvēriem pie nevieksmīga šāviena - pirmkārt no loka zvērs negūst tā nesabīstas, kā no lodes un trokšņa, kad tas instinktīvi metas skriet,Otrkārt tas negūst tik lielu šoku kas piedod papildus spēkus. Treškārt - pamēģiniet paskriet, kad jums ribās iedurts 80cm garš stienis. Vismaz man šķiet ka šie ir argumenti vienā no filmām izteiktajam komentāram, ka neviens zvērs kas aizšauts ar bultu nav aizgājis tālāk par 200m. Cik tālu aizskrien zvērs kas aizšauts ar lodi? Un cik tālu malenieks sekos aizšautam zvēram?
2) šaut var gan lācus gan aļņus, u.c. lielus zvērus. Vienā no filmām bulta no ~ 50 m izskrēja lācim cauri, un aizlidoja vēl ~ 10m. Lācis vispār nesaprata kas notiek - vienkārši palēcās, sagrāba sānu, apskatījās apkārt un tad saļima. Šaubos vai to var izdarīt ar bisi. Tā kā par loka spēku šaubu nav. Caurums palika ~ 4 cm diametrā - kas ir redzējuši medību bultas, tiem nav jāskaidro kā tas tiek panākts - tātad zvērs noasiņo daudz straujāk, kas atkal nozīmē, ka viņš tik tālu neaizies.
3) par maleniekiem - tāpat kā ar bisi vai karabīni tie noteikti būs kāds procents lokšāvēji, un tur nekā nevar darīt - taču kā jau te kāds iepriekš minēja ar loku medīt sāk tie, kuriem vairs nav adrenalīna no šaušanas ar ugunsieročiem - tātad pieredzējuši mednieki, kuri jau tomēr (jācer) zina ko un kāpēc dara, kuri ciena sevi un zvēru. Otra kategorija noteikti būs lokšāvēji, kuri gribēs izmēģināt spēkus uz dzīvu mērķi. Tačuu viņi savukārt to darīs tāpēc, ka pa citiem mērķiem PRATĪS TRĀPĪT BEZ PROBLĒMĀM - tātad tie jau nu stipri bieši trāpīs arī pa šiem.
4) Runāju par šo tēmu ar vienu amerikāni, un vņiem ir tā - 1 mēnesis ir medībām ar loku un arbaletu (un ar ugunsieročiem tai laikā mežā neiet), pēc tam 1 mēnesis ir medībām ar visādām vecām kramenīcām un vēl nez ko - un atkal šajā laikā citi ieroči mežā nedrīkst būt. Un tikai tad tiek atklāta lielā medību sezona modernajiem šaujamajiem ieročiem, kuru laikā tie ar lokiem, arbaletiem u.c. sēž mājās. Un tā lūk ir iespēja kontrolēt visu šo lietu - ja esi nelaikā mežā ar loku - tātad malenieks.
5) Manuprāt, ja nopietni kāds grib par šo tematu runāt, viņam vajag paskatīties un varbūt pamēģināt, ko var izdarīt ar modernu loku. Citādākdaži komentāri patiešām izklausās jokaini...
Jāzeps
Pēdējo reizi manīts 2018-12-27 18:42
Atrašanās vieta: Ala
Aprīkojums: akmens un uguns
Suņi: dalmacietis
31.01.2008. 23:11
kartupelju vimpelis Kasparam Simanim!!!!:)
beidzot kaads normaali argumenteets viedoklis shajaa teemaa!