Šodien vārdadienu svin Bella, Berta, rītdien - Dzintara, Dzintars, Dzintra
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - atsauksmes par rācijām ko var ieteikt

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 10 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 05.01.2009. 17:33

Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2009-04-23 16:20
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
05.01.2009. 17:33
Aizmirsu piebilst, austiņai ir skaļuma regulēšana, kas ir ļoti laba lieta, jo signāls no mikrafona ir spēcīgs.
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2009-04-23 16:20
05.01.2009. 17:31
Kodīsim vilkam kājā, jo plinte viens no nevienlīdzības rīkiem :-)
Lietoju jau pieminētās topcom rācijas, jaunaudzes apstākļos ~1km, liela meža apstākļos ~2km, laukas apstākļos varētu būt tākā kā rakstīts pamācībā, pietrūka lauka izmērīju 5,5km. Pleca mikrafona problēmu līdz galam atrisinājis neesmu, ir pielikta austiņa (2,90Ls) pie šī mikrafona, un rācija palika klusa, vienīgi tā pārrunu ierīce (mikrafons) ir paliela, ērtēk būtu, parasta austiņa ar PTT (piemekēt neizdevās).
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2013-09-13 15:52
05.01.2009. 16:01
Priekš kam jums rācijas? Pūtiet mednieku taurēs. Jūs mednieki vai iznīcinātāju banda? Dzīvniekam arī vajag dod kaut kādu iespēju izdzīvot. Kaut vai tas būtu vilks, viņš arī ir mednieks un daudz gudrāks par mums, sacentīsimies - kurš kuru,daudzmaz vienlīdzīgos apstākļos. Vai slabo???
Verners
Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
05.01.2009. 14:41
Midland GXT 850 medībās, mežā darbības attālums ir precīzi 2km (tika nomērīts ar automašīnu), tad ir ļoti laba dzirdamība bez traucējumiem, bet attālumam palielinoties sakari strauji pasliktinās. Lauku apstākļos nekad ar traucējumiem neēsmu saskāries, bet mūsu medību platībās lauki, plavas nepārsniedz 3-4km attālumus. Ja pērk rācijas, tad iesaku izvēlēties spilgtas krāsas modeļus, jo camo var ātri nozaudēt. Ar 1x uzlādētiem akumulātoriem man pietiek 3 medībām, bet protams tas ir atkarīgs, cik daudz runā. Ir daudz dažādu funkciju un viens no tiem ir vibro izsaukums, kas atļauj samazīnāt liekas skaņas saziņā ar rācijām un medībās tas nav mazsvarīgi.
Vilnis
Vilnis
Pēdējo reizi manīts 2018-12-16 20:56
Medību stāžs: 11
Medību trofejas: 4
05.01.2009. 13:26
Maarim: Par 9km neesmu meginajis, bet meza apstaklos nu neparspilesu kadi 4km toc iet. un baterijas nevajag mainiiit pret citaam, jo orginaalie akumulatorini dienu iztur.
Nu un par taam austinaam ir taa, ka es staavot uz masta pat negribeetu, lai man ausii - vienaa vai abaas ir austinas, jo koncentreejos un klausos, kur briksk un naak zvers. Lidz ar to,ja raciju neizmanto uz masta plapasanai, bet tikai svarigas informacijas nodosanai, tad racijas radito troksni var pieciest. Taapat ja mednieki ir nostajusies, tad tam vairs butiskas nozimes nav.
Mes parasti daram taa, ka vienu raciju iedod galvenajam dzineju vaditajam un otru mednieku linijas staditajam un kad pedejais ir nostajies, tad dzinejam dod zinu. un parejie to ari dzird un parejie pa tukso uz masta neplapaa, tikai informee par saviena iznakumu un par ko sauts, lai citi zin. Bet austinas pat trauceetu, vismaz man.
Un par siis racijas jaudu runajot, nu citas sajaa cenu grupaa ir vel mazjaudigakas.
Ja man prasa, es so modeli rekomdeju!
Miks
Pēdējo reizi manīts 2011-03-27 22:59
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: ZBK-110
Suņi: Laiki
04.01.2009. 23:46
Lietojam tti freequency PMR-201TX.no 50-70 Ls, komplektā ir 2.gab. rakstīts ka iet līdz 3 km. mums tādas kolektīvā ir kādas 10 gab. + vel atsevišķi biedri nopirka mazliet lētākas, kas iet kopā ar šīm.
Bet prasās kaut kas labāks. šie 3 km ir par mazu.
http://www.tti.uk.com/products...
Varbūt miniet pecīzak kādus modeļus, lietojat jūs. Jo doma uz nākošo sezonu iegādāties kaut ko labāku.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
04.01.2009. 23:07
Vilni nu nav gan nekādi 9km. es jau ar pirku tieši šo modeli ar 9km. mežā tas ir labi ja 1-2km ir darbības zona. labums ka akumulatoru var nomainīt ar mazajām pirkstiņ baterijām. austiņu nav ir tikai pleca mikrafons kas medībām neder. rācijai ir jābūt ar asutiņu. pārējiem kolektīva biedriem ir COBRA rācijas ar austiņām.
Vilnis
Vilnis
Vilnis
Vilnis
04.01.2009. 21:58
Raivim: Mēs dzinējmedībās izmantojam TOPCOM Twintalker 9100 rācijas.Vienas no vislabākajām pa demokrātisku cenu! Darbības radiuss līdz 9km! Nu tas pa taisnu lauku. Bet pa kalniem, lejām mežu, līdz 5km toč. Komplektā nāk divas. Komplekts 51Ls. Tas nozīmē katram medniekam ja viena, tas ir 25Ls.
Pirmkārt, tiko kāds izšauj, var uzreiz rācijā pateikt, kas ir šauts un kāds rezultāts. Ļoti labi tas noder, ja ir palikusi pēdējā licence piemēram alnim un ir ielenkti vairāki.... Ar mobilaiem nepaspēs visus painformēt un var gadīties, ka pirmais šāviens ir garām, bet pārējie vairs nešaus... Principā jebkurā gadījumā ļoti labi noder medībām.
Kur pirkt? paskaties: http://www.kurpirkt.lv/result....
Vilnis
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Medību trofejas: 19
03.01.2009. 23:22
Un vēl,ja blakus kolektīvam ir rācijas,var dzirdēt ko runā,ja ir uztāspašas raidstacijas.