Jo labāks džips,jo tālāk jāiet pakaļ traktoram.Nav sliktu vai labu džipu,bet medībām noteikti vajag ar 4 durvīm,lai nav spiešanās,un lai ir vieta suņiem un stobram.
Piekrītu Edgaram. Medībās visi ir vienādi un tā tam vajadzētu būt. Esmu vēl no jaunajiem,bet manas domas ir, ka medniekam ir jābūt ar savu cienījamu stāju. Un man pie pakaļas kāds ar kādu tehniku vai stroķi atbrauc.Lai zīmējas vesels, bet manās acīs cienījams viņš nebūs...
Slēpts
04.12.2007. 13:23
Pie iepriekšminētā ļoti gribās izteikt vēlvienu domu. Līdz šim medības bija tā vieta, kur nebija svarīgi, kas tu esi, vai sētnieks vai direktors. Medībās tu esi MEDNIEKS - visi ir vienādi MEDNIEKI. Šobrīd arī medībās un mednieku vidū sāk parādīties noslāņošanās tendences (es krutāks par visiem). Par to šausmīgi žēl.
Tas nebija domāts ne par ieročiem, ne par auto, ne par citām dārgām lietām, bet tā vispārīgi, nedaudz filozofiski - par ATTIEKSMI.
Slēpts
04.12.2007. 13:19
Redzi Juri PO - no masta uz mastu var nokļūt ar jebkādu auto, vai tas būtu moskvičs, opelis vai mersis. Nedzīvojam sibīrijā un visur ved ceļi. Tālāk mežā jāiet ar kājām. Ja kāds mastā uz stāvēšanas vietu brauc ar džipu, tad tā jau ir lielība - REDZ KĀ ES VARU! Ja runājam par saimniekošanu un barības nogādāšanu, tad to dara ar traktoru vai kravas auto, jo ar džipu vairāk par maišeli kartupeļu diezvai aizvedīsi (to tā kā nevarētu nosaukt par racionālu saimniekošanu).
Protams, ka ir forši ar apvidus auto aizbraukt pa lauku vai meža stigu pēc medījuma, bet vai ir svarīgi kāda ir auto marka un dzinējs? Šaubos.
Nebūt neesmu modernu tehnoloģiju, labu un dārgu lietu noliedzējs, taču lielīšanās ar jebko mani tracina (man ir a tev nē, vai, man pa 2 lati dārgāks ne kā tev). Tas tā bērnišķīgi un muļķīgi.
NEKĀ PERSONĪGA.
Ne jau tas ka auto nevajag izmantot medību saimniecība ar to tika domāts, bet gan tas, ka nevajag ar visu kas tev pieder plātīties. šinī lapā ir reģistrējušies daudzi mednieki kas var atļauties gana dārgu medību ekipējumu un to arī izmanto, bet tomēr sadaļās par forumu dalībnieku ieročiem un auto neko neraksta, jo tā ir tīrāka krāniņu salīdzināšana un vai kādam no tā ir kāds labums es šaubos
Un medījat jūs arī ar rokām?!
Pārējais kolektīvs jūs paciešs un pacietīgi gaida, kamēr jūs ieradīsieties uz nākamo mastu platību otrā galā?! Un kā saimniekojat? Barību uz barotavām arī uz pleciem nesat, jo ķera ir krāniņu staipīšanas līdzeklis? :D
Izklausās pēc senlatviešu tradīcijas - visu ko nevar atļauties nosaukt par krāniņu staipīšanas līdzekli.
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
04.12.2007. 10:33
Forši jau izskatās, kad jaunie latvieši, tipa mednieki sabrauc ar L.Cruiseriem, Roveriem utt un sāk mērīties ar vinču garumiem:)
Neko nesaku, katrs pārvietojas ar to ko var atļauties un vēlas, bet par normālu neuzskatu situāciju, kad pa medību objektu dzinējmedībās pārvietojas 20 dažāda izmēra džipi, kur katrā sēž pa medniekam un nonākot pie dzenamā masta, visi sāk grabināties pa bagažniekiem, cirst ciet durvis utt. cerot, ka meža zvēri tādi pakurli pagadījušies:)
Pats personīgi atbalstu pārvietošanos ar kājām!
Slēpts
04.12.2007. 09:04
Vai kā gribās piekrist Jurim K! :)
Medībās var braukt arī ar autobusu un vilcienu utt.
Mazliet jāpamaina jautājuma forma - kādu auto izmantojat medību laikā medību platībās? Es arī neizmantoju, lai gan ir ko izmantot. Esmu jauns un stiprs - arī eju ar kājām :)
es braucu ar Toyota LC 95 3.0 D4D Nu gana labs auto, ietilpigs, +/- ekonomisks 10-13l uz 100. Uz cela satv videji labi, bezcela esmu iebraucis visur kur vajag. Ir doma par kadu jaunu auto kas varetu but nissan pahfinder vai navara.
Ieprieks bija JEEP cherokee 4.0i 1998 gada. Nu nekad vairs tadu nebribetu, daudz rij uz cela neturas un maz vietas.
Tas nebija domāts ne par ieročiem, ne par auto, ne par citām dārgām lietām, bet tā vispārīgi, nedaudz filozofiski - par ATTIEKSMI.
Protams, ka ir forši ar apvidus auto aizbraukt pa lauku vai meža stigu pēc medījuma, bet vai ir svarīgi kāda ir auto marka un dzinējs? Šaubos.
Nebūt neesmu modernu tehnoloģiju, labu un dārgu lietu noliedzējs, taču lielīšanās ar jebko mani tracina (man ir a tev nē, vai, man pa 2 lati dārgāks ne kā tev). Tas tā bērnišķīgi un muļķīgi.
NEKĀ PERSONĪGA.
Pārējais kolektīvs jūs paciešs un pacietīgi gaida, kamēr jūs ieradīsieties uz nākamo mastu platību otrā galā?! Un kā saimniekojat? Barību uz barotavām arī uz pleciem nesat, jo ķera ir krāniņu staipīšanas līdzeklis? :D
Izklausās pēc senlatviešu tradīcijas - visu ko nevar atļauties nosaukt par krāniņu staipīšanas līdzekli.
Neko nesaku, katrs pārvietojas ar to ko var atļauties un vēlas, bet par normālu neuzskatu situāciju, kad pa medību objektu dzinējmedībās pārvietojas 20 dažāda izmēra džipi, kur katrā sēž pa medniekam un nonākot pie dzenamā masta, visi sāk grabināties pa bagažniekiem, cirst ciet durvis utt. cerot, ka meža zvēri tādi pakurli pagadījušies:)
Pats personīgi atbalstu pārvietošanos ar kājām!
Medībās var braukt arī ar autobusu un vilcienu utt.
Mazliet jāpamaina jautājuma forma - kādu auto izmantojat medību laikā medību platībās? Es arī neizmantoju, lai gan ir ko izmantot. Esmu jauns un stiprs - arī eju ar kājām :)
Es eju kājām! Visur varu iziet! Nekad nenogrimstu!
Tā lūk.
Ieprieks bija JEEP cherokee 4.0i 1998 gada. Nu nekad vairs tadu nebribetu, daudz rij uz cela neturas un maz vietas.