Pirmkar velejos teikt ka pie mums vismaz latgale tadi masti nau kur var brivi atlauties rikoties ar spico ir uz pirkstiem saskaitami jo mezi ir izzageti un ir krumaini biezi. Kad latvija bus mezi ka eiropa (parki) tad ari varesim domat par eiropas likumiem. Otrakart man ir 18 un man nedriikst but spica. Gribat teikt ka man jasez majas? Kurs gudrinieks teica ka nevaiga parskatu? Labi par induvidualajam piekritu bet par kolektivajam medibam? Uzskatu ka kolektivajas obligati vajaga jo tiek registreti suni un piemeram ja nebutu parskata tad nem jebkuru suni un pieradi ka tas ir kolektiva. Janu sanak kads nelaimes gadijum medibas ari nevar pieradit ka tas mednieks ir attradies medibas. Tu ari paraksties par to ka kolektiva vaditajs ir sniedzis instruktazu pirms mediba. Mani apmierinatu tagadeja kartiba! Ja godigi pat dusmas nak. Kad labklajiba valti bus ka rietumeiropa tad ari domasim par eiropas likumie.
Medību atskaitei ir japaliek,ari medību pieteikšanai jābūt,ja kaut kāda iemesla dēļ medīt nedrīkst,kā to zināsi,piemēram tavas medibu platības ir karantīna ,vai notiek orintēšanās sacensības.
Tāds interesants domu gājiens dažiem jeb pretrunīgas "aksiomas":
1)to, ka ar gludo šauj tālāk kā 50m un ar netabilstošu munīciju, izkontrolēt nevar[ot].
2)to, ka likumā noteiks minimālos vītņu kalibrus - to gan *točna* izkontrolēs.
3)to, ka lietos kaujas munīciju un/vai sporta munīciju [ja kas - nav aizliegta, bet uz dižmedījumiem diez cik laba jau nav] - to arī varēšot izkontrolēt :)))
Un, galvenais, pirmo punktu pārkāpt "ir asinīs", otro un trešo - noteikti nepārkāps un "asinīs" tas nebūs...C'mon, vismaz uzskatos esiet konsekventi, ja :)
Kungi, ceru, ka būsiet sapratuši mani pareizi. Domāju, ka dižmedījumus ar gludstobru jāšauj tikai 50 metru distancē un tikai ar lodi. Vai nu ir, vai nav. Bet nu pie šiem nosacījumiem gludstobrs būs vismaz tikpat labs kā vītņstobrs. Tāpēc vien, ka daži šauj ar renkuļiem pa 100 m, gludstobri nav jāaizliedz... Tādus renkuļu šāvējus kolektīvam vajag dr@zt, ka par maz neliekas...
Sveiki! Interesanti palasīties, bet patiesība ir tāda, ka plānots gludstobrus izmantot arī turpmāk, šaujot dižmedījumus ar lodi (tāpat kā līdz šim), bet vītņstobriem noteikt jaudas ierobežojumu - pa alni, briedi un cūku virs gada vecuma drīkstēs šaut tikai ar tādu vītņstobra lodi, kam jauda būs vismaz 3000 J (tātad .243 kalibrs paliks ārpus strīpas). Tātad - viss gauži loģiski un nesarežģīti - un atkritīs spriedelēšana, vai ar maseni var nomedīt alni...
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
04.12.2008. 17:42
Drusku atkaapjoties no teemas, es redzeeju internetaa (arii .22LR ir karabiine), ka var nopirkt patronas 22LR ar skrotiim :)))))
Shaujam ar karabiini, bet patiesiibaa .... mazi mazi mazi renkas :)))))
Verner!
Labi pateikts par vārnu kājām, bet es gribētu redzēt kurš privātīpašnieks tev atļaus izcirst savā mežā vārnu kājas. Valsts mežā vēl varētu, bet privātajos diez vai, jo redz pēdejā laikā parādījās afigennie mežsaimnieki, salasījās daudz informācijas, un rāda kādi ir viņi labie īpašnieki un salikuši visur privātīpašums.
