Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Dzinējmedībās ar karabīni bez optikas.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 33 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 19.05.2009. 15:44

Michael
Pēdējo reizi manīts 2011-08-22 23:15
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Liepājas gals
Medību stāžs: 1998
Aprīkojums: CZ 550 Varmint 308.win., IŽ 27 12 cal.
17.10.2008. 22:43
Es kaadreiz taa mediju kad bija karabine ar temekliem....Nopirku varmintu un tie prieki ir cauri... Kaa gaides medibas beidzaas taa optiku nost un mezaa iekshaa, a lai nerikosheteetu vajag izveeleeties pareizu municiju. Man tada veida medibas shkiet super, esmu arii shaadi noshavis daudz cukas. Tagat ir padomaa kaut kur dabut veco labo M98k kam nav sliedes kaa reiz shaadam medishanas variantam...
Roberts
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2013-10-25 20:16
Atrašanās vieta: Riga, Bergi
Medību stāžs: ar bisi no 1995.g
Aprīkojums: Iz12 ; Tikka t3
Medību trofejas: 4
17.10.2008. 23:04
Rolandam M.- kaa jau teicu "situacijas ir dazaadas". Un karabiinju pretinieks es arii neesu, jo pasham ir Tikka, bet ja saliidzina cik taalu lido spicaa lode un cik taalu renkulis , tad es domaaju ka jautaajumi ir lieki. Protams, katraa kolektiivaa ir savi ieksheejaas kaartiibas un droshiibasas noteikumi. Es arii necenshos kaadu paarliecinaat, sheit visi ir lieli cilveeki un zin ko dara.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
18.10.2008. 00:25
...mans uzskats -karabīni bez optikas dzinējmedībās nelietot, bet lietot karabīni ar optisko tēmekli. optikas lietošana uzlabo šaušanas precizitāti un netieši disciplinē šāvēju. (ja optikā villu redz, nu tad kustini plintei kloķus,D). optiskais tēmeklis ļauj šāviena mirklī skaidri redzēt vietu,kurā tiek tēmēts. vaļejais tēmeklis daudzos gadījumos "piedalās" šāvienā uz labu laimi medījuma virzienā. Punkta tēmeklis ir tāds kā vidusceļš,bet par īsti pareizu risinājumu šaujot ar vītņstobru es šamo neatzīstu. šādā kombinācijā tēmēšanas precizitāte stipri atpaliek no ieroča un munīcijas tehniskajām iespējām. uzskats,ka uz šauras stigas starp eglītēm ir noteikti jāstāv ar gludo un jātēmē pa planku,manuprāt ir pielīdzināms vienkārši medniekstāstam. es saprotu,ka ir kolektīvi,ir autoritātes,ir cienījami vecajie,...bet . sacesībās pa skrejošo cūku un alni visprecīzākie trāpījumi un augstākie rezultāti tika sasniegti lietojot vītņstobra un gludstobra ieročus ar optiskajiem tēmekļiem.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
18.10.2008. 10:12
Ja karabīne ir aprīkota ar tēmēšanas sliedi un sarkano aktīvo mušku - super, neredzu atšķirību salīdzinot no tēmēšanas viedokļa ar gludo! Un precizitāte ar karabīni arī būs augstāka,ņemot vērā lodes ātrumu, jo meža distancēs līdz 30m - kur notēmēsi, tur arī būs. Protams, lietojot karabīni mežā ir nedaudz jāpadomā līdz un, kā jau kolēgas te iepriekš minēja, jāizvēlas pareiza medību munīcija. Un apgalvojums, ka karabīne ir bīstamāka, netur kritiku, jo gludstobra lodes jauda ir tāda pati, vienīgais lodes lidojuma distance - bet kur gan mežā tālu aizšausi;)
Guntars
Guntars
Pēdējo reizi manīts 2017-03-28 21:29
Atrašanās vieta: Saldus.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Mauser M 03 . 7*64 ,223 rem stobrs iž 27m12kalibrs
Suņi: 2 velsas terjeri
Medību trofejas: 5
18.10.2008. 13:00
nav ne vainas saut bez optikas bet labak tomer nelielu optiku piemeram 1.5-6.kada starpiba ar ko sauj gludo karabini?vel pieredzejusi mednieki sauj dizmedijumus ar renkuliem fuj, moska kads trapis tas noteikti nav bistami).man patik lasit sis diskusijas,cilveks uzdo vienkarsu jautajumu, gaida adbildes no cilvekiem kas lieto karabini kolektivajas medibas,ar vai bez optikas ka labak?)puse no atbildetajiem cilvekiem nelieto karabines kolektivas medibas,bet raksta visadas stulbibas,sak pa medibu pieredzi.kas ir medibu pieredze>1-50 gadiem ,vienreiz pa gadu aizied uz medibam ,vienreiz menesi, vienreiz nedela,katru dienu.MEDIBAS NAV VEIKSME,BET GAN KADA JUMS PIEREDZE,CIK LABI JUS PAZISTAT MEZU ,ZVERA PARADUMUS,CIK JUS PASI SAUDZEJAT ATSAUJAT, UN TALAK>>>>>>>.
