Runga ar diviem galiem - piekrītu par vītnes ieročiem, bet ko tad darīt vecajiem vīriem kam jau 70 - 80 gadu???, Tādi kas uz mežu nāk jo ir palicis vienīgais veids kā būt vēk sabiedrībā, satikties, utt. Tiem tad būs "ragaviņu variants" . Ne jau galvenais ir izšaut, bet gan tā "bises sajūta" rokās un ke esi līdzvērtīgs mednieks. Un medību vadītājs jau zin kurās vietās viņus nolikt. Tad jau ar vajag pie viena pēc 70 automātiski auto tiesības arī noņemt, lai nemaisās pa ceļu!
Es sito atbalstu pa 200%. Jo ja nemak saut meza nav ko darit. Ari man pasam deretu uzlabos sausanas prasmi. Un sadi parbaudijumi ir tikai papildus stimuls.
uzšķir tam pašam žurnālam 6.lpp
Norvēģijā pirms dzinējmedībām kārto eksāmenu. Un kas? labi vien ir. uztraucās tikai tie kam rokas trīc. nebūs jau eksāmenā jāsašauj 90 no 100. es tā ceru
Uzskatu ka karabīne nav domāta šaušanai pa skrejošiem medījumiem tādā attālumā.Tai ir citi mērķi,izlases medības gaidē. Lai ''Rembo''no VMD šauj kaut pa 300m.
A kur problēma? Šeit esošie kungi lielākā daļa nokārtos bez problēmām. Savs ierocis un ja regulāri medī, tad nav bez problēmām. Sliktāk būs tiem, kas iet tikai uz dzinējmedībām, izšauj gadā 10 patronas un viss (manā kolektīvā tādi ir, turklāt pensijas vecuma cilvēki, kuriem noteikti būs uztraukums no šī pasākuma). Man gan vairāk uztrauc 2 lietas- ja ir atļaujas uz gludo un karabīni,- ar kuru būs jāšauj? Un vai tas ir cēlu mērķu vārdā- lai mazinātu sašauto zvēru skaitu, vai tikai kā jauns finansēšanas avots VMD?
Izlasi kārtīgi!
Norvēģijā pirms dzinējmedībām kārto eksāmenu. Un kas? labi vien ir. uztraucās tikai tie kam rokas trīc. nebūs jau eksāmenā jāsašauj 90 no 100. es tā ceru