Labi ka sanāk ar saimnieku sarunāt parakstīt medību līgumu, bet tas ka cirst vārnu kājas diez vai atļaus. Kā arī tādās aizaugušās teritorijās ar spico diez vai pat no 10m kādu zvēru paņemsi, bet cik zināms dzīvnieks parasti pa tādām vietām un mēģina tikt prom.
Pie mums ir nedaudz savādāka daba un viss pārejais kā ES. Nav ko pieņemt visu kas tur ir pieņemts, un vēl it īpaši mūsējie mīl pārspīlēt ar to likumdošanu. Jāraksta tādi likumi kas atbilstu katram savā reģionā, vai valstī, bet nevis viens kopīgs likums visām valstīm.
Kā arī medījot ar gludo ir panākta lielāka drošība, nekā ar spico, jo lode nelido tik tālu.
Vēl info, skatījos ka Spānijā un Francijā ar medās ar gludo un nekādi stulbie likumi ka jāmedās tikai ar spico nav pieņemti. Tikai pie mums Sūnu valstī tiek ar likumiem pārprasts.
Bija te viens likums pieņemts, likums bija riktīgais absurds, vēlāk atvainojās, jo redz mūsējie tulkotāji nepareizi pārtulkojuši likumu no Angļu valodas, rezultātā likums tikai mainīts uz labo pusi!!!!
Slēpts
04.12.2008. 18:30
Saistībā ar traucēšanas medībām - tā tiešām ir laba lieta. Mūsu kolektīvā pamazām tiek pāriets uz šo medīu veidu. Piemēram, šajā vasarā katram medniekam, līdz dzinējmedību sezonas sākumam bija jauztaisa 2 torņi...+vārnukājas, kur nepieciešams...
1)to, ka ar gludo šauj tālāk kā 50m un ar netabilstošu munīciju, izkontrolēt nevar[ot].
2)to, ka likumā noteiks minimālos vītņu kalibrus - to gan *točna* izkontrolēs.
3)to, ka lietos kaujas munīciju un/vai sporta munīciju [ja kas - nav aizliegta, bet uz dižmedījumiem diez cik laba jau nav] - to arī varēšot izkontrolēt :)))
Un, galvenais, pirmo punktu pārkāpt "ir asinīs", otro un trešo - noteikti nepārkāps un "asinīs" tas nebūs...C'mon, vismaz uzskatos esiet konsekventi, ja :)
Shaujam ar karabiini, bet patiesiibaa .... mazi mazi mazi renkas :)))))
Labi pateikts par vārnu kājām, bet es gribētu redzēt kurš privātīpašnieks tev atļaus izcirst savā mežā vārnu kājas. Valsts mežā vēl varētu, bet privātajos diez vai, jo redz pēdejā laikā parādījās afigennie mežsaimnieki, salasījās daudz informācijas, un rāda kādi ir viņi labie īpašnieki un salikuši visur privātīpašums.
Labi ka sanāk ar saimnieku sarunāt parakstīt medību līgumu, bet tas ka cirst vārnu kājas diez vai atļaus. Kā arī tādās aizaugušās teritorijās ar spico diez vai pat no 10m kādu zvēru paņemsi, bet cik zināms dzīvnieks parasti pa tādām vietām un mēģina tikt prom.
Pie mums ir nedaudz savādāka daba un viss pārejais kā ES. Nav ko pieņemt visu kas tur ir pieņemts, un vēl it īpaši mūsējie mīl pārspīlēt ar to likumdošanu. Jāraksta tādi likumi kas atbilstu katram savā reģionā, vai valstī, bet nevis viens kopīgs likums visām valstīm.
Kā arī medījot ar gludo ir panākta lielāka drošība, nekā ar spico, jo lode nelido tik tālu.
Vēl info, skatījos ka Spānijā un Francijā ar medās ar gludo un nekādi stulbie likumi ka jāmedās tikai ar spico nav pieņemti. Tikai pie mums Sūnu valstī tiek ar likumiem pārprasts.
Bija te viens likums pieņemts, likums bija riktīgais absurds, vēlāk atvainojās, jo redz mūsējie tulkotāji nepareizi pārtulkojuši likumu no Angļu valodas, rezultātā likums tikai mainīts uz labo pusi!!!!