Guntars
Guntars
Pēdējo reizi manīts 2017-03-28 21:29
Atrašanās vieta: Saldus.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Mauser M 03 . 7*64 ,223 rem stobrs iž 27m12kalibrs
Suņi: 2 velsas terjeri
Medību trofejas: 5
18.10.2008. 13:15
TURPINAJUMS.nevaru izturet sis stulbibas)ko te brizum raksta. tas kalibrs ir labakais , tas ierocis,ta municija,un ta talak jo tas ir man tapec sis ir labakais).vot sitie teksti psc, tu parak gudrs tu parak jauns,tu parak vec,tu neko nesaproti,te buti intresanti ))ja atklatos ka te paris veci ir no viena kolektiva^^^^^^^^^^^.tapat daudzus te pazistu,nu izliekas jau briesmigi gudri)vieni viena tema raksta ta cita savadak ja nav ko rakstit tad neraksti ,ej piesarno citu forumu
Kārlis
Kārlis
18.10.2008. 13:48
Guntar, sāpīgu tēmu Tu šajā forumā pacēli:))))) Ne pa velti lielākā daļa sakarīgo foruma dalībnieku ir aiztaisījusies uz otru forumu vai vispār neiesaistās šajās diskusijās - palasa, pasmaida un ver ciet...
Uz Delfiem te pusi aizsūtīt, lai rejās tur, tur šis stils iederās! :/
Slēpts
18.10.2008. 14:40
Mums kolektīvā 90% medī ar vītņustobriem un nav ne vainas. Par sākotnējo jautājumu, domāju ka labāk tomēr ir ar optiku, jo kā jau te iepriekš rakstīja tu vienmēr skaidri redzi kur tēmē.. Ir vīri kas medī ar vītni vai kombinēto bez optikas - arī ir ok, bet manuprāt ar optiku ir labāk.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
18.10.2008. 22:14
dīvaini jau vispār tā karabīne dzinējmedībās. mūsējā kolektīvā spicie sēž tik uz pļavām.
par to ka spicais bez optikas, liekas tā pat kā auto ar vasaras riepām ziemā. braukt tak var! vai ne? kamdēļ bez optikas šaut ja var ar?
Kārlis
Kārlis
19.10.2008. 09:25
Nesaprotu, kur vairumam ir problēma nostājā par karabīnes izmantošanu dzinējmedībās? Par to, ka karabīnes lode, šaujot šķēršļotā apvidū (mežā), būtu bīstamāka nekā gludstobra jau izrunājām - abas ir vienādi bīstamas, ja neskatās, kur šauj. No šāda aspekta tad jau karabīne uz laukmalas ir vēl bīstamāka, jo gludstobra lode dēļ savas trajektorijas nokritīs pēc max 120m, bet spicā lidos visus 400... (šeit domāju pēc šāviena pa mērķi 1m augstumā). Runājot par karabīni ar optiku vai bez - jāskatās kāda optika. Ja ar palielinājumu 1-4x40 un sarkanu punktu, tad bez problēmām var šaut arī ar optiku, bet, ja uz karabīnes stāv gaides medībām piemērot optika, piemēram, 4-12x50, tad diezvai distancē uz 30m arī pie mazākā palielinājuma izdosies notēmēt pa pār stigu lecošu medījumu, bet bez optikas šajā gadījumā var šaut bez problēmām, protams, ja karabīne ir aprīkota ar normālu vaļējo tēmekli - ideāli, ja tā ir "battue" tēmēšanas sliede un aktīvā muška uz stobra! Protams, cik lietotāju, tik viedokļu:)
Kārlis