Jāni Šmit, tēma man šķiet saucas "Ar kadu auto braucam medibas?" nevis "Vai pirms 20 gadiem bija labāka dzīve vai mūsu laikos tā nebija?". Tad jātaisa jauna tēma par 20 gadiem vai laika mašīna un jādodas tur.
Cilvēks, kurš nopietni piervērsies medībām, agri vai vēlu nonāks pie 4x4.
Ir protams dažādi mednieki. Ir tādi, kuriem vienkārši vajag sabiedrību un tad tie dodās uz koletkīvajām medībām parunāt par savām problēmām. Ir tādi, kas vienkārši aizšmauc no sievas piedzerties. Ir tādi, kas brauc sēņot vai ogot. utt
Bet ja esi aktīvs MEDNIEKS, tad 4x4 loti izpalīdz.
Un vēl, Jāni Šmit, tev nešķiet, ka cilvēks pērk blaser un LC nevis, lai zīmētos, bet tāpēc , ka spēj to atļauuties? Tu laikam esi no tiem, kas pirktu ZAZ, ja varētu atļauties jaunu MB. Ar abiem taču var nokļūt no punkta A uz punktu B.
15-20 gadus atpakal medija partijnieki un vel dazi ta laika VIP un parasie mednieki gaja dzit. personigie papiri bija reti kam un tad caur blatu. Individualas medibas nebija. Nu es paskatitos ka saktu blaut ja nonemtu vasaras buku un tas 2-5 personigas cukas utt. Man masaviks un neertibas pietiek ikdiena. Es nekad meza neskiroju ar ko tu brauc vai sauj bet ja sak smirdet, tad gan tas velk uz videjo letina nevarigo skaudibu.
medibas.lv mums bija normala diskusija ar un ap masinam, kadas kuram problemas un ko doma par vienu vai citu braucamo, dazadas cenu kategorijas un nebija parmetumu un smirdesanas. Tad pie ta ari paliksim!
Jautajums!?! Vai kads ir saskaries ar volvo militaro tehniku. doma ir par volvo buldog vai ko tam lidzigu jo GAZ66 diezgan svaka stavokli dabujami un tehnisko iziet vairs nevar un dalas ari pasudigi dabut.
Nu re kādi mēs Jāņi romantiķi!Žēl ka pīles cauri.Varētu noorganizēt izbraucienu ar sabiedrisku tramvaju uz kādu pierīgas parku.Un atpakaļceļā ar bisi(kautvai futlārī)tramvajā nodziedātu jautru skaistu dziesmu.Laikam būtu romantika uz vairākiem gadiem!
Ja paskatamies gadus 15-20 atpakaļ, tad tajā laikā lielais vairums kolektīvi uz dzinējmedībām brauca kopā ar vienu transportu, pārsvarā kravas automašīnu ar būdu vai autobusu. Un visi bija apmierināti, mājupceļā nereti valdīja diezgan liela jautrība un pat dziesmas. Un kolektīvs bija daudz saliedētāks nekā tagad. Tāpat arī ūdensputnu sezonas laikā mednieki nereti līdz laivu bāzei brauca ar sabiedrisko transportu un tas nebija nekāds kauns. Pieļauju, ka tagad dažus labus ne par kādu naudu nepierunātu braukt uz medībām ziemas laikā smagās mašīnas kravas kastē, jo ir taču blaser, sauer un LC, L200 u.t.t. Ar to es nebribēju teikt ka pie tā būtu jāatgriežās, bet brīžiem tās kādreizējas kolektīvisma sajūtas pietrūkst. Un kā jau pareizi pieminēja runa jau ir ne tik daudz par to cik kurš var atļauties , bet par attieksmi gan vienam pret otru , gan pret medībām kā tādām, jo varbūt tieši atteikšanās no maksimālajām ērtībām medību laikā var sniegt lielāku gandarījumu, nekā medības maksimāli komfortablos apstākļos ar minimālu fizisku piepūli.
Mja normali letini savakusies. Tiko kads ko uzraksta tad sak nodirst. Te laikam istie mednieki medi tikai apsausanas medibas un sez citiem uz astes, kad nosauj tad nav ar ko vest un pakal netiek utt. Var jau gudri dirst bet medibas nav tikai dzinejmedibas un gribas redzet kadu kurs ar sabierisko vasara pirms janiem buku vedis autobusa. Un par baribas vesanu ir ta ka normali mednieki sen ir sapratusi ka izgazot lielu kaudzi ar baribu ir bezjedzigi ir japiebaro sistematiski un mereni, nevajag vairak par paris maisiniem biesu un graudu.
Panemat to savu skaudibu un ierulejat sev zem muguras. Normali dzeki aprunajas kas kuram labak patik un kas nee, kadas domas par vienu vai otru lietu. Tas ka nevari vai negribi atlauties ir pasa problemas.
Ja es sauju ar blaser un braucu ar LC, tapec ka man patik.
Jā protams katrai mašīnai ir savi plusi un mīnusi.Labi protams ja ir tāda veselība ka visur var paspēt noskriet kājām.Tikai nezkādēļ tie veselie skrējēji kad es braucu garām ar to pašu Ņivu salīp pat uz buferiem un sliekšņiem kā bites pie stropa.Un cik veselīgi priecīgas ir viņu sejas kad es iebraucu pa Valmeta sliedi lai vismaz 300m izvilktu alni!
Četrdurvīgs pikaps, piemēram, Mitsubishi L200, ir baigi normāla padarīšana. Gan paši var sasēsties, gan šur tur normāli izbraukt, gan medījumu kastē iemest un izvadāt, kur vajag.
Cilvēks, kurš nopietni piervērsies medībām, agri vai vēlu nonāks pie 4x4.
Ir protams dažādi mednieki. Ir tādi, kuriem vienkārši vajag sabiedrību un tad tie dodās uz koletkīvajām medībām parunāt par savām problēmām. Ir tādi, kas vienkārši aizšmauc no sievas piedzerties. Ir tādi, kas brauc sēņot vai ogot. utt
Bet ja esi aktīvs MEDNIEKS, tad 4x4 loti izpalīdz.
Un vēl, Jāni Šmit, tev nešķiet, ka cilvēks pērk blaser un LC nevis, lai zīmētos, bet tāpēc , ka spēj to atļauuties? Tu laikam esi no tiem, kas pirktu ZAZ, ja varētu atļauties jaunu MB. Ar abiem taču var nokļūt no punkta A uz punktu B.
medibas.lv mums bija normala diskusija ar un ap masinam, kadas kuram problemas un ko doma par vienu vai citu braucamo, dazadas cenu kategorijas un nebija parmetumu un smirdesanas. Tad pie ta ari paliksim!
Jautajums!?! Vai kads ir saskaries ar volvo militaro tehniku. doma ir par volvo buldog vai ko tam lidzigu jo GAZ66 diezgan svaka stavokli dabujami un tehnisko iziet vairs nevar un dalas ari pasudigi dabut.
Panemat to savu skaudibu un ierulejat sev zem muguras. Normali dzeki aprunajas kas kuram labak patik un kas nee, kadas domas par vienu vai otru lietu. Tas ka nevari vai negribi atlauties ir pasa problemas.
Ja es sauju ar blaser un braucu ar LC, tapec ka man patik.