Ievēro optimālo attiecību 12.kalibram 1:16-17 (pulvera masa pret lādiņa masu). No drošības viedokļa nekad nebūs par daudz. Precīzāk katram munīcijas veidam un savam stobram pieslīpēsi eksperimentālā ceļā šautuvē. Nepārsniedz pieļaujamo pulvera masu, kas norādīta uz pulvera iepakojuma.
Tieši tā, ja lode sver 32g tad 32g/16=2g pulvera. Es pārsvarā pārlādēju Dupleks monolītus, sportam M28 (parasti gan 27g) lādēju ar 1,6g sokol, blīvums labu labais, medībām M32 (atkal ložu svari no 30-34g gadījušies, obligāti jāšķiro) ar 2g pulvera, caursišanas spēks pietiekošs saprātīgās distancēs.
P.S tām sokol bundžām, kas vinārā nopērkamas, max pulvera daudzums 12k norādīts 2,2g. Personīgi man nekad nav vajadzējis vairāk par 2g, vairāk ja uzber sāk 'mētāt'. Skrotīm un renkām varbūt labāks rezultāts būtu, bet tos nu jau tikai veikalā pērku, cik tad bebriem un pīlēm vajag. Medībās tikai ar savu pārbaudītu pašlādēto lodi.
No seniem laikiem atradās Poļeva lodēm līdzi nākošā instrukcija. Tas pats bija rakstīts arī par lodēm Kipole - pulveri likt par 0,2 g. mazāk,kā rakstīts uz SOKOL pulvera iepakojuma.
Šodien šāvu Daugavgrīvas ielas šautuvē tieši ar pirmo Poļeva lodi un ar apaļo lodi. 2,3 grami Sokola drusku pa daudz, sit precīzi, bet blieziens zvērīgs. 2.2g bija samērīgi un arī sita precīzi.
Jautājums - vai tās Dupleks monolit virpotās lodes var iegādāties atsevišķi, tobiš nesalādētas patronās ?
Nevar. Sākumā pirku sportenes, bet tur laikam tiešām visādus brāķus lika iekšā, tagad pārgāju uz medībniecēm. Bet nu nav normāli, ja 3 reizes iepērkoties 2 mēnešu laikā, katru reizi patronās ir citas krāsas un svara pulveris, tāpēs čakarējos ar pārlādēšanu. Un neticu arī tām slavas dziesmām, ja pēc šāviena pilns stobrs ar nesadegušu pulveri, ka tā tam arī jābūt. Sokol vismaz zinu kas iekšā un tādai patronai ko pats lādē vismaz ticība ir.
Slēpts
12.01.2010. 20:24
Jāni S. Vari pateikt no kā tev sastāv pašlādētais monolīts?
P.S tām sokol bundžām, kas vinārā nopērkamas, max pulvera daudzums 12k norādīts 2,2g. Personīgi man nekad nav vajadzējis vairāk par 2g, vairāk ja uzber sāk 'mētāt'. Skrotīm un renkām varbūt labāks rezultāts būtu, bet tos nu jau tikai veikalā pērku, cik tad bebriem un pīlēm vajag. Medībās tikai ar savu pārbaudītu pašlādēto lodi.
Jautājums - vai tās Dupleks monolit virpotās lodes var iegādāties atsevišķi, tobiš nesalādētas patronās